Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Alfred Gadenne
Alfred Gadenne
Foto: Hollandse Hoogte

’Verdachte Moeskroense moordzaak nam wraak’

12 SEP 2017

MOESKROEN - De 18-jarige Nathan D. is dinsdagavond beschuldigd van moord op Alfred Gadenne, de burgemeester van de Belgische plaats Moeskroen. Dat heeft zijn advocaat gezegd. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid in de rechtbank van Bergen.

De vermoedelijke dader, die Gadenne (71) maandagavond de keel doorsneed toen deze de poort naar het gemeentelijk kerkhof wilde sluiten, handelde waarschijnlijk met voorbedachten rade. Volgens de Belgische media was hij uit op wraak omdat hij de burgemeester verantwoordelijk hield voor het ontslag van zijn vader als brandweerman. Deze maakte vorig jaar een eind aan zijn leven.

LEES OOK: ’Man (18) achter kerkhofmoord’

D. wachtte bovendien tot hij meerderjarig was om zijn moeder, die ook een gemeentebaan heeft, niet in problemen te brengen. Zijn advocaat nam het woord wraak niet in de mond, maar sprak van „een drama dat gebeurd is na een ander drama.” Hij bevestigde dat de informatie die dinsdag naar buiten kwam, dicht bij de realiteit ligt.

De jongen zal psychiatrisch worden onderzocht om te bepalen of hij verantwoordelijk is voor zijn daden. Volgens het parket was hij zeer kalm toen hij na zijn bloedige actie de politie belde en zich op de plaats delict liet inrekenen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.81
+ / - +0.06%