Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Vurig Afghanistan

Onverwachte overnachting verpleegster

22 JUN 2012

GEEN - De machinegeweren ratelen als diplomaat Maarten tijdens een oefening naar een klaarstaande auto holt. Als hij eenmaal in de auto zit, kan hij opgelucht ademhalen. Nu weet hij wat hem te doen staat bij een echte aanslag! De kans daarop is gelukkig heel klein. De diplomaten in Afghanistan kunnen zich dus de meeste tijd met hun werk bezighouden.

Foto: Eigen foto

Maarten bezoekt in aflevering 6 met veel enthousiasme een lees- en schrijfles voor Afghaanse agenten. Daarna gaat hij langs een gebouw van de Verenigde Naties in Kunduz. Eerder dit jaar werd er tijdens de koranrellen een aanslag op dit complex gepleegd. Alle internationale medewerkers vertrokken naar Kabul. Nu de omgeving weer veilig is, keren zij terug naar Kunduz en nemen zij hun oude werkplek weer in.

Geweerschoten

Intussen gaan helper ruimer explosieven Oege en militair verpleegkundige Bo de poort uit. Al snel blijkt dat ze die avond niet meer terug kunnen rijden naar Camp Windmill. Bo kan niet geloven dat ze de nacht echt buiten het kamp moeten doorbrengen, maar er zit niets anders op. Opeens klinken er geweerschoten! Waar komen de kogels vandaan?

Dagboek Kunduz

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op www.telegraaf.nl/dagboekkunduz

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.1 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meer Premium