Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Profeet incognito in berenkostuum

Tekenaars South Park bedreigd met de dood

20 APR 2010 Bart Olmer

Radicale islamieten dreigen de Amerikaanse cartoonisten Matt Stone en Trey Parker te vermoorden vanwege hun aanhoudende persiflages van de profeet Mohammed in de tekenfilmserie South Park. Het dreigement - gepubliceerd op beruchte jihadwebsites - wordt kracht bijgezet met schokkende foto's waarop Theo van Gogh vermoord op straat ligt met twee messen, in buik en borst. Bij die dramatische foto van de afgeslachte Van Gogh staat het dreigement: "Theo van Gogh; have Matt Stone and Trey Parker forgotten this?"

Please Wait ...
loading media player ...

Makers Southpark met dood bedreigd.

Opmerkelijk genoeg worden bij het dreigement nóg twee bekende Nederlanders genoemd, die 'door het zwaard moeten worden getroffen': Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali. De dreigementen zijn gepost op de radicale website Al Ansar, wereldwijd één van de belangrijkste Al-Qaeda-websites.

Idioot

"We waarschuwen Matt en Trey dat wat ze doen idioot is. Ze zullen eindigen als Theo van Gogh als ze dit blijven uitzenden." Bij de oproep tot het doden van de Amerikaanse cartoonisten worden zakelijke adressen genoemd in New York en Los Angeles.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 518.73
+ / - -0.36%