Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

HET ECHTE VERSCHIL

14 DEC 2012

Op Camp Windmill heerst een sfeer van opwinding. Koffers worden gepakt, kamers schoongemaakt en een nieuwe lichting Nederlanders staat al klaar om het stokje over te nemen. Vandaag zijn onze hoofdpersonen voor het laatst in Kunduz. Hun missie is voorbij en met een zekere weemoed blikken ze in de laatste aflevering van Dagboek Kunduz terug op alles wat ze hebben bereikt de afgelopen zes maanden.

Het begon met bescheiden verwachtingen. Diplomaat Maarten dacht slechts kleine veranderingen te kunnen bewerkstelligen in Kunduz. Totdat hij met eigen ogen zag dat de cursus lezen en schrijven die de missie geeft aan 1400 Afghaanse agenten, hun leven dramatisch heeft verbeterd. Militair arts Beatrijs verkeerde in de veronderstelling dat ze huisarts voor de Nederlandse missieleden zou zijn. Zes maanden later hebben een aantal Afghaanse traumapatiënten mede door haar medische hulp een wezenlijk beter leven. In deze aflevering van Dagboek Kunduz vertellen ze wat deze gebeurtenissen. Het is maar wat je bescheiden noemt.

In Dagboek Kunduz krijgen we antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland 6 maanden lang verruilden voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Kijk voor alle afleveringen op www.telegraaf.nl/dagboekkunduz

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Meer Premium