Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Witte dolfijn gered uit Chinese rivier

16 MRT 2012

FOSHAN - Een verdwaalde witte dolfijn is deze week gered uit het zwaar vervuilde water van een rivier bij de Chinese stad Foshan. Inwoners zagen het dier maandag tot hun eigen verbazing door de stad zwemmen en waarschuwden de autoriteiten.

Die hebben de dolfijn ten overstaan van duizenden nieuwsgierige toeschouwers uit het water gehaald en overgebracht naar een oceanium. Het dier is ongeveer 2 meter lang en weegt 150 kilo.

De Chinese witte dolfijn leeft in de ondiepe kustwateren van de Indische en Zuidwestelijke Stille Oceaan. Het is hoogst ongebruikelijk dat de dieren zich in stedelijke gebieden begeven.

Onder Chinese internetters en bloggers wordt hoop geput uit de reddingsactie. Foshan is de stad waar vorig jaar midden op een drukke markt een peuter werd doodgereden zonder dat iemand een vinger uitstak om te helpen. Dat incident leidde tot een brede maatschappelijke discussie over de passieve houding van de gemiddelde Chinees. De kordate redding van de dolfijn bewijst volgens velen dat er nu een kentering gaande is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%