Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP XTRA

Schoolbaas pinde een ton

20 APR 2017

Middelburg - Bij het verduisteren van anderhalve ton legde lange tijd niemand schoolbaas Rob van den B. (53) een strobreed in de weg.

Zowel de raad van toezicht van scholengemeenschap SPOZ in Zundert als een administratiekantoor lieten steken vallen.

Dat kwam gisteren naar voren tijdens de rechtszaak, waarbij justitie een jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk eiste tegen de Zeeuw.

Vrij snel nadat Van den B. in 2009 als voorzitter van het college van bestuur bij scholenkoepel SPOZ aantrad, startte de verduistering. Met twee bankpasjes van de school pinde hij onder meer ruim 109.000 euro die niet aan concrete uitgaven te linken zijn, gaf hij 22.195 euro uit aan kleding en 6.500 euro aan hotels. ”

Dat hij 5,5 jaar zijn gang kon gaan, was niet alleen aan hemzelf te danken. Bonnetjes van voor de scholengroep bedoelde uitgaven moest hij door de Raad van Toezicht laten ondertekenen. Dat deed hij echter zelf. De bonnetjesgingen naar een administratiekantoor. De enveloppen bleven echter ongeopend. De verduistering kwam aan het licht toen SPOZ een ander financieel bureau in de arm nam. De gedupeerde scholengemeenschap vermoedt dat het weggemaakte bedrag waarschijnlijk nog hoger ligt dan anderhalve ton.

De rechtbank in Middelburg bepaalde eerder in een civiele zaak dat Van den B. zijn oud-werkgever 150.000 euro moet terugbetalen.

Uitspraak over twee weken.

Foto: TMG

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.72
+ / - +0.97%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie