Belastinggegevens automatisch uitgewisseld

Nederland gaat met 50 andere landen automatisch belastinggegevens uitwisselen om zo belastingontduiking tegen te gaan. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën tekende daarvoor woensdag in Berlijn een verklaring, samen met vertegenwoordigers van de 50 andere landen.

 Lees verder
 

Vragen over delen kentekens met fiscus

Mag de Belastingdienst zo maar over de kentekens beschikken die door de politie worden gescand? Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft zijn twijfels en wil daarom in gesprek met de Belastingdienst. Een woordvoerster van het CPB bevestigde een bericht dat het tv-programma EenVandaag dinsdag brengt.

 Lees verder
 

Ondernemerssite fiscus ligt plat

De site van de Belastingdienst voor ondernemers kampt op dinsdagmiddag met een storing. Vooral mensen die btw-aangifte wilen doen, hebben last van het probleem.

 Lees verder
 

Autoplan Wiebes op losse schroeven in Kamer

De plannen van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën om hogere fiscale bijtelling te rekenen bij leaseauto's stuiten op groot verzet in de Tweede Kamer. „De één vindt ze veel te ver gaan, de ander niet ver genoeg”, constateerde Wiebes maandag na afloop van de eerste dag van het debat over zijn Belastingplan.

 Lees verder
 

Wiebes krijgt wel steun van CDA en D66

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën krijgt steun van de oppositiepartijen CDA en D66 voor zijn plan om de fiscale bijtelling van leaseauto's te verhogen. Van zijn eigen VVD kreeg Wiebes eerder harde kritiek en ook de PvdA is niet overtuigd.

 Lees verder
 

Kloof VVD en PvdA over heffing op vermogen

De regeringspartijen VVD en PvdA zijn het openlijk oneens over een nieuwe heffing op de rendementen op vermogen. PvdA-Kamerlid Ed Groot wil een nieuwe, rechtvaardiger heffing die meer gebaseerd is op het daadwerkelijk behaalde rendement op vermogen, maar de VVD trapte maandag flink op de rem in een debat over het Belastingplan.

 Lees verder
 

Marktupdate: pensioenfondsen Japan, bedrijven VS en ECB keren sentiment

Het optimisme is vorige week teruggekeerd op de beursvloer. Beleggers houden er rekening mee dat de ECB meer obligaties gaat opkopen, Japanse pensioenfondsen gaan naar verwachting meer in lokale aandelen beleggen en Amerikaanse bedrijven overleggen opnieuw sterke winsten.

 Lees verder
 

Eind van blauwe envelop nu echt nabij

De Belastingdienst wil het aantal blauwe en witte enveloppen fors verminderen. Staatssecretaris Wiebes (Financiën) wil de regels aanpassen, zodat mensen voortaan alleen digitaal bericht krijgen en niet meer verplicht ook een brief.

 Lees verder
 

Eigen staatssecretaris Wiebes voor het blok

VVD gumt leasetaks direct uit

Het plan van staatssecretaris Wiebes (Financiën) om de 1,2 miljoen leaserijders nog zwaarder te belasten is op weg naar de prullenbak.

 Lees verder
 

'Bijtellingsplannen raken leaserijders hard'

De aanscherping van de fiscale bijtellingsnormen door het kabinet raakt automobilisten die in een leaseauto rijden, hard. Ruim een miljoen Nederlanders gaan er minimaal 100 euro per maand op achteruit als ze in 2016 een nieuwe auto leasen. Dat becijferde Martin Huisman, voorzitter van de Vereniging Auto van de Zaak, vrijdag tegenover radiozender BNR.

 Lees verder
 

Autobelasting op de schop

Het belastingsysteem voor auto’s voor 2016 gaat volledig op de schop. Veel zakelijk rijders gaan meer bijtelling betalen. Dat geldt vooral voor mensen met ’groene’ en kleine auto’s van de zaak.

 Lees verder
Bevat:
 

Zoveel kinderopvangtoeslag krijgt u in 2015

Goed nieuws voor ouders met kinderen die naar de opvang gaan. Zij krijgen volgend jaar kinderopvangtoeslag over een iets hoger uurtarief dan dit jaar.

 Lees verder
 

Hypotheekrenteaftrek pas bij daadwerkelijk begin bouw huis

Wanneer is een 'woning in aanbouw'? Als de bouwplannen zijn goedgekeurd en de vergunningen binnen zijn, als de grond klaar is om bebouwd te worden, of pas als de daadwerkelijke bouw is begonnen?

 Lees verder
 

Hoogste inkomens betalen 64 procent van de inkomstenbelasting en premies

Grootverdieners hebben vorig jaar de staatskas flink gespekt. Het kwart huishoudens met de hoogste inkomens betaalde in 2013 54,6 miljard euro aan inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen. Dat is 64 procent van het totale bedrag dat de Belastingdienst in die categorie incasseerde.

 Lees verder
 

Wiebes: 'Fiets van de baas' verdwijnt niet

De fiscaal voordelige 'fiets van de baas' verdwijnt niet. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat vrijdag in reactie op een noodkreet van organisaties als de BOVAG, de Fietsersbond en Natuur & Milieu. Die vrezen dat de fiscale voordelen van de fiets in het woon-werkverkeer verdwijnen.

 Lees verder
 


14.9 °C
ZZO3
 
files 227
161 km.
Beurs AEX
AEX 397.53
+ / - -0.89%

Stelling DFT Geld

‘De Belastingdienst moet blauwe enveloppen blijven sturen’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT Geld