Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

Trump richt pijlen weer op oud-rivaal Clinton

14 SEP 2017

WASHINGTON - Donald Trump heeft weer uitgehaald naar zijn voormalige politieke rivaal Hillary Clinton. „Oneerlijke Hillary Clinton geeft iedereen (en alles) behalve zichzelf de schuld voor haar verkiezingsnederlaag”, sneerde de Amerikaanse president op Twitter. „Ze verloor de debatten en verloor haar richting.”

Voormalig Democratisch presidentskandidaat Clinton schreef het boek ’What Happened’ over haar nederlaag bij de verkiezingen van vorig jaar. Hoewel de oud-minister en voormalig first lady aanvankelijk werd gezien als gedoodverfde winnaar, mocht de Republikein Trump uiteindelijk zijn intrek nemen in het Witte Huis.

Clinton stelde eerder verantwoordelijkheid te nemen voor de verkiezingsuitslag. Toch klaagde ze ook over de bijdrage die de Russen, vrouwenhaat, negatieve berichtgeving en FBI-directeur James Comey zouden hebben geleverd aan haar nederlaag.

Trump lijkt niet onder de indruk zijn van de kritiek van Clinton. „Ze gaf veel geld uit, maar had uiteindelijk niet de juiste vaardigheden”, concludeerde hij.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.8 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%