Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Afghaanse agenten bij checkpoints tussen Kabul en Kunduz

Op de smokkelroute

25 JUN 2012

GEEN - De weg van Kabul naar Kunduz is geliefd bij smokkelaars. Het is dus zaak de checkpoints in het gebied zo goed mogelijk te beveiligen. Daarom bekijkt politietrainer Ahmad op locatie of de Afghaanse politieagenten op de juiste manier fouilleren. Aan zijn bezoek aan de checkpoints kleeft een risico: Ahmad kan er niet te lang blijven staan, omdat hij dan een makkelijk doelwit vormt voor aanslagen.

Missie op stoom

De politietrainingsmissie in Kunduz komt nu echt op stoom. Mede dankzij de inspanningen van diplomaat Maarten en kolonel Jarst de Jong, de huidige commandant van de missie, kunnen de trainingen aan Afghaanse politieagenten worden uitgebreid naar het district Aliabad. Dat de lessen van de Nederlanders vruchten afwerpen, ziet politietrainer Ahmad tijdens zijn bezoek aan de checkpoints.

Dagboek Kunduz

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op www.telegraaf.nl/dagboekkunduz

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meer Premium