Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wouter Bos en Chris Zegers leren jongeren over geld in nieuwe film

15 MEI 2012

Voormalig minister van Financiën Wouter Bos acteert een advocaat in een nieuwe film die middelbare scholieren meer zal leren over het omgaan met geld. Lees verder voor een preview van de film

Wouter Bos
Wouter Bos
Foto: anp

In 'Edgie the Movie' speelt oud-minister Wouter Bos een advocaat. Ook presentator Chris Zegers vertolkt een rol als politieagent. Het is een zogenoemde 'crowd sourced' film waarbij veel mensen ideeën kunnen aanleveren. Het script, de muziek en de styling zijn dus verzorgd door 88 jongeren. Zij acteren allen ook in de film, die geregiseerd wordt door Edy Terstall.

Het is de bedoeling dat de film als lesmateriaal gaat dienen voor middelbare scholieren, om ze aan het denken te zetten over geld en de dilemma´s die daarbij komen kijken. Het concept is een initiatief van de stichting Weet Wat Je Besteedt, dat financiële zelfredzaamheid van jongeren nastreeft. De dvd van Edgie the Movie is voor de scholieren gratis te verkrijgen.

De film gaat woensdag in première in Bioscoop Wolff Camera in Utrecht. De 88 meewerkende jongeren zullen er aanwezig zijn en op de rode loper verschijnen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie