Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Twee werelden

10 DEC 2012

Terwijl jij bezig bent om het leven van tientallen Afghanen beter en veiliger te maken, verlangt jouw zoontje in Nederland naar een verhaaltje voor het slapengaan en een warme knuffel. Je wilt niets liever dan bij hem zijn, maar je kunt jezelf niet in tweeën delen. In aflevering 13 van Dagboek Kunduz blikken de politietrainers terug op een missie ver van huis, op een leven tussen twee werelden.

Niels vertrok in mei 2012 naar Kunduz. Hij was vastberaden om het beste uit de Afghaanse agenten te halen. Maar hij wist ook dat hij een vrouw achterliet die 3 maanden later ging bevallen. Niels miste de laatste echo en één vraag keerde telkens terug: ben ik op tijd terug in Nederland voor de bevalling?

Ook Ahmad stond deze missie tussen twee wereldden. Hij keerde voor het eerst in 17 jaar terug naar zijn geboorteland Afghanistan. Deze keer als Nederlander. Hoe was de confrontatie met zijn verleden?

In Dagboek Kunduz krijgen we antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland 6 maanden lang verruilden voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Kijk voor alle afleveringen op www.telegraaf.nl/dagboekkunduz

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Meer Premium