Marktupdate: periode van lage volatiliteit lijkt voorbij

De periode van ongebruikelijk lage volatiliteit lijkt voorbij. Het sentiment is omgeslagen op de financiële markten, maar de fundamentele waarden van de wereldeconomie blijven stabiel. Dat biedt potentiële kansen voor beleggers met een lange horizon.

 Lees verder
 

Hypotheekrenteaftrek pas bij daadwerkelijk begin bouw huis

Wanneer is een 'woning in aanbouw'? Als de bouwplannen zijn goedgekeurd en de vergunningen binnen zijn, als de grond klaar is om bebouwd te worden, of pas als de daadwerkelijke bouw is begonnen?

 Lees verder
 

Hoogste inkomens betalen 64 procent van de inkomstenbelasting en premies

Grootverdieners hebben vorig jaar de staatskas flink gespekt. Het kwart huishoudens met de hoogste inkomens betaalde in 2013 54,6 miljard euro aan inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen. Dat is 64 procent van het totale bedrag dat de Belastingdienst in die categorie incasseerde.

 Lees verder
 

Wiebes: 'Fiets van de baas' verdwijnt niet

De fiscaal voordelige 'fiets van de baas' verdwijnt niet. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat vrijdag in reactie op een noodkreet van organisaties als de BOVAG, de Fietsersbond en Natuur & Milieu. Die vrezen dat de fiscale voordelen van de fiets in het woon-werkverkeer verdwijnen.

 Lees verder
 

Belastingverlaging is vooral drukverschuiving

Hoe kan kabinet belasting op arbeid verlagen?

<p>Het kabinet wil de lasten op arbeid met €15 miljard verminderen. Het verschil tussen bruto en nettoloon moet kleiner worden. Maar dit kost veel geld. Waar haalt de overheid dit vandaan? De btw, huizenbezitters, vermogens of zelfstandigen?

 Lees verder
 

Vier vragen over belastinghervorming

Het kabinet wil het belastingstelsel hervormen. Groot onderhoud is nodig, de laatste herziening dateert al weer van 2001. Maar over het tempo en de inhoud van de hervorming is nog veel onduidelijk.

 Lees verder
 

Prinsjesdag: Cadeautjes voor werkenden

De inkomstenbelasting gaat iets omlaag en de arbeidskorting gaat iets omhoog. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft op Prinsjesdag kabinetsmaatregelen voor de komende jaren gepresenteerd. Lees hieronder meer over de belastingmaatregelen die van invloed zijn op uw portemonnee.

 Lees verder
 

Vooral Randstad langzaam met WOZ-bezwaren

De gemeenten die grote achterstanden hebben met het behandelen van bezwaren tegen de WOZ-beschikking, liggen vooral in de Randstad. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf bij de Waarderingskamer heeft opgevraagd.

 Lees verder
 

Langer kinderopvang bij werkloosheid

Ouders die werkloos raken, houden langer recht op kinderopvangtoeslag. De maatregel moet het makkelijker maken voor mensen met kinderen om snel weer aan de slag te komen. Dat blijkt uit gelekte details uit de kabinetsplannen van Prinsjesdag.

 Lees verder
 

Nog geen keuzes voor nieuw belastingstelsel

Het kabinet komt op Prinsjesdag met een notitie over een nieuw belastingstelsel. Maar volgens ingewijden worden in het stuk nog geen knopen doorgehakt. Het bevat alleen een inventarisatie van de mogelijkheden. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën gaat die later uitwerken. Bronnen op het Binnenhof hebben dat gezegd.

 Lees verder
 

'Verruimde schenkingsvrijstelling behouden zou woningmarkt verstoren'

De verruimde schenkingsvrijstelling van 100.000 euro voor financiering van een woning wordt niet verlengd, benadrukt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Volgens hem zou verlenging de herstellende woningmarkt kunnen verstoren.

 Lees verder
 

’Kabinet plukt ouderen kaal’

Het voornemen van het kabinet om in 2016 te snijden in fiscale voordelen voor senioren, heeft de woede gewekt van ouderenorganisaties en oppositiepartijen. Niet alleen gaat de ouderenkorting omlaag en wordt de ouderenkorting bij vermogen geschrapt, ook de verhoging van de inkomensafhankelijke zorgpremie voor niet-werkenden treft ouderen in hun beurs.

 Lees verder
 

'Belastingvoordeel voor zuinige lease-auto's verdwijnt'

Het mes gaat in het belastingvoordeel voor zuinige lease-auto's. De regeling waardoor voor lease-auto's die weinig CO2 uitstoten slechts 14 procent bijtelling hoeft te worden betaald, verdwijnt in 2016.

 Lees verder
 

Waarom de overheid ouderen meer wil belasten

Meer belasting, meer zorgpremie: als het aan de coalitiepartijen en de gedogers van D66, ChristenUnie en SGP ligt, dichten ouderen volgend jaar een gat op de begroting van honderden miljoenen euro's.

 Lees verder
 

Onderhuur goed op papier zetten

Wie zijn woning wil onderverhuren en recht wil blijven houden op huurtoeslag, moet de papieren goed op orde hebben.

 Lees verder
 


12.9 °C
ZW5
 
files 230
178 km.
Beurs AEX
AEX 391.3
+ / - +1.8%

Stelling DFT Geld

‘Het is goed dat pensioenfondsen na herstel de indexatie moeten uitsmeren over vijf jaar'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT Geld