Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Overvol Macau breidt weer uit

01 DEC 2009

Een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, de voormalige Portugese kolonie Macau, gaat weer land winnen. De Chinese regering heeft ermee ingestemd dat Macau 360 hectare land schept waar nu nog het zeewater tegen de kusten klotst. Dat berichtte dinsdag vanuit het nabijgelegen Hongkong The South China Morning Post.

Het inpolderplan wordt na bijna vier jaar van planning en discussies eindelijk een bouwproject. Macau geniet, sinds het in 1999 onder controle van Peking kwam, een vorm van autonomie maar over de omringende wateren gaat de centrale Chinese overheid. In de afgelopen twintig jaar heeft het territorium relatief veel land gewonnen op de zee.

De plannen geven 12 procent meer oppervlakte aan het nu ruim 29 vierkante kilometer grote internationale gokcentrum, dat een groter inkomen uit casino's geniet dan Las Vegas. Het is een van de rijkste steden ter wereld. Macau hoopt vooral woningen te bouwen op het nieuwe land. De stad schat in de komende twintig jaar er 100.000 inwoners bij te krijgen. Momenteel tellen het schiereilandje Macau en twee bijbehorende eilandjes al 550.000 inwoners.

Portugezen vestigden zich met instemming van de Chinezen in de zestiende eeuw in Macau. In de zeventiende eeuw poogden Hollanders het herhaaldelijk te veroveren. In 1887 werd het een Portugese kolonie, wat het tot eind twintigste eeuw bleef.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!