Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Trump en Democraten werken aan deal migratie

14 SEP 2017

WASHINGTON - De Republikeinse president Donald Trump en de Democratische leiders in het Amerikaanse Congres hebben afgesproken te gaan samenwerken aan wetgeving rondom migratie en grensbeveiliging. Trump weersprak donderdag dat er al een overeenkomst was, maar zei volgens Amerikaanse media wel dat een akkoord over een grote groep gedoogde illegalen van het programma DACA dichtbij is.

Trump zei dat er een overkomst kan komen als die ook voorziet in een scherpe beveiliging en bewaking van de grens. Zijn fel omstreden plan uit de verkiezingstijd voor een hoge muur langs de grens met Mexico zal volgens hem later pas aan bod komen. Democratische leiders beklemtoonden donderdag dat ook gekeken kan worden naar nieuwe technologie voor de bewaking van de grens, zoals drones en andere waarnemingsapparatuur.

Woensdagavond werd in Washington gesuggereerd dat ze het al eens waren over een grote groep jonge illegalen die op initiatief van zijn voorganger, Barack Obama, niet wordt uitgezet. Deze groep van circa 800.000 mensen die als kind van illegalen naar de VS kwamen, kunnen blijven dankzij het besluit van Obama uit 2012 om ze voor uitzetting te behoeden. Dat wordt de ’Uitgestelde Actie voor Kind-Nieuwkomers’ (DACA) genoemd. Trump wil af van DACA en heeft het Congres gevraagd dat binnen een half jaar te regelen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%