Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

„Ik ben de eerste die de zaal binnen loopt, zit deze f*cking gast in het publiek”, twitterde Chris.
„Ik ben de eerste die de zaal binnen loopt, zit deze f*cking gast in het publiek”, twitterde Chris.
Foto: @HG_Hohbes

Horrorclown in bioscoop tijdens vertoning IT

11 SEP 2017 Onze Redactie

AMSTERDAM - FOTO’S - De Amerikaan Chris Hohbes had al zijn moed bij elkaar geraapt om de veelbesproken horrorfilm IT te gaan zien in de bioscoop, toen hem bij het betreden van de zaal al direct de stuipen op het lijf werden gejaagd. In het publiek zat een angstaanjagende clown zoals die uit de film, mét rode ballon.

Met zijn hart in zijn keel wist Chris de horrorclown vast te leggen. „Ik loop als eerste de zaal binnen, zit deze f*cking gast in het publiek”, schreef hij op Twitter.

Chris’ bericht is inmiddels 124.000 keer gedeeld op Twitter en werd bejubeld voor zijn moed. „Holy shit, ik zou direct vertrekken”, klonk het vaak. Dan Marshal twitterde: „Dit is simpelweg angstaanjagend. Stel je voor dat je het stoeltje achter hem hebt en dat je zicht wordt geblokkeerd door die rode ballon.”Chris hoefde gelukkig niet bang te zijn dat zijn zicht door de rode ballon belemmerd zou worden. Even later twitterde hij namelijk: „Nu loopt hij rond..”

Sommige mensen maakten zich oprecht zorgen om de toestand van Chris. Ben Brooks na een uur of twee: „Chris, we zijn inmiddels twee uur verder. Leef je nog?”

Na het zien van de film werden bezorgde twitteraars gerustgesteld: „Ennnn... IT was geweldig!”

Volle zalen

De remake van de horrorklassieker IT trekt ook in Nederland volle zalen. De verfilming van het boek van Stephen King trok in het eerste weekend 138.000 bezoekers. Daarmee is het volgens distributeur Warner Bros. de beste opening voor een horrorfilm ooit in Nederland. Het record stond op naam van de film Sint van Dick Maas, die in het openingsweekend 88.000 bezoekers trok.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%