Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De bijzondere plekken op het kamp in Kunduz

Van Lummelland tot Walhalla

28 JUN 2012

GEEN - Camp Windmill, waar de Nederlanders verblijven, is een onderdeel van een groter Duits kamp. In totaal wonen hier zo’n 2000 mensen. Voor hen gaat tijdens de politietrainingsmissie het gewone leven door: ze slapen, gaan naar de kroeg en sporten regelmatig. Maar waar op het kamp doen zij dit precies?

MIlitair in Walhalla.
MIlitair in Walhalla.
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Walhalla

Bij aankomst in Kunduz moeten de Nederlandse mannen en vrouwen een korte periode doorbrengen in een tent die ‘Walhalla’ wordt genoemd. De hemel is het niet bepaald: je moet er met veel mensen in een kleine kamer slapen. Gelukkig is het verblijf hier dus altijd tijdelijk.

De militairen van de derde lichting zijn net verhuisd naar slaapvertrekken voor twee personen. ‘Hotel Kunduz’, zoals ze het zelf noemen, valt bij hen zeer goed in de smaak!

Lummelland

Voor wat afleiding kunnen de mannen en vrouwen terecht bij één van de vele cafés en bars op het kamp (waar overigens geen alcohol wordt geschonken). Een populaire hangplek is Lummerland, op het Duitse gedeelte van het kamp. Diplomaat Maarten en militair arts Beatrijs hebben een andere favoriet: Lily’s bar. Maarten: “Dit is de plek waar wij even ontspannen”. De Dutch Bar is de kroeg van de Nederlanders. Hier kunnen ze bijvoorbeeld pokeren, tafelvoetballen of darten.

Gym

Om helemaal fit te blijven, werken de militairen, politietrainers en diplomaten zich regelmatig in het zweet. Veel mensen joggen dagelijkse een rondje langs de muren van het kamp. Ook is er een heuse sportschool, ook wel ‘the house of pain’ genoemd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meer Premium