Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wel of geen snor!

05 JUL 2012

SALT LAKE CITY - VIDEO Burgemeester Dan Snarr van Murray, een voorstad van Salt Lake City, laat de burgers stemmen over zijn positie...als snordrager.

Binnen zijn gezin speelt zich een 'enorm drama' af: zijn vrouw wil dat hij zijn snor afscheert, terwijl hij die wil behouden. Om de zaak eens en voor altijd democratisch op te lossen, legt de burgemeester het lot van zijn 'gestoffeerde bovenlip' in handen van zijn burgers.

Hij rijdt met zijn vrouw in een open auto en de burgers kunnen aangeven of zij de snor mooi vinden en willen behouden. Dan kunnen zij hun duim omhoog steken (save it - behouden). Vinden zij de snor echt niet kunnen, dan houden zij hun duim naar beneden (shave it - afscheren).

Alles wordt uit de kast gehaald om 'stemmen te winnen'. Zo draagt mevrouw Snarr een enorme houten schaar om iedereen duidelijk te maken hoe zij over de snor van haar man denkt. Zij zegt het zat te zijn iedere keer door die snor gestoken te worden en hem in haar oog te krijgen. Haar echtgenoot is het daar uiteraard niet mee eens: "Die snor is jouw hele identiteit zeggen de mensen altijd. En ik kan mijn identiteit toch niet wegdoen."

Het stemmen met de duim omhoog of omlaag is niet nieuw. Al in het Romeinse rijk werden gevechten tussen gladiatoren op die manier beslist. Mensen konden dan kiezen tussen leven of dood van de overwonnene.

Wanneer de duimen, eh... stemmen, geteld zijn is nog niet bekend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%