Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Fabrikant ringmap blij met 'reclame'

19 MRT 2009

ST PÖLTEN - De blauwe ringmap die keldermonster Josef Fritzl tijdens het 'proces van de eeuw' dagenlang voor zijn gezicht hield, is van het merk Esselte. En bij de ringmappenfabrikant zijn ze best blij met die reclame...

"Elke gratis reclame is meegenomen, zeker gelet op de wereldwijde belangstelling voor dit proces", zegt Martine Poppe, hoofd van de klantendienst van de Belgische fabrikant. "Al hadden we ons merk natuurlijk liever aan een wat positiever personage verbonden. Maar het is nu niet anders."

Het bedrijf verwacht door de 'reclame' niet direct meer ringmappen te verkopen. "Maar dat net onze map tijdens het proces opduikt, bewijst toch dat we als merk iets betekenen", aldus Poppe in Het Nieuwsblad.

Enkele uren later liet Esselte weten de 'ongelukkige uitspraken' die de Belgische medewerkster tegenover Het Nieuwsblad deed te betreuren. "Zij heeft deze uitspraken op persoonlijke titel gedaan. Het mag duidelijk zijn dat Esselte zijn naam op geen enkele wijze aan een persoon als Joseph Fritzl wil verbinden en dat het bedrijf de daden van Joseph Fritzl afkeurt en het proces zeker niet als reclame beschouwt", aldus de fabrikant. 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%