Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Verwoesting in Florida.
Verwoesting in Florida.
Foto: EPA

Acht doden door defecte airconditioning

13 SEP 2017

MIAMI - Acht bewoners van een verpleeghuis in Miami zijn om het leven gekomen door een defecte airconditioning. De apparatuur was uitgevallen door stroomonderbreking toen de orkaan Irma over Florida trok. Door de stroomuitval raakte de apparatuur van slag en ontstond er gasvorming.

De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart of er sprake is van verwijtbare nalatigheid. ,, Het was heel heet op de tweede verdieping'', zei de politiecommissaris woensdag.

Het drama speelde zich af in Hollywood, een stadje tussen Miami en Fort Lauderdale. De brandweer vond bij aankomst drie doden. Vijf anderen stierven later in een ziekenhuis. Woensdag werden 120 bewoners van de inrichting geëvacueerd.

Aan de andere kant van Florida, in Monroe County, kwamen door Irma acht mensen om en raakten er minstens veertig gewond. Het eilandenlint Florida Keys en het beroemde natuurgebied de Everglades liggen in dit gebied.

Het dodental als gevolg van Irma is ondertussen opgelopen naar 81. In de Verenigde Staten zijn 38 mensen overleden door de storm, 29 daarvan in de staat Florida. In het Caribisch gebied zijn 43 doden gemeld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%