Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW
Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW
Foto: ANP

Werkgeversbaas De Boer wil snel nieuwe regering

Lasten moeten omlaag

16 JUN 2017 Martin Visser

Amsterdam - Nederland heeft heel snel een nieuwe regering nodig. Die moet komend jaar al met een stevige lastenverlichting komen voor werkenden. Alleen op die manier kan de koopkracht van werkend Nederland een impuls krijgen.

Dat zegt werkgeversvoorzitter Hans de Boer in een exclusief interview met De Telegraaf. „Ik denk dat de samenleving het niet goed kan begrijpen dat de partijen op het Binnenhof er zo lang over doen om tot een kabinet te komen. Wij hebben behoefte aan een kabinet dat de economie verder laat groeien en gaat investeren”, zegt hij. Desnoods moeten VVD, CDA en D66 een minderheidskabinet vormen.

De Boer stelt dat werknemers zo snel mogelijk een koopkrachtimpuls verdienen. Hij vindt het volkomen onterecht dat onder meer directeur Klaas Knot van De Nederlandsche Bank voortdurend pleit voor hogere lonen. „Ik ben wel een beetje klaar met die studeerkamergeleerden.”

De loonkosten voor werkgevers lopen al hard op, betoogt de voorzitter van VNO-NCW. Niet de lonen moeten extra omhoog, maar de belastingen moeten omlaag, meent hij. „Knot blaft tegen de verkeerde boom en wekt de suggestie dat wij iets aan de koopkracht kunnen doen. Maar dat kunnen wij niet op landelijk niveau. Alleen de overheid kan dat via lagere lasten.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie