Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Meisje verorbert 4000 schuursponzen

29 FEB 2012

Smaken verschillen natuurlijk, maar het lievelingseten van Kerry Trebilcock (21) is wel heel apart. De Britse tandartsassistente heeft namelijk een onstilbare honger naar schuursponzen. De afgelopen jaren heeft ze zeker 4.000 sponsjes verorberd.

Kelly lijdt aan de zeldzame ziekte pica, waarbij patiënten een onbedwingbare trek hebben in non-foodproducten. In het geval van Kelly zijn dat behalve schuursponzen ook stukken zeep. Ze besmeert ze met ketchup en mosterd of doopt ze in haar thee.

De problemen begonnen nadat Kelly in 2008 tijdens een vakantie in Marokko een infectie opliep. Aanvankelijk kreeg ze uitzonderlijke trek in junk food, maar al snel was dat niet bevredigend genoeg meer, zo vertelt ze tegen boulevardkrant The Sun. “Nadat ik een dubbele portie lasagna had gegeten en een hele bak ijs, had ik nog steeds honger. Ik besloot om ter afleiding de afwas te gaan doen. Toen ik een nieuw schuursponsje uit de verpakking haalde, voelde ik plots de onbedwingbare behoefte om dat op te eten.” Ze vervolgt: “Het smaakte nergens naar, maar naderhand voelde ik me eindelijk voldaan.”

Inmiddels volgt ze therapie en een vitaminekuur om van haar stoornis af te komen. “Ik boek vooruitgang”, zo zegt ze strijdbaar.

Volg De Telegraaf ook op Facebook, op Hyves en op Google+

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%