Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: SALVERIUS, COR

Ozb fors omhoog

31 JAN 2013 Sameer van Alfen

AMSTERDAM - Huizenbezitters moeten fors meer betalen aan onroerendezaakbelasting (ozb) dan vorig jaar. Het tarief voor deze lokale last is in veel gemeenten flink verhoogd.

Abusievelijk vermeldde deze website en de krant vanmorgen dat het ozb-tarief in de gemeente Druten met 98% is gestegen. Dat is helaas onjuist. De werkelijke stijging bedraagt 8%. De stijging in de gemeente Sluis is niet 31,4% maar 3,44%.

Dat komt naar voren uit een onderzoek bij 292 gemeenten. Hieruit blijkt dat de stijging van het ozb-tarief gemiddeld 7,6% bedraagt. Bijna zestig gemeenten zadelen hun inwoners op met een plus van minstens 10 procent en er zijn uitschieters van zelfs 100 procent, aldus juridisch dienstverlener WOZ-specialisten.

Bij veel Nederlanders ploft dezer dagen de gemeentelijke ozb-beschikking op de deurmat. Het tarief dat een gemeente hanteert, is belangrijk voor de hoogte van de ozb. Dat wordt namelijk vermenigvuldigd met de waarde die de gemeente op het huis heeft geplakt, de zogeheten woz-waarde.

In het pdf-bestand bij dit artikel vindt u een lijst van ozb-tarieven in alle gemeenten. Zo kunt u zien wat uw gemeente voor u in petto heeft.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.82
+ / - +0.99%
poll image

Stelling DFT Geld

Geld bij elkaar leggen in een bv om een huis te kopen (voor mijn kind). Goed idee!


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie