Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: DIJKSTRA, ROEL

Adviesmarathon voor woekerpolisslachtoffers

07 JUN 2016

Honderden woekerpolishouders die nog altijd met een pijnlijke beleggingsverzekering zitten, kunnen binnenkort gratis advies krijgen van specialisten op een landelijke informatiedag van claimvereniging Woekerpolis.nl.

De vereniging, die pas nog een dagvaarding uitstuurde om compensatie te eisen van ASR, houdt op zaterdag 11 juni een zogenoemde adviesmarathon. Bij een dertigtal financieel adviseurs kunnen woekerpolishouders de hele dag in Utrecht terecht met vragen over wat ze met hun polis aanmoeten en of ze schade vergoed kunnen krijgen.

In 2014 en 2015 hield de claimvereniging ook al een toer door het land met informatieavonden voor gedupeerden. Hoewel verzekeraars verplicht klanten moeten benaderen om te kijken of ze hun beleggingsverzekering willen aanpakken, zorgt dit nog niet altijd voor een oplossing omdat bijvoorbeeld klanten niet reageren. Dat komt doordat de consumenten de woekerpolisverkoper niet meer vertrouwen. Dat is het motief voor de adviesdag in Utrecht.

„Veel mensen weten wel dat ze iets met hun woekerpolis moeten doen, maar vertrouwen de adviezen van hun maatschappij of tussenpersoon niet”, aldus Ab Flipse, voorzitter van de vereniging Woekerpolis.nl.

De vereniging heeft inmiddels meer dan 100.000 consumenten in het ledenbestand staan en procedeert namens dit collectief tegen de grote verzekeraars. Ook niet-leden zijn welkom bij de woekertoer op 11 juni.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.49
+ / - -0.27%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie