Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bejaarde dood na inslikken gebit

16 JUL 2009

HUDIKSVALL - Een 85-jarige man is op tragische wijze om het leven gekomen, nadat hij zijn kunstgebit had ingeslikt in een bejaardentehuis. Dat gebeurde onder het oog van een aantal verzorgers, maar die namen de man niet serieus...

Foto: Francois Wieringa

Het drama speelde zich af in een tehuis in in het Zweedse Hudiksvall, meldt The Local. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn kunstgebit kon worden verwijderd. De man overleed echter aan een opgelopen infectie en een daaropvolgende hartaanval.

Onverschillig personeel

De man slitke zijn gebit in tijdens de lunch, maar bejaardenverzorgers in het tehuis dachten gewoon dat hij te gulzig geweest was en zijn hele portie vlees in één keer naar binnen gewerkt had. Pas later op de avond begon hij te klagen over hevige keelpijn, maar het personeel nam de klacht niet serieus en dachten dat het de volgende dag wel over zou zijn... .

's Nachts werd de man echter hevig ziek en werd hij alsnog naar het ziekenhuis gebracht. Uit een röntgenfoto bleek direct dat het kunstgebit van de man vast zat in zijn keel. Artsen wisten het gebit te verwijderen, maar de man liep een infectie op, kreeg een hartaanval en stierf.

De Nationale Gezondheidsraad van Zweden heeft een onderzoek ingesteld naar het drama.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.72
+ / - -0.14%