Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
ma 11 jun 2012, 11:26

Afghaanse vrouwen maken radio met gevaar voor eigen leven

Ontroerende ontmoetingen in Dagboek Kunduz

Diplomate Caecilia bezoekt een Afghaanse radiozender, die volledig door vrouwen wordt gerund. Het radiostation ligt in een afgelegen straatje van Kunduz: een gevaarlijke plek dus. Maar Caecilia’s drive om de Afghanen buiten de poort beter te leren kennen is vele malen groter dan de angst voor haar eigen veiligheid. Ze is ontroerd als ze kennismaakt met de Afghaanse vrouwen, die met hun radioprogramma’s de positie van de vrouw in hun land willen verbeteren. Het persoonlijke risico dat ze daarmee lopen, nemen ze voor lief.

Ook voor politietrainer Ahmad is de eerste rit buiten de poorten een bijzondere ervaring. Hij is na zeventien jaar weer voor het eerst in zijn geboorteland Afghanistan. De Afghaanse kinderen langs de zanderige wegen doen hem met weemoed terugdenken aan zijn eigen bewogen jeugd. Maar zijn de Afghaanse kinderen ook blij met de Nederlandse patrouilles?

In Dagboek Kunduz krijgen we zes weken lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die een comfortabel leven in Nederland verruilen voor de zware omstandigheden in Afghanistan. Volg elke maandag en vrijdag de afleveringen op http://www.dagboekkunduz.nl


8.4 °C
W7
 
files 232
187 km.
Beurs AEX
AEX 493.56
+ / - -0.23%