Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Driekwart Britten wil Johnson als premier

11 AUG 2012

LONDEN - Onder de indruk van zijn succes in het huisvesten van de Olympische Spelen, wil bijna driekwart van de Britten dat burgemeester Boris Johnson van Londen de nieuwe premier wordt. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd landelijk onderzoek van het Britse wedkantoor Ladbrokes.

Foto: epa

Het 48-jarige voormalig parlementslid, dat ooit zei dat hij net zo veel kans maakt premier te worden als onthoofd te worden door een frisbee, is alom geprezen voor zijn rol in het promoten van de Spelen.

Uit de enquête blijkt dat 71 procent van de Britten zou willen dat Johnson premier wordt. Ladbrokes biedt nu kansen van 2 op 1 dat hij wordt herkozen als burgemeester in de komende 4 jaar en van 3 op 1 dat hij premier wordt voor het jaar 2030.

De blonde burgemeester zelf ontkent met kracht ook maar enige interesse in het hoogste ambt te stellen. Maar tot nu trachtte hij vergeefs de groeiende speculaties te onderdrukken dat hij op een dag misschien in de voetsporen zal treden van de conservatieve politicus David Cameron.

„Wat moet ik doen om dit domme verhaal de wereld uit te helpen”, jammerde hij eerder deze week. „Hoe kan iemand een dwaas kiezen die vast komt te zitten in een kabelbaan ?“

Hij verwees naar beelden van hem toen hij bungelend aan een touw op 150 meter boven een menigte mensen gedurende enkele minuten kwam vast te zitten. Verscheidene waarnemers merkten op dat Johnson misschien wel de enige politicus in Groot-Brittannië is die zich met zelfspot uit een dergelijke netelige situatie weet te redden. „Elke blunder lijkt zijn charme alleen maar te vergroten”, aldus Ladbrokes.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%