Belastingambtenaar krijgt vierkante ogen

Belastingdienstpersoneel heeft steeds meer last van rode ogen. De vraag naar beeldschermbrillen door de dienst is de afgelopen jaren drastisch gegroeid en dat percentage zal door de vergrijzing van het personeelsbestand mogelijk verder toenemen, zo verwacht de fiscus.

 Lees verder
 

Meevaller Nederlandse huiseigenaren Frankrijk

Honderden Nederlanders kunnen geld terugkrijgen van de Franse belastingdienst, omdat ze de laatste jaren hun tweede huis in Frankrijk hebben verkocht of verhuurd en daarbij te veel belasting hebben betaald. Die schatting maakte advocaat Hanno Wols van Steinz & Dijkstra Advocaten vrijdag.

 Lees verder
 

Slachtoffer identiteitsfraude hoeft toeslag niet terug te betalen

Een slachtoffer van identiteitsfraude hoeft de toeslagen die door een fraudeur op zijn naam zijn aangevraagd niet terug te betalen aan de Belastingdienst.

 Lees verder
 

Startende ondernemer mag kosten verhuizing aftrekken

Een ondernemer die verplicht moest verhuizen toen hij zijn bedrijf startte, mag die kosten aftrekken van de winst van zijn zaak.

 Lees verder
 

Ingetrokken bouwaanvraag kost toch 9.308 euro aan leges

Een boer die de al ingediende vergunningsaanvraag voor uitbreiding van zijn varkensstal later weer introk, moet toch 9.308 euro aan bouwleges betalen.

 Lees verder
 

Wiebes stelt nieuwe varianten ondernemerspensioen voor

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) wil de pensioenopbouw voor directeur-grootaandeelhouders (dga's) versimpelen. De bewindsman heeft twee voorstellen naar de Tweede Kamer gestuurd, plus de vraag of het pensioen in eigen beheer niet beter helemaal afgeschaft kan worden.

 Lees verder
 

10.000 bezwaarschriften in procedure tegen spaartaks

De procedure die de Bond voor Belastingbetalers heeft aangespannen tegen de spaartaks, is door staatssecretaris Wiebes aangemerkt als een procedure voor massaal bezwaar. Ruim 10.000 individuele bezwaarschriften lopen nu mee in deze procedure.

 Lees verder
 

Belastingteruggave en toeslagen niet overgemaakt

Tienduizenden mensen lopen betalingen fiscus mis

Tienduizenden mensen dreigen betalingen van de fiscus mis te lopen. Het gaat om toeslagen, maar ook om teruggave van de inkomstenbelasting. Vanaf woensdag betaalt de fiscus niks meer uit als uw rekeningnummer niet op uw naam staat.

 Lees verder
 

Fiscus strenger met uitbetalen toeslagen

De Belastingdienst stort vanaf 1 juli aanstaande toeslagen, teruggaaf van inkomstenbelasting of teruggaaf bijdrage Zorgverzekeringswet alleen nog  op een rekeningnummer dat op de eigen naam van de begunstigde staat. Uitbetalingen waarvan de Belastingdienst niet kan vaststellen of de rekening de juiste tenaamstelling heeft, worden gestopt.

 Lees verder
 

Btw-verhoging kan leiden tot duurdere producten

Een btw-verhoging naar 21 procent van goederen en diensten die niet tot de primaire levensbehoeften behoren, kan ertoe leiden dat deze producten 14 procent duurder worden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

 Lees verder
 

Geen cent extra voor ouderen en uitkeringstrekkers

De belastingplannen van het kabinet pakken goed uit voor werkenden. Vooral de lagere en middeninkomens winnen flink. Ouderen en mensen met een uitkering gaan er daarentegen niet op vooruit.

 Lees verder
Bevat:
 

'Meer lef bij aanpassen belastingstelsel'

Het kabinet moet meer lef tonen om het belastingstelsel in Nederland écht te hervormen. Vakbond FNV schrijft dat woensdag in een brief aan het kabinet en parlement.

 Lees verder
 

Echtgenoot mag bezwaar maken tegen WOZ-waarde

Ook de echtgenoot van degene die een WOZ-beschikking krijgt, mag daar bezwaar tegen maken. De wederhelft moet wel kunnen aantonen dat hij of zij een fiscaal belang heeft bij vaststelling van de waarde van de woning.

 Lees verder
 

Boete voor zwart geld in buitenland gaat omhoog

Zwart geld in het buitenland? Per 1 juli gaat de boete over de ontdoken belasting van 30 naar 60%.

 Lees verder
 

Modaal winnaar in belastingplan

Werkenden met een laag of middeninkomen profiteren het meest van de aangekondigde lastenverlichting van het kabinet. De hogere inkomens gaan er minder op vooruit.

 Lees verder
 


Stelling DFT Geld

'Schaf seniorendagen voor oudere werknemers af'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT