Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Reizigers proberen te verdienen aan Amsterdams treinongeluk

22 MEI 2012 Harry van Gelder

De NS heeft naar aanleiding van het treinongeluk in Amsterdam tientallen valse claims gekregen. Het vervoersbedrijf is coulant en betaalt ook de meest twijfelachtige claims uit.

Foto: EPA

Zo claimde een reiziger een kostbare Stradivariusviool te hebben verloren. Een ander zei een belangrijke modellenwedstrijd te hebben gemist door het ongeluk. Bij de botsing kwam een 64-jarige vrouw om het leven. Het meest geclaimde voorwerp is een iPad.

Een woordvoerder van de NS bevestigt de fraude. „Laat duidelijk zijn dat we bij twijfel zonder meer uitbetalen’’, zegt een woordvoerder van de spoorwegen.

Soms voelen we echter aan dat een claim niet klopt, zegt de woordvoerder. „Ook is er sprake van mensen die vaker vals claimen. Zo zeeg een tijd geleden een vrouw op een perron ineen. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en daar beschuldigde ze NS-medewerkers. Op camerabeelden was echter duidelijk te zien dat ze zich liet vallen. Dezelfde vrouw eist nu weer een schadevergoeding, omdat ze in de ongelukstrein zou hebben gezeten.’’

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WNW3
Beurs AEX
AEX 528.18
+ / - -0.05%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie