Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wie denkt dat een kelder voor 275.000 euro niet verkoopt, die heeft het mis.
Wie denkt dat een kelder voor 275.000 euro niet verkoopt, die heeft het mis.

Meer gegadigden voor kelder

Bijna drie ton voor 28m2

10 JAN 2017 Jelmer Geerds

Amsterdam - De tijd dat kelders dienden als opslagruimte ligt door de overspannen situatie op de Amsterdamse woningmarkt inmiddels ver achter ons. Aan een verbouwd souterrain van slechts 28 vierkante meter aan de Voetboogstraat hangt een prijskaartje van 275.000 euro.

Wie denkt dat niemand zo gek is om bijna drie ton neer te tellen voor een mooi gemaakte kelderruimte heeft het mis. „Er hebben zich al meerdere gegadigden gemeld”, bevestigt een medewerker van het kantoor SOS Makelaars Certified Expat Broker. „Alleen door trieste omstandigheden binnen ons kantoor vinden er de komende twee weken nog geen bezichtigingen plaats.”

De verkoopmakelaar doet op Funda haast geloven dat het om een unieke parel op de woningmarkt gaat. Het tweekamerappartement wordt aangeprezen om de ’Italiaanse architectuur’, ligging in het centrum en negen vierkante meter tuin.

Het prijzige souterrain, waar een vierkante meter omgerekend zo’n 11.000 euro kost, is in verhouding nog altijd goedkoper dan het penthouse op de Dam, waar een prijskaartje van 25 miljoen euro aan hangt. Het stulpje, waarvan vorig jaar ten onrechte werd gesuggereerd dat Justin Bieber de eigenaar zou zijn, is nog altijd te koop en kost omgerekend iets meer dan 20.000 euro per vierkante meter.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.3 °C
Z4
Beurs AEX
AEX 529.51
+ / - +0.16%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie