Nederlandse fiscus heft ook in het buitenland

Het invullen van de belastingaangifte kan knap lastig worden als je over de grens werkt of woont. Want waar zijn inkomsten of een huis dan belast? En hoe? De fiscalisten Brian James en Arthur Gude van Grant Thornton Expatriate Services zijn in wat vragen van onze lezers gedoken.

 Lees verder
 

Belastingtip van de dag: Belastingaftrek voor kinderen

Maart is belastingaangiftemaand. Daarom hier elke dag een verse belastingtip van DFTgeld.nl!

 Lees verder
 

10 verhalen met tips voor belastingaangifte

De jaarlijkse belastingaangifte moet deze keer uiterlijk op 1 mei binnen zijn bij de fiscus. Maar vóór 15 april aangifte doen, heeft voordelen. Wie een teruggave krijgt, heeft dat geld namelijk vóór 1 juli op de bankrekening staan. En wie geld moet bijbetalen, loopt niet het risico rente te moeten betalen aan de fiscus.

 Lees verder
 

Maximale hypotheek verder aan banden gelegd

Wilt u graag dit jaar een huis kopen? Hou dan de hypotheekrentes in de gaten. Voor hypotheekrentes onder 3,5% geldt vanaf 1 juli aanstaande namelijk een lagere maximale hypotheek en kunnen de meeste woningkopers circa 5% minder lenen.

 Lees verder
 

Fiscus mag foto's KLPD gebruiken voor controle

De Belastingdienst mag foto’s gebruiken van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) om de rittenadministratie te controleren. Het gaat om de foto’s die worden gemaakt door camera’s boven de snelweg van de auto’s die er rijden.

 Lees verder
 

Rechter: bankafschrift genoeg bewijs voor trage Belastingdienst

De Belastingdienst/Toeslagen mag ruim vijf jaar na dato niet eisen dat een moeder nog bonnetjes van haar betalingen aan de kinderopvang kan tonen. Bankrekeningafschriften kunnen ook voldoen, oordeelde de rechtbank Noord-Holland.

 Lees verder
 

Fiscus wil toeslagen terugeisen in buitenland

De Belastingdienst heeft nog 168 miljoen euro te goed van mensen die buiten Nederland verblijven en ten onrechte toeslagen hebben ontvangen. Dat bedrag is het totaal van alle invorderingen die zijn ontstaan sinds de invoering van het toeslagstelsel in 2006. Het gaat om toeslagen aan meer dan 100.000 mensen, die verblijven in 189 landen.

 Lees verder
 

Tips voor een probleemloze belastingaangifte

Wie niet onnodig veel tijd kwijt wil zijn aan de jaarlijkse belastingaangifte moet vooral de administratie op orde hebben. "Dat is voor ondernemers nog belangrijker dan voor werknemers en gepensioneerden", zegt Sylvester Schenk, directeur van het wetenschappelijk bureau van Flynth Adviseurs en Accountants.  

 Lees verder
 

Ombudsman: klachten Belastingdienst zorgelijk

Het aantal klachten bij de Nationale ombudsman over de Belastingdienst is vorig jaar met een ,,zorgwekkende'' 31 procent gestegen. De stijging komt vooral door problemen met de afhandeling en uitbetaling van toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget. De Belastingdienst wijst erop dat er ook meer wordt gecontroleerd en dat het aantal beschikkingen groot is.

 Lees verder
 

Belastingdienst schrapte bijna 9000 goede doelen

De fiscus heeft sinds 2008 al zo'n 8700 keer de ANBI-status van goede doelen ingetrokken. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen. Omdat er veel strengere online publicatievereisten gelden, moeten moeten de Algemeen Nut Beogende Instellingen op hun hoede zijn om hun fiscale voordelen te behouden.

 Lees verder
 

'Belastingherziening moet banen opleveren'

De herziening van het belastingstelsel moet in de eerste plaats zorgen voor meer banen. Dat stelden werkgeversorganisaties, vakbonden en externe deskundigen woensdag in een hoorzitting in de Tweede Kamer.

 Lees verder
 

NS ontwijkt nog steeds belasting

De NS ontwijkt nog steeds belasting via een werkmaatschappij in Ierland. Het dochterbedrijf verhuurt en bezit de NS-treinen. De Staat loopt hierdoor jaarlijks miljoenen mis aan vennootschapsbelasting.

 Lees verder
 

PvdA overweegt nog hogere ozb

In het kader van een nieuw belastingstelsel is het voor de PvdA ’een optie’ om de onroerendezaakbelasting (ozb) te verhogen. De VVD is mordicus tegen het verhogen van de lasten voor uitsluitend de huizenbezitter.

 Lees verder
 

5 belastingtips voor ouderen

Ook de belastingvoordelen voor ouderen ziijn de laatste jaren beperkt. Toch valt er bij de aangifte inkomstenbelasting over 2014 nog wel iets te halen.

 Lees verder
 

7 verhalen met tips voor belastingaangifte

De jaarlijkse belastingaangifte moet deze keer uiterlijk op 1 mei binnen zijn bij de fiscus. Maar vóór 15 april aangifte doen, heeft voordelen. Wie een teruggave krijgt, heeft dat geld namelijk vóór 1 juli op de bankrekening staan. En wie geld moet bijbetalen, loopt niet het risico rente te moeten betalen aan de fiscus. 

 Lees verder
 


8.9 °C
ZW6
 
files 213
156 km.
Beurs AEX
AEX 485.73
+ / - -0.13%

Stelling DFT Geld

‘Ik haal mijn spaargeld van de bank'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie