Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
SNS REAAL N.V.
ISIN: NL0000390706
EUR
1D | 5D | 1M | 3M | 6M | 1Y | Interactief

'SNS Reaal wil 'bad bank' voor vastgoed'

31 OKT 2012

AMSTERDAM (AFN) - SNS Reaal onderzoekt de mogelijkheden om zijn problematische vastgoeddochter Property Finance (PF) buiten het bedrijf te plaatsen in een zogenoemde 'bad bank'. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) op basis van ingewijden.

SNS Reaal
SNS Reaal
Foto: ANP

Met hulp van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zoekt SNS Reaal naar mogelijkheden om 848 miljoen euro aan staatssteun terug te betalen. Dat moet voor eind 2013 gebeuren. De aanhoudend grote verliezen bij vastgoeddochter PF belemmeren de bank om hiervoor voldoende kapitaal vrij te spelen.

De oprichting van een bad bank is niet eenvoudig, zo stelt het FD. SNS Reaal moet investeerders vinden die bereid zijn het risico van de portefeuille van circa 4,8 mrd euro over te nemen.

Volgens de zakenkrant heeft De Nederlandsche Bank in nauw overleg met SNS Reaal de drie grootbanken ING, Rabobank en ABN Amro gepolst of zij bereid zijn bij te dragen aan deze oplossing. De drie hebben afhoudend gereageerd, aldus het FD, omdat de potentiële verliezen van de portefeuille ongewis zijn. Een oplossing, zo zeggen bankiers, kan zijn dat de overheid zich (deels) garant stelt. Dat licht weer gevoelig in de Tweede Kamer.Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?