Waar is het aangifteprogramma inkomstenbelasting gebleven?

Waar is toch het vertrouwde aangifteprogramma voor de jaarlijkse aangifte gebleven, vroegen veel lezers zich af.

 Lees verder
 

Belastingtip van de dag: in maart elke dag een tip voor uw aangifte

Maart is belastingaangiftemaand. Daarom hier elke dag een verse belastingtip van DFTgeld.nl !

 Lees verder
 

Drukte op site Belastingdienst

Op de eerste dag dat mensen aangifte van hun inkomstenbelasting over 2014 kunnen doen, hebben al meer dan 102.000 mensen die ingevuld en opgestuurd. Dat meldde de Belastingdienst zondagmiddag.

 Lees verder
 

Fiscus maakt belastingaangifte makkelijker

De Belastingdienst maakt het doen van aangifte over de inkomstenbelasting makkelijker. Mensen hebben nu een maand extra de tijd om hun aangifte te doen (1 mei), aangifte kan ook een nieuwe persoonlijke pagina bij de belastingdienst en voor wie helemaal een rechttoe rechtaan-aangifte heeft is er een app. Aangifte via het downloadprogramma en op papier kan overigens nog altijd.

 Lees verder
 

Opcenten vooral in 'rijke' provincies omhoog

De provinciale opcenten zijn de afgelopen vier jaar het meest gestegen in de provincies met veel eigen vermogen. Dat blijkt uit onderzoek dat Nieuwsuur woensdag presenteert. De opcenten, die gekoppeld zijn aan de motorrijtuigenbelasting, leverden de provincies in 2014 1,5 miljard euro op. Provinciale politici pleiten voor het afschaffen van deze 'onzichtbare' belasting.

 Lees verder
 

Zelf ondertekend WOZ-bezwaar toch vergoed

De kosten van een WOZ-bezwaar dat door een professioneel gemachtigde is opgesteld maar door de woningeigenaar zelf ondertekend is, moeten ook vergoed worden door de gemeente.

 Lees verder
 

Schadevergoeding aan agenten belastingvrij

Politieagenten die een schadevergoeding krijgen van hun werkgever omdat zij tijdens werktijd slachtoffer worden van geweld, hoeven daar geen loonbelasting over te betalen.

 Lees verder
 

Ook nog niet betaalde eigen bijdrage auto mag verrekend

Een werknemer mag zijn eigen bijdrage aan het privégebruik van zijn door zijn werkgever ter beschikking gestelde auto ook van de loonbelasting aftrekken, als hij die bijdrage nog niet heeft betaald of verrekend.

 Lees verder
 

Belastingadviseurs in de fout

Belastingadviseurs gaan bijna net zo vaak in de fout bij de jaarlijkse belastingaangifte als particulieren zelf.

 Lees verder
 

Meer kwijt aan waterschapsbelasting

We zijn de afgelopen zes jaar een stuk meer gaan betalen aan waterschapsbelasting. Hoeveel verschilt wel per waterschap.

 Lees verder
 

Waterschapsbelasting fors gestegen

We zijn de afgelopen zes jaar een stuk meer gaan betalen aan waterschapsbelasting. Dat heeft het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen becijferd in aanloop naar de verkiezingen voor de waterschapsbesturen in maart. Ze keken hiervoor naar de ontwikkeling van de heffingen in de bestuursperiode 2009-2015.

 Lees verder
 

Succesvol bezwaar tegen WOZ-waarde

Bodemverontreiniging, achterstallig onderhoud, verkeersoverlast of gillende kinderen voor de deur? Dit alles kan de belasting op de eigen woning drukken: het zijn effectieve argumenten om de taxatiewaarde voor de WOZ aan te vechten.

 Lees verder
 

Voorlopige aanslag primeur voor 500.000 mensen

Deze weken krijgen ongeveer 500.000 mensen méér dan vorig jaar een te betalen voorlopige aanslag van de Belastingdienst. Ze krijgen de brief voor het eerst omdat de fiscus dit jaar gebruiktmaakt van recentere gegevens, aldus een woordvoerder woensdag.

 Lees verder
 

Belgische socialisten willen rijkentaks

Spannende tijden voor rijke Nederlanders die vanwege de lagere belastingen naar België zijn verhuisd. Als het aan de Belgische socialistische partij PS ligt, wordt in het land een belasting ingevoerd voor iedereen met een vermogen van meer dan 1,25 miljoen euro.

 Lees verder
 

Fiscus: beloning niet hoger dan €4,50 per uur

Overblijfkrachten haken massaal af

Scholen zijn bang dat veel vrijwilligers afhaken als overblijfkracht, omdat de vergoedingen die worden uitgekeerd omlaag gaan. De Belastingdienst heeft de controle verscherpt en legt instellingen forse naheffingen op als meer wordt betaald dan is toegestaan.

 Lees verder
 


3.3 °C
W2
 
files 235
305 km.
Beurs AEX
AEX 483.57
+ / - +0.73%

Stelling DFT Geld

‘De belastingaangifte is makkelijker geworden'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie