Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vrouw met nieuw gezicht vergeeft schutter

08 MEI 2009

De Amerikaanse Connie Culp, die als eerste ter wereld een gezichtstransplantatie heeft ondergaan, zegt dat ze de veroorzaker van haar misvormde gezicht - haar toenmalige echtgenoot - vergeeft. De man schoot haar vijf jaar geleden in het gezicht met een shotgun.

Connie Culp, de vrouw met de twee (of eigenlijk drie) gezichten. De eerste dateert van voor de schietpartij. Op de laatste is de `nieuwe` Connie te zien.
Connie Culp, de vrouw met de twee (of eigenlijk drie) gezichten. De eerste dateert van voor de schietpartij. Op de laatste is de 'nieuwe' Connie te zien.
Foto: REUTERS

Culp, uit Ohio, overleefde de aanval, maar verloor ongeveer 80 procent van haar gezicht. Ze kon niet meer zelfstandig ademen, ruiken, eten of drinken. De 46-jarige vrouw moest talloze keren onder het mes, maar durfde de straat niet op uit angst voor negatieve reacties.

Deze week was het dan eindelijk zo ver en toonde Connie haar nieuwe gezicht aan de buitenwereld. Ondanks de zware verwondingen die Connie opliep, zegt ze haar echtgenoot te vergeven. Dat laat de vrouw weten in een interview met de Amerikaanse zender ABC.

Deze werd na het incident in 2004 zeven jaar celstraf opgelegd. Ook zegt de Amerikaanse nog iedere dag te denken aan haar oude uiterlijk. De vrouw vertelde verder dat haar nieuwe gezicht inmiddels 'werkt'. Connie kan eindelijk weer de geur van zeep opsnuiven, zei ze tegen ABC.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%