Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Aflevering 1: De dag van het vertrek

11 JUN 2012

AMSTERDAM - In de nieuwe online videoserie Dagboek Kunduz filmen negen Nederlandse militairen, politieagenten en diplomaten hun meeslepende leven tijdens de politietrainingsmissie in Afghanistan. Niet eerder zaten de camera’s zo dicht op het leven van de Nederlanders in Kunduz.

Op de dag van vertrek is de spanning van de gezichten van Ahmad, Niels en Bo af te lezen. Als ze op vliegveld Eindhoven afscheid moeten nemen van hun familie, vrienden en geliefden, zijn de tranen niet meer te houden.

Politietrainer Ahmad is heel zenuwachtig. Na zeventien jaar keert hij terug naar zijn geboorteland. Niels moet afscheid nemen van zijn hoogzwangere vrouw Nadine. Zal hij op tijd terug zijn voor de bevalling? De jonge verpleegster Bo houdt een afscheidsfeestje op het strand voor familie en vrienden. Op de dag van vertrek heeft ook zij het moeilijk.

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op http://www.dagboekkunduz.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.7 °C
O1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Meer Premium