Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Lego na 3 jaar uit neus kleuter

07 AUG 2012

SALT LAKE CITY - Wanhopig waren ze inmiddels, de ouders van de Amerikaanse kleuter Isaak Lasson. Het 6-jarige jongetje uit Salt Lake City kampte al drie jaar met ernstige neusklachten. De jongen leed aan ademnood en sliep noodgedwongen met zijn mond open. Doktoren konden niets vreemds ontdekken en bleven daarom maar antibiotica voorschrijven. Maar nu is eindelijk duidelijk wat Isaak al die jaren dwarszat: een stukje Lego.

Volgens zijn ouders moet Isaak het Legostuk er ergens rond zijn derde hebben ingestopt, het moment dat zijn klachten begonnen. Toch duurde het tot eind vorige maand voordat een alerte kno-arts eindelijk ontdekte dat er iets vastzat. “Ik heb ooit een spaghettisliert in mijn neus gestopt, maar dat is al heel lang geleden”, antwoordde Isaak toen de dokter hem vroeg wat het kon zijn.

Het bleek een rubber bandje te zijn van een Lego-auto, zo leerde nadere inspectie. “We denken dat hij het destijds dubbel heeft gevouwen en zo naar binnen heeft gekregen”, aldus zijn vader tegen de lokale nieuwszender KSL. Nu zijn neus weer vrij is, gaat het ook direct een stuk beter met Isaak. Hij is energieker en slaapt ’s nachts beter.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%