Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Man stuurt zelfmoordbrief per postduif

19 JUL 2010

Zhengzhou - Een Chinese man heeft zijn vriendin per postduif een zelfmoordbrief gestuurd. De brief werd opgepikt door een stadswacht in de stad Zhengzhou in Centraal-China.

Li Yong vond de duif in een flat aan de rand van de stad. Hij nam hem mee naar kantoor en gaf het dier wat te eten. Toen zag Li dat er een briefje aan één van de poten van de duif gebonden was. "Uit nieuwsgierigheid lazen mijn vriend en ik de brief. We waren geschokt toen bleek dat het een afscheidsbrief was."

De brief was ondertekend met 'Shiyazi', maar de auteur is nog niet gevonden. Het lijkt erop dat de schrijver leed aan liefdesverdriet. "Ik heb je nooit pijn willen doen. We zijn vijf jaar samen. Ken je me nu niet een keer? Het is jammer dat onze 'Grijsje' maar een duif is. Hij had je mijn onschuld kunnen bewijzen. Ik heb geen andere keuze. Is de dood de enige manier om het te bewijzen? Het is erg moeilijk om van jou te houden. Dit waren mijn laatste woorden," schrijft 'Shiyazi' in de brief.

De duif is waarschijnlijk al vaker gebruikt als communicatiemiddel tussen de twee geliefden. Hij is waarschijnlijk even gaan rusten in de buurt waar hij is gevonden. De eigenaar van de duif kon worden gevonden. Hij was zijn vogel een jaar geleden kwijtgeraakt en heeft geen idee wie het briefje geschreven kan hebben, meldt de Daily Telegraph.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.2 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - +0.11%