Koersplan-klant laat miljoenen aan claimgeld bij Aegon liggen

Geld | 29 jul 2015, 07:00

Ruim driehonderdduizend Nederlanders met een Koersplan van Aegon hebben zich (nog) niet aangemeld voor de compensatieregeling van de verzekeraar. Ze laten gemiddeld enkele honderden euro’s per woekerpolis liggen.

Aegon raakt miljoenen aan de straatstenen niet kwijt.

Consumenten minder somber over kabinetsbeleid

 

WOZ-waarde belangrijker voor huurprijs

 

Vluchtelingen opgeleid tot tolk

 

Word wakker uit woekerpoliscoma!

Ruim 300.000 mensen met een Koersplan hebben zich niet aangemeld voor een compensatieregeling. Hierdoor blijft Aegon naar verluidt op zo'n 90 miljoen euro zitten. Manno van den Berg pleit voor een...

 

Aantal online winkelende consumenten stijgt

Het aantal Nederlanders dat vaak online boodschappen doet, is gestegen van 7,5 miljoen in 2013 naar 7,9 miljoen vorig jaar.
 

Airbnb bereikt mijlpaal met miljoen reizigers

Het online platform voor slaapplaatsen Airbnb heeft in Nederland een mijlpaal bereikt. Sinds de oprichting in 2008 verbleven één miljoen Nederlanders in accommodaties die via deze site te huur zijn.
 

Spaargeld vastzetten of juist niet?

Amanda Bulthuis

Kater na brandschade

Bart Combée

Schenk aan je kind, niet de ex

Ernst Loendersloot

Overstapdwang

Manno van den Berg

Vakantieliefde! Pensioen ver van...

Henny van den Hurk

Pensioenknip doekje voor het...

Herman Bouter

Slapende toezichthouder

Anton Rietveld

De volhouder wint

De Nationale ombudsman

Levensbudget (toch een...

Ger Jaarsma

Onbezorgd op vakantie

Olaf Simonse

En nog weet de DGA niet waar hij...

Theo Gommer

De Griekse zomer van 2015

Anne Zuidema

Hoe staat het met de Chinese...

Arnout van Rijn

Zonnepanelen en slimme meter

Ferdi Hilverda

De WW verandert: werken loont,...

Bruno Bruins

Wie kan mijn erfenis afwikkelen?

Regina de Valk

Waar is mijn geld?

Martin Visser

Sturing in hypotheekrente

Harrie-Jan van Nunen

Verantwoordel...

Marcel Proos

De gevolgen van kwijtschelding...

Marjet van Yperen-Groenleer

Loterijverlies kent voorlopig alleen verliezers

De meer dan honderdduizend mensen die zich hebben aangemeld bij de stichting Loterijverlies worden door hun deelname eigenlijk alleen maar armer.
 

Slachtoffer identiteitsfraude hoeft toeslag niet terug te betalen

Een slachtoffer van identiteitsfraude hoeft de toeslagen die door een fraudeur op zijn naam zijn aangevraagd niet terug te betalen aan de Belastingdienst.

 

’Gebruik van stroom moet veel slimmer’

Wasmachine alleen nog in daluren aan

Consumenten moeten vaker wassen op het moment dat de elektriciteitsprijzen het laagst zijn. En energieleveranciers en app-makers moeten hen hierbij helpen, spoort de ACM de bedrijven aan.

 

Reisverzekeraars blijven druk met zomerstorm

De telefoon bij veel reisverzekeraars in Nederland staat drie dagen na de zomerstorm nog steeds roodgloeiend. Zo hebben zaterdag veel caravans en tenten schade opgelopen door de uitzonderlijke...

 

Zeker 13 miljoen aan stormschade

De zomerstorm die zaterdag over Nederland raasde, heeft een schade van zeker 13 miljoen euro veroorzaakt. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars maandag bekend op basis van eerste schattingen.

Bevat:
 

Dikke bonus werknemers

Van een onzer verslaggevers De verkoop van een bedrijf heeft meestal negatieve gevolgen voor het personeel, maar dat geldt niet voor de medewerkers van de Turkse eetbestelsite Yemeksepeti.com.

 

Hypotheekrente daalt sneller dan spaarrente

De hypotheekrente daalt gemiddeld sneller dan de spaarrente. In de afgelopen twaalf maanden zijn beide rentes gedaald, de spaarrente met 30 basispunten en de hypotheekrente met 60 basispunten.
 

Ombudsman wil gratis vervanging ov-kaart

De OV-chipkaart moet gratis worden vervangen. Daarvoor pleit de Ombudsman voor beter Openbaar Vervoer.

 

Huismerk loont voor consument

Voor klanten van supermarkten loont het om huismerkproducten in hun karretje te laden. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken is namelijk groter geworden terwijl er nauwelijks...
 

Vijf tips voor een goedkoop festival

Festivals zijn populairder dan ooit, maar de prijzen groeien evenredig mee. Daarom wat tips om de festivalkosten binnen de perken te houden.

 

Twaalf betaalbare dagjes uit met kids

Zin in een betaalbaar dagje eropuit met (kleine) kinderen? Ons land telt tal van sympathiek geprijsde en vaak wat kleinere familieparken en -uitjes. Dit zijn onze twaalf aanraders, voor elke...

 

Loterijverlies kent voorlopig alleen verliezers

De meer dan honderdduizend mensen die zich hebben aangemeld bij de stichting Loterijverlies worden door hun deelname eigenlijk alleen maar armer.

 

'Seniorendagen op hun retour'

Het lijkt erop dat de seniorendagen, vakantiedagen voor vijftigplussers, hun langste tijd hebben gehad. Dat meldt Trouw vrijdag op basis van eigen onderzoek.

 

Autocheck bij grens voorkomt gedoe onderweg

Een auto of caravan fatsoenlijk inpakken is nog een hele kunst en ook met lampen, stekkers en het oliepeil is vaak iets mis. Experts van de ANWB onderwerpen daarom zaterdag het vakantieverkeer aan...

 

DNB stelt strenge eisen aan overname LeasePlan

Autoleasebedrijf LeasePlan wordt alsnog verkocht aan zes investeerders.
 

'Banken verlagen winstmarge op hypotheken'

Banken lijken hun winstmarges op hypotheken te verlagen.
 

’Huisdieren horen ook in testament’

Huisdieren zijn het haasje als hun baasje overlijdt.
 

Het nieuwe sparen

Spaarrente om te huilen, de grote banken bieden spaarrentes die minder dan 1% bedragen, terwijl het belastingtarief op vermogen 1,2% bedraagt.

 

België verlicht lasten werknemer

De gemiddelde werknemer in België zou geleidelijk zo'n 100 euro per maand moeten gaan overhouden door nieuwe maatregelen van de Belgische regering.
 

Tesla goedkoop opladen

Zo’n 50 Teslarijdende klanten van Eneco kunnen via een nieuwe app hun auto automatisch opladen op momenten dat de stroom het goedkoopst is.
 

OSB wil schoonmakers niet kwijt aan overheid

Schoonmaakkoepel OSB verzet zich tegen de plannen van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) om duizenden schoonmakers die nu bij externe bedrijven werken, in dienst van het Rijk te nemen.

 

Huizenprijzen trekken verder aan

De prijzen van koopwoningen in ons land trekken verder aan. Afgelopen maand lagen de prijzen 2,6% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

 

Mkb heeft iets meer krediet

De betere financiering van het bedrijfsleven is ook merkbaar voor het mkb. De mate van financiering ligt nog wel ruim onder het totale gemiddelde.
 

’Vrij parkeren’

Winkels in steden die stoppen met het vragen van parkeergeld, kunnen een mooie bonus tegemoet zien: de binnenstad zal dan weer vollopen.
 

Opnieuw meer mensen met betalingsachterstand

Opnieuw is het aantal mensen met een betalingsachterstand toegenomen. Dit jaar zijn er tot nu 7039 mensen bijgekomen die hun betalingsverplichtingen niet nakomen.
 

Mobiel betalen in de lift tijdens zomermaanden

Steeds meer horecaondernemers gebruiken mobiele devices, om klanten sneller en efficiënt te kunnen helpen en laten afrekenen.

 

Schuldsanering meestal succesvol

Schuldsanering is een succesvol middel om personen uit de financiële penarie te helpen: 82 procent haalt schuldenvrij de eindstreep.

 

Naaste van slachtoffer krijgt geld voor leed

Nabestaanden en naasten van slachtoffers van ongevallen, geweldsmisdrijven of fouten van anderen krijgen recht op een vergoeding voor hun 'emotionele' schade.
 

Spaarrente om te huilen

Zuinige spaarders kijken steeds verdrietiger naar de rente die ze ontvangen. Meer verdienen dan de ’spaartaks’ is bijna onmogelijk.

 

Verzekeraar hoeft AOW-gat niet te dichten

Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekeraar niet aansprakelijk voor het zogeheten AOW-gat. Dit stelt klachtenloket Kifid na een klacht van een consument die drie maanden geen...

 

Minder gebruik gesubsidieerde rechtsbijstand

De vraag naar gesubsidieerde rechtsbijstand is vorig jaar met bijna 11 procent afgenomen ten opzichte van 2013. Vooral bij het civiel recht daalde het aantal aanvragen.

 
12.6 °C
W3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 489.29
+ / - +0.72%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT