Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

“Ik hoop dat ik op tijd ben”

28 JUN 2012

GEEN - Terwijl politietrainer Niels in Kunduz aan het werk is, zit zijn hoogzwangere vrouw Nadine thuis. Zij hoopt dat haar man bij de geboorte van zijn kind kan zijn. Niels: “De enige spanning die ik hier heb, is of ik op tijd terug ben in Nederland.”

Vrije ochtend

In aflevering 8 van Dagboek Kunduz volgen we verder de vrije ochtend van de militairen, politietrainers en diplomaten. Terwijl de meeste Afghanen de vrijdag in de moskee doorbrengen, amuseren de Nederlandse mannen en vrouwen zich met hun huisdieren of de sportschool. Vaste prik op deze dag is het appel, waarbij kolonel Jarst de Jong de mannen en vrouwen van de missie bijpraat. Wat heeft hij hen deze week te vertellen?

Post van thuis

Het hoogtepunt van de week is de post van het thuisfront. Als de kaartjes, foto’s en voedselpakketten binnenstromen, heerst er een echte feeststemming. Politietrainer Niels kijkt reikhalzend uit naar de echo van zijn ongeboren kind. Hoe zal hun liefdesbaby eruit zien?

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op www.telegraaf.nl/dagboekkunduz

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.7 °C
O1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Meer Premium