Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

EUPol

06 JUL 2012

GEEN - Aan de wederopbouw van Afghanistan draagt ook een Europese politiemissie bij, genaamd EUPOL. Met deze missie probeert de EU de rechtsstaat in Afghanistan op te bouwen en het niveau van de politiemannen- en vrouwen in Afghanistan te verbeteren.

Foto: Eigen foto

Goede leiding voor Afghaanse politieagenten

Afghaanse agenten kunnen beter functioneren als ze goed leiding krijgen. Nederland levert daarom via EUPOL een bijdrage aan de ontwikkeling en training van het midden- en hoger politiekader. In totaal zijn er veertig Nederlandse politiefunctionarissen in het land: vijftien in Kunduz voor de geïntegreerde politietrainingsmissie en vijfentwintig in Kabul op het hoofdkantoor van EUPOL.

Betere samenwerking

De Nederlanders in Kunduz maken deel uit van het City Police and Justice Project (CPJP) van EUPOL. Ze geven de Afghanen lessen over bijvoorbeeld onderzoekstechnieken, leiderschap en mensenrechten. Hierdoor kunnen in de toekomst niet alleen de Afghaanse politieagenten, maar ook rechters en advocaten beter werken.

Managementcursussen

In Kabul worden managementcursussen gegeven aan de leiding van de Afghaanse politie. Ook helpen zij mee een nationale Police Staff College en een Criminal Investigations Department Faculty op te zetten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meer Premium