Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

09 JUL 2012

GEEN - De Afghaanse Nationale Politie (ANP) bestaat uit bijna 140.000 mensen. Er zijn verschillende onderdelen: De Afghan Uniformed Police (AUP) is verantwoordelijk voor de dagelijkse politietaken. Hier zitten meer dan 80.000 mannen en vrouwen.De Afghan National Civil Order Police (ANCOP) treedt op in bijzondere gevallen, bijvoorbeeld bij rellen.De Afghan Border Police (ABP) bewaakt de grenzen.

Foto: Eigen foto

De Nederlanders trainen tijdens de missie de Afghan Uniformed Police. De bedoeling is om uiteindelijk een betrouwbare politiemacht op te bouwen, die de Afghaanse bevolking kan beschermen.

Basis- en praktijktraining

Afghaanse politiemannen in opleiding krijgen een basiscursus van acht weken. Daarna kunnen ze doorstromen naar de praktijktraining van ongeveer vijf maanden. Die lessen krijgen ze van zogeheten Police Operational Mentoring & Liason Teams (POMLT’s).

Taalproblemen

Veel agenten zijn analfabeet. Omdat ze in de toekomst een proces-verbaal op moeten kunnen maken, is lezen en schrijven een onderdeel van de training. Om de communicatie tussen de Afghaanse politieagenten en Nederlandse politietrainers goed te laten verlopen, is er bij de lessen een tolk aanwezig.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Meer Premium