Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Noord-Koreanen mogen niet langer werken in de 28 landen van de Europese Unie, omdat het geld dat ze verdienen kan worden gebruikt voor de kernwapen- en raketprogramma`s van het Aziatische land.
Noord-Koreanen mogen niet langer werken in de 28 landen van de Europese Unie, omdat het geld dat ze verdienen kan worden gebruikt voor de kernwapen- en raketprogramma's van het Aziatische land.
Foto: AFP

Noord-Koreanen mogen niet meer werken in EU

14 SEP 2017

BRUSSEL - Noord-Koreanen mogen niet langer werken in de 28 landen van de Europese Unie, omdat het geld dat ze verdienen kan worden gebruikt voor de kernwapen- en raketprogramma’s van het Aziatische land. Eind 2015 hadden 583 Noord-Koreanen een werkvergunning in de EU. In 455 gevallen was dat in Polen.

De EU zet verder een reeks andere sancties die de VN-Veiligheidsraad deze week overeenkwam om in wetgeving. Zo geldt een volledig verbod op de uitvoer van steenkool, ijzer, ijzererts, vis en week-, schaal- en schelpdieren, lood en looderts.

Ook worden maatregelen getroffen tegen wapensmokkel, joint ventures met buitenlandse bedrijven en toegang tot internationale banken en andere mogelijkheden om aan kapitaal te komen. De Veiligheidsraad besloot verder tot een exportverbod voor textiel en importverbod voor aardgas. De import van ruwe en bewerkte olie wordt ook fors beperkt.

De strafmaatregelen volgen op de zware nucleaire test die het regime van Kim Jong-un op 3 september uitvoerde.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%