Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Afghaanse vrouwen maken radio met gevaar voor eigen levenOntroerende ontmoetingen in Dagboek Kunduz

11 JUN 2012

GEEN - Diplomate Caecilia bezoekt een Afghaanse radiozender, die volledig door vrouwen wordt gerund. Het radiostation ligt in een afgelegen straatje van Kunduz: een gevaarlijke plek dus. Maar Caecilia’s drive om de Afghanen buiten de poort beter te leren kennen is vele malen groter dan de angst voor haar eigen veiligheid. Ze is ontroerd als ze kennismaakt met de Afghaanse vrouwen, die met hun radioprogramma’s de positie van de vrouw in hun land willen verbeteren. Het persoonlijke risico dat ze daarmee lopen, nemen ze voor lief.

Ook voor politietrainer Ahmad is de eerste rit buiten de poorten een bijzondere ervaring. Hij is na zeventien jaar weer voor het eerst in zijn geboorteland Afghanistan. De Afghaanse kinderen langs de zanderige wegen doen hem met weemoed terugdenken aan zijn eigen bewogen jeugd. Maar zijn de Afghaanse kinderen ook blij met de Nederlandse patrouilles?

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op http://www.dagboekkunduz.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Meer Premium