Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vrouwen krijgen loon militairen om overspel tegen te gaan

04 MRT 2012

Duizenden mannelijke militairen van het Indonesische leger krijgen hun maandelijkse loon niet meer op hun bankrekening gestort. De regering wil voorkomen dat ze het uitgeven om vreemd te gaan, dus zetten ze het loon voortaan op de rekeningen van de vrouwen van de soldaten.

Het leger op het noordelijke eiland Sulawesi bestaat uit 3200 militairen. Zij zouden veel geld uitgeven aan hun minaressen.

"Als mannen zoveel geld op zak hebben kunnen ze hun gedrag vaak niet meer onder controle houden", zegt een woordvoerder van de regering tegenover persbureau AFP. "Ik ben er vrij zeker van dat we met deze maatregel kunnen voorkomen dat gezinnen uit elkaar vallen". Zo'n negentig procent van de soldaten doet 'vrijwillig' mee aan het nieuwe beleid.

De woordvoerder denkt dat het vrouwen bovendien kan helpen om te leren het huishoudboekje te managen. Veel vrouwen zouden geklaagd hebben bij de gouverneur dat hun mannen verzwijgen hoeveel geld ze maandelijks in het laatje brengen. Meestal gaat het om een bedrag tussen de 85 en de 330 euro per maand.

Het is niet bekend hoeveel militairen hun vrouwen bedriegen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%