Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

Fenomeen staat bekend als 'getting Winstoned'

Brits vijfje verwondt cokesnuiver

12 MEI 2017 Lorraine Marlisa

Na veganisten, hindoes en sikhs is er een nieuwe groep haters tegen het Britse varkensvetvijfje. De randjes van het nieuwe £5-briefje zijn cokesnuivers te scherp.

Het plastic biljet met een vleugje dierlijk vet is sterker en dikker dan het vorige vijfje, daardoor lopen de neuzen van cokesnuivers dikwijls snijwondjes op als ze er een lijntje mee pakken. Een snuif gecombineerd met snee staat inmiddels bekend als ‘getting Winstoned’, een verwijzing naar de afbeelding op het biljet van staatsman Winston Churchill.

Een Brits educatiecentrum voor drugs waarschuwt op zijn website dat met het delen van onder meer bankbiljetten, gebruikers infecties kunnen oplopen als hepatitis B en HIV. Het snuiven met een briefje waaraan je je neus snijdt, verhoogt het risico op infecties.

Ze rollen perfect

De verwondingen komen als een teleurstelling voor cokeliefhebbers. “Iedereen dacht dat de nieuwe vijfjes een godsgeschenk voor snuivers waren, want ze rollen perfect”, aldus een anonieme gebruiker tegen het Britse dagblad Metro. “We realiseren ons nu dat dit te mooi was om waar te zijn.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meest gelezen
Actueel
Tips van redactie