Ook nog niet betaalde eigen bijdrage auto mag verrekend

Een werknemer mag zijn eigen bijdrage aan het privégebruik van zijn door zijn werkgever ter beschikking gestelde auto ook van de loonbelasting aftrekken, als hij die bijdrage nog niet heeft betaald of verrekend.

 Lees verder
 

Belastingadviseurs in de fout

Belastingadviseurs gaan bijna net zo vaak in de fout bij de jaarlijkse belastingaangifte als particulieren zelf.

 Lees verder
 

Meer kwijt aan waterschapsbelasting

We zijn de afgelopen zes jaar een stuk meer gaan betalen aan waterschapsbelasting. Hoeveel verschilt wel per waterschap.

 Lees verder
 

Waterschapsbelasting fors gestegen

We zijn de afgelopen zes jaar een stuk meer gaan betalen aan waterschapsbelasting. Dat heeft het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen becijferd in aanloop naar de verkiezingen voor de waterschapsbesturen in maart. Ze keken hiervoor naar de ontwikkeling van de heffingen in de bestuursperiode 2009-2015.

 Lees verder
 

Succesvol bezwaar tegen WOZ-waarde

Bodemverontreiniging, achterstallig onderhoud, verkeersoverlast of gillende kinderen voor de deur? Dit alles kan de belasting op de eigen woning drukken: het zijn effectieve argumenten om de taxatiewaarde voor de WOZ aan te vechten.

 Lees verder
 

Voorlopige aanslag primeur voor 500.000 mensen

Deze weken krijgen ongeveer 500.000 mensen méér dan vorig jaar een te betalen voorlopige aanslag van de Belastingdienst. Ze krijgen de brief voor het eerst omdat de fiscus dit jaar gebruiktmaakt van recentere gegevens, aldus een woordvoerder woensdag.

 Lees verder
 

Belgische socialisten willen rijkentaks

Spannende tijden voor rijke Nederlanders die vanwege de lagere belastingen naar België zijn verhuisd. Als het aan de Belgische socialistische partij PS ligt, wordt in het land een belasting ingevoerd voor iedereen met een vermogen van meer dan 1,25 miljoen euro.

 Lees verder
 

Fiscus: beloning niet hoger dan €4,50 per uur

Overblijfkrachten haken massaal af

Scholen zijn bang dat veel vrijwilligers afhaken als overblijfkracht, omdat de vergoedingen die worden uitgekeerd omlaag gaan. De Belastingdienst heeft de controle verscherpt en legt instellingen forse naheffingen op als meer wordt betaald dan is toegestaan.

 Lees verder
 

Belastingtelefoon helpt zoeken op site fiscus

De Belastingtelefoon gaat mensen die bellen met vragen, vaker helpen het antwoord zelf te vinden op de website van de Belastingdienst. Het afgelopen jaar is daar al mee proefgedraaid en dat wordt nu uitgebreid. Volgens de Belastingdienst zijn de antwoorden op de meeste vragen gewoon op de site te vinden. Het past ook in het streven van de fiscus om zo veel mogelijk digitaal af te handelen.

 Lees verder
 

Accijns op benzine omhoog in 2015

De accijns op autobrandstoffen gaat per 1 januari opnieuw omhoog. De accijns op benzine wordt met 0,9 procent verhoogd en gaat 76,6 cent per liter bedragen.

 Lees verder
 

Wegenbelasting brengt weer meer in het laatje

De overheid verwacht volgend jaar voor 5,5 miljard euro aan wegenbelasting te innen, 69 miljoen euro meer dan dit jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

 Lees verder
 

Belastingdienst ontziet 40.000 gezinnen

De Belastingdienst zal het kindgebonden budget van zo'n 40.000 alleenstaande ouders ongemoeid laten. De toeslagen zullen niet worden verrekend met geld dat eerder te veel werd uitgekeerd. De Belastingdienst wil voorkomen dat de gezinnen onder het bestaansminimum zouden komen. De Nationale Ombudsman heeft dat zondag bekendgemaakt in het programma Reporter Radio.

 Lees verder
 

Zaak zwijgende FIOD-ambtenaren sneller voor Hoge Raad

De Hoge Raad gaat het cassatieberoep van twee FIOD-ambtenaren in een zwartspaarzaak sneller behandelen. Het duo weigerde in die zaak de naam van een tipgever te onthullen.

 Lees verder
 

Extra tijd voor iedereen met belastingaanslag

Iedereen die de Belastingdienst volgend jaar geld moet betalen over de inkomstenbelasting van dit jaar, krijgt daarvoor vier maanden uitstel. Het uitstel gold al voor de mensen die een naheffing van de fiscus krijgen, maar staatssecretaris Eric Wiebes breidt het nu uit naar iedereen die volgend jaar een aanslag krijgt.

 Lees verder
 

'Roep om scherpere belastingregels in Europa'

Duitsland, Frankrijk en Italië roepen Brussel op om met strengere regels te komen zodat een eind kan worden gemaakt aan belastingvoordelen voor bedrijven. Als het aan de drie grootste economieën van Europa ligt, worden de regels eind 2015 ingevoerd, zo meldt de Britse krant Financial Times op basis van een brief van de ministers van Financiën van die landen aan eurocommissaris Pierre Moscovici.

 Lees verder
 


2.9 °C
NNW3
 
files 119
73 km.
Beurs AEX
AEX 450.39
+ / - -0.46%

Stelling DFT Geld

‘Ik heb mijn uitvaart financieel goed geregeld’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie