Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Een zelfmoordterrorist bracht zichzelf tot ontploffing midden tussen de restaurantgasten in het etablissement ten zuidwesten van Nassiriya.
Een zelfmoordterrorist bracht zichzelf tot ontploffing midden tussen de restaurantgasten in het etablissement ten zuidwesten van Nassiriya.
Foto: REUTERS

Tientallen doden door terreur Irak

14 SEP 2017

BAGDAD - Zeker vijftig mensen zijn donderdag om het leven gekomen door aanvallen van terroristen bij de plaats Nassiriya in het zuiden van Irak. De aanvallen waren gericht op een politiepost en twee restaurants langs een snelweg.

De aanvallers waren gekleed in uniformen van de Iraakse veiligheidsdienst en verplaatsen zich in gestolen militaire voertuigen. De aanslagen zijn opgeëist door Islamitische Staat.

De bloedigste aanval was op een van de restaurants. Een zelfmoordterrorist bracht zichzelf tot ontploffing midden tussen de restaurantgasten in het etablissement ten zuidwesten van Nassiriya. Drie of vier anderen namen vervolgens de bezoekers onder vuur en gooiden granaten. Onder de doden zijn zeker tien Iraanse pelgrims.

Over de toedracht van de aanval op de politiepost was nog geen informatie. Daar kwam een onbekend aantal politiemensen om het leven.

Er vielen zeker tachtig gewonden. Volgens de politie zijn diverse gewonden in kritieke toestand afgevoerd en kan het dodental oplopen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%