Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Inbreek-sleutelhangers bestaan niet eens

06 JUL 2012

Brussel - De politie in België heeft burgers onterecht ongerust gemaakt. De 'inbreek-sleutelhangers' waarvoor zij donderdag waarschuwde, blijken niet te bestaan.

De Belgische politie sloeg groot alarm over sleutelhangers met daarin een zendertje. Daarmee zouden Oost-Europese criminelen nietsvermoedenden burgers kunnen achtervolgen tot aan hun huis.

De hebbedingetjes worden uitgedeeld "op plaatsen waar veel volk passeert", zo waarschuwde een politiewoordvoerder in de Belgische media. "De daders hebben het gemunt op welgestelde mensen. Ze kijken naar uw kleding en naar uw auto. En door een chip in de sleutelhanger volgen ze u tot aan uw woning. Daarmee zien ze ook wanneer u niet thuis bent, en kunnen ze dan inbreken." De sleutelhangers werden uitgedeeld door rondtrekkende bendes uit Oost-Europa, zo vertelde de zegsman, die zich zei te basseren op informatie van CEPOL, de Europese Politieacademie.

Maar het verhaal blijkt totale onzin, meldt het Nieuwsblad. Het zou gaan om een mythe, die via e-mails wordt rondgestuurd. Toch houdt de politiewoordvoerder stug vol dat zijn informatie betrouwbaar is. "Onze informatie komt van CEPOL", beklemtoont hij.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!