Milieubelastingen brengen 24 miljard op

De Nederlandse overheid heeft vorig jaar 23,9 miljard euro ontvangen aan milieuheffingen en -belastingen. Van elke euro nemen particulieren 66 en bedrijven 34 eurocent voor hun rekening. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

 Lees verder
 

Nieuwe vermogensbelasting: zoveel gaat u erop voor- of achteruit

De vermogensrendementsheffing gaat op de schop. Dat betekent dat u vanaf 2017 een ander tarief betaalt over uw belastbare vermogen. In deze grafieken kunt u zien hoeveel u erop vooruit of achteruit gaat.

 Lees verder
 

AFM in beroep tegen uitspraak zwartspaarders

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam over het onwettig opvragen van informatie over zwartspaarders bij de Belastingdienst.

 Lees verder
 

Hogere vermogensbelasting vanaf €100.000

Mensen met spaargeld of vermogens boven de ton worden zwaarder belast. Mensen die onder die grens zitten, gaan juist minder betalen. De coalitiepartijen VVD en PvdA hebben daarover een akkoord bereikt.

 Lees verder
 

Fiscus hoefde naam tipgever niet te onthullen

Twee ambtenaren van de Belastingdienst die weigerden de naam van een tipgever te noemen in een zaak tegen zwartspaarders, hoefden dat inderdaad niet te doen. Dat schrijft een advocaat-generaal in zijn advies aan de Hoge Raad.

 Lees verder
 

Fiscus richt pijlen op superrijken

De Belastingdienst overweegt een speciale afdeling op te richten voor rijke mensen.

 Lees verder
 

Belastingambtenaar krijgt vierkante ogen

Belastingdienstpersoneel heeft steeds meer last van rode ogen. De vraag naar beeldschermbrillen door de dienst is de afgelopen jaren drastisch gegroeid en dat percentage zal door de vergrijzing van het personeelsbestand mogelijk verder toenemen, zo verwacht de fiscus.

 Lees verder
 

Meevaller Nederlandse huiseigenaren Frankrijk

Honderden Nederlanders kunnen geld terugkrijgen van de Franse belastingdienst, omdat ze de laatste jaren hun tweede huis in Frankrijk hebben verkocht of verhuurd en daarbij te veel belasting hebben betaald. Die schatting maakte advocaat Hanno Wols van Steinz & Dijkstra Advocaten vrijdag.

 Lees verder
 

Slachtoffer identiteitsfraude hoeft toeslag niet terug te betalen

Een slachtoffer van identiteitsfraude hoeft de toeslagen die door een fraudeur op zijn naam zijn aangevraagd niet terug te betalen aan de Belastingdienst.

 Lees verder
 

Startende ondernemer mag kosten verhuizing aftrekken

Een ondernemer die verplicht moest verhuizen toen hij zijn bedrijf startte, mag die kosten aftrekken van de winst van zijn zaak.

 Lees verder
 

Ingetrokken bouwaanvraag kost toch 9.308 euro aan leges

Een boer die de al ingediende vergunningsaanvraag voor uitbreiding van zijn varkensstal later weer introk, moet toch 9.308 euro aan bouwleges betalen.

 Lees verder
 

Wiebes stelt nieuwe varianten ondernemerspensioen voor

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) wil de pensioenopbouw voor directeur-grootaandeelhouders (dga's) versimpelen. De bewindsman heeft twee voorstellen naar de Tweede Kamer gestuurd, plus de vraag of het pensioen in eigen beheer niet beter helemaal afgeschaft kan worden.

 Lees verder
 

10.000 bezwaarschriften in procedure tegen spaartaks

De procedure die de Bond voor Belastingbetalers heeft aangespannen tegen de spaartaks, is door staatssecretaris Wiebes aangemerkt als een procedure voor massaal bezwaar. Ruim 10.000 individuele bezwaarschriften lopen nu mee in deze procedure.

 Lees verder
 

Belastingteruggave en toeslagen niet overgemaakt

Tienduizenden mensen lopen betalingen fiscus mis

Tienduizenden mensen dreigen betalingen van de fiscus mis te lopen. Het gaat om toeslagen, maar ook om teruggave van de inkomstenbelasting. Vanaf woensdag betaalt de fiscus niks meer uit als uw rekeningnummer niet op uw naam staat.

 Lees verder
 

Fiscus strenger met uitbetalen toeslagen

De Belastingdienst stort vanaf 1 juli aanstaande toeslagen, teruggaaf van inkomstenbelasting of teruggaaf bijdrage Zorgverzekeringswet alleen nog  op een rekeningnummer dat op de eigen naam van de begunstigde staat. Uitbetalingen waarvan de Belastingdienst niet kan vaststellen of de rekening de juiste tenaamstelling heeft, worden gestopt.

 Lees verder
 


12.7 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 433.53
+ / - -2.58%

Stelling DFT Geld

'Ik ga erop vooruit dankzij de nieuwe spaartaks'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT