Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De opgezwollen buik.
De opgezwollen buik.
Foto: KB

Baby in buik zwangere Britse blijkt gezwel

07 SEP 2017

Hoewel ze een enorme buik had, was de Britse Kristy Butler (22) niet zo lang zwanger als ze dacht. De vrouw dacht dat ze acht maanden zwanger was, maar dat bleek slechts zes weken te zijn. De oorzaak van haar dikke buik was een enorme cyste.

Zelf had Kristy uit Swansea al een vermoeden dat ze zwanger was, maar toen ze zich liet onderzoeken dachten artsen dat ze geruime tijd in blije verwachting was vanwege haar enorme buik.

Foto: KB

Er bleek een gigantische cyste in haar buik te zitten die haar baarmoeder aan het beschadigen was. Kristy was wel zwanger, maar de vrucht was pas zes weken oud.

’Mijn hart was gebroken’

Snel werd Butler geopereerd, maar daarbij lukte het niet om de baby in wording te redden. Ze kreeg een miskraam. „Mijn hart was gebroken. Het gezwel had een formaat van 20 bij 30 centimeter en groeide elke dag. Er was geen ruimte voor de baby om te groeien in mijn buik”, legt ze uit aan de Daily Mail.

Kristy liet zichzelf juist opereren om de kans te vergroten dat haar baby het zou overleven. Dat mocht niet baten. Bij een scan voorafgaande aan de operatie bleek dat er geen hartslag was.

Cyste goedaardig

„Gelukkig was mijn cyste goedaardig. Maar mijn eierstok moest wel verwijderd worden omdat deze door het gezwel was beschadigd. Had ik er langer mee doorgelopen, dan zouden andere organen ook schade hebben opgelopen”, aldus Kristy.

Kristy en haar vriend.
Kristy en haar vriend.
Foto: Facebook

Gezin

Hoewel ze erg aangeslagen is, hoopt ze in de toekomst alsnog een gezin te stichten met haar vriend. „Ik zal in elk geval extra alert zijn als mijn buik ineens zo snel gaat groeien. We willen dolgraag kinderen en gelukkig is dat nog steeds mogelijk volgens de artsen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%