Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Storing ING voorbij

De ING is dinsdagochtend opnieuw getroffen door een storing. De mobiele app van de ING-bank lag voor de zoveelste keer plat. Ook internetbankieren en het gebruiken van iDeal was niet mogelijk. Tegen het middaguur waren de problemen verholpen. De geplaagde bank werd afgelopen week al getroffen door een grote storing, veroorzaakt door hackers. Dat was dinsdag niet de oorzaak, benadrukt ING.

Foto: TLG

Hoewel ING in eerste instantie liet weten dat de storing was opgelost, kwam een woordvoerder van de bank daar even later op terug. Rond half 12 's middags leek het erop dat de app weer gewoon beschikbaar was.

Volgens ING konden klanten ondanks de storing gewoon geld opnemen bij geldautomaten en pinnen bij betaalautomaten. De bank benadrukt dat de storing van dinsdag geen aanval van hackers was. Een woordvoerder van ING meldt dat de bank na de aanval van vorige week juist maatregelen nam om problemen in de toekomst te voorkomen. "Een van de maatregelen heeft vanmorgen geleid tot een tijdelijke storing in het netwerk," aldus de woordvoerder.

Bij de DDoS-aanval van vrijdag werden de site van ING en die van andere banken bestookt met zo veel dataverkeer, dat ze daardoor nauwelijks bereikbaar waren. Ook het betalingssysteem iDeal was getroffen en lag er lange tijd uit. ING kampte zaterdag nog met de naweeën.

Aangifte van internetaanval

ING kondigde zaterdag aan aangifte te doen van de internetaanval. Het Openbaar Ministerie begint een strafrechtelijk onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het team High Tech Crime van de politie onder gezag van het landelijk parket.

Naast de cyberaanval bleken afgelopen week ook de saldo's en bij- en afschrijvingen van ING-klanten niet te kloppen. Sommige klanten konden hun boodschappen niet meer betalen omdat er geen geld meer op hun rekening stond.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.7 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - 0.0%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT