Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Osama krijgt zeemansgraf

02 MEI 2011

New York - Het stoffelijk overschot van terreurleider Osama Bin Laden heeft een zeemansgraf gekregen. Dat meldden Amerikaanse regeringsfunctionarissen maandag.

Foto: AFP

Een functionaris vertelde dat de Amerikanen wilden voorkomen dat het graf van Bin Laden een bedevaartsplek zou worden. Eerder zei een Amerikaanse functionaris dat de Verenigde Staten het lichaam van Bin Laden volgens de islamitische regels zouden behandelen.

Al-Azhar in de Egyptische hoofdstad Caïro, een van de belangrijkste soennitische instellingen ter wereld, reageerde op het nieuws door te zeggen dat een zeemansgraf indruist tegen de islam.

Volgens een Amerikaanse Defensiefunctionaris is Bin Ladens lichaam wel volgens islamitische traditie gewassen en in een witte doek gewikkeld. Een Amerikaanse militair las vervolgens een religieuze tekst voor, die in het Arabisch werd vertaald door iemand die die taal als moedertaal spreekt. De ceremonie duurde in totaal vijftig minuten. De functionaris voegde eraan toe dat is besloten is tot een zeemansgraf omdat er niet onmiddellijk een land bereid was het lichaam van Bin Laden te accepteren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.8 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%