Betaalt u volgend jaar minder vermogensbelasting?

Minister Dijsselbloem heeft gesproken: er komt een rechtvaardiger spaartaks. De vraag is wel hoe deze eruit komt te zien. Wordt het eerlijker? Wie gaat er meer betalen. Wie minder?

 Lees verder
 

Helft woonlasten ex-vrouw aftrekbaar van belasting

Een man die in afwachting van definitieve echtscheiding alle woonlasten van de echtelijke woning betaalde, mocht die voor de helft - namelijk het deel van zijn aanstaande ex - aftrekken van zijn inkomstenbelasting.

 Lees verder
 

Fiscus zucht onder 'ouwelullendagen'

Bij de Belastingdienst blijft veel werk liggen door extra vrije dagen voor oudere ambtenaren. Dat meldde directeur-generaal Peter Veld van de Belastingdienst op een interne blog, zo bevestigde zaterdag een woordvoerder berichtgeving daarover van de NOS.

 Lees verder
 

Peperdure cursus persoonlijke ontwikkeling niet aftrekbaar

Een vrouw die voor 30.000 euro aan cursussen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling volgde, mag die niet aftrekken van de belasting.

 Lees verder
 

Fiscus waarschuwt voor fouten in aangifte

Consumenten die voor 27 maart jongstleden hun belastingaangifte hebben ingestuurd, moeten in sommige gevallen de aangifte extra goed controleren. Dat meldt de Belastingdienst.

 Lees verder
 

Belastingmeevaller minder vaak gespaard

Consumenten zijn minder vaak geneigd hun belastingteruggave opzij te zetten nu het economisch wat beter gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau. Iets minder dan de helft van de ondervraagden, die geld terugkrijgen van de belasting, zet het op een spaarrekening. 

 Lees verder
 

Ruim 6 miljoen aangiftes binnen bij fiscus

Ruim zes miljoen mensen hebben sinds 1 maart aangifte gedaan voor de inkomstenbelasting over 2014. Ruim 152.000 keer werd aangifte gedaan via de speciale aangifte-app. Dat heeft de Belastingdienst woensdag bekendgemaakt.

 Lees verder
 

Verhuurders kunnen beroep doen op lagere economische waarde pand

Mensen die hun box 3-woning verhuren en waarbij de huurders onder de huurbescherming vallen, kunnen onder voorwaarden in de aangifte inkomstenbelasting 2014 rekening houden met de waarde in het economische verkeer van die woning in plaats van de hogere leegwaarderatio.

 Lees verder
 

Fiets van de zaak wegbezuinigd

Werkgevers schrappen flink in de extraatjes voor hun personeel als gevolg van nieuwe belastingregels. Het fietsplan en cadeaus voor verjaardagen en jubilea sneuvelen het vaakst.

 Lees verder
 

Fiscale hulp door zoons niet vergoed

Een vader krijgt de hulp van zijn fiscaal-juridisch geschoolde zoons in een procedure tegen de Belastinginspecteur niet vergoed.

 Lees verder
 

Fiscus: tijdelijk geen aangifte met app mogelijk

Wie de app Aangifte 2014 heeft gedownload en ingevuld, kan deze door technische problemen nu niet verzenden. Dat meldt de Belastingdienst.

 Lees verder
 

'Griekse belastingontwijking via Nederland'

Nederland helpt bedrijven in Griekenland met het ontwijken van belastingen. Via brievenbusfirma's in ons land worden miljoenen aan Grieks belastinggeld weggesluisd naar belastingparadijzen in bijvoorbeeld het Caribisch gebied. Dat staat in een maandag gepubliceerde studie van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

 Lees verder
 

Europarlement: uitleg over belastingdeals Nederland

Een onderzoeksdelegatie van het Europees Parlement wil in juni Nederland bezoeken om meer te weten te komen over geheime belastingafspraken met grote bedrijven.

 Lees verder
 

Nederlandse fiscus heft ook in het buitenland

Het invullen van de belastingaangifte kan knap lastig worden als je over de grens werkt of woont. Want waar zijn inkomsten of een huis dan belast? En hoe? De fiscalisten Brian James en Arthur Gude van Grant Thornton Expatriate Services zijn in wat vragen van onze lezers gedoken.

 Lees verder
 

10 verhalen met tips voor belastingaangifte

De jaarlijkse belastingaangifte moet deze keer uiterlijk op 1 mei binnen zijn bij de fiscus. Maar vóór 15 april aangifte doen, heeft voordelen. Wie een teruggave krijgt, heeft dat geld namelijk vóór 1 juli op de bankrekening staan. En wie geld moet bijbetalen, loopt niet het risico rente te moeten betalen aan de fiscus.

 Lees verder
 


6.9 °C
N3
 
files 218
121 km.
Beurs AEX
AEX 509.24
+ / - +1.04%

Stelling DFT Geld

‘Mijn vakantiegeld gebruik ik om de vakantie van te betalen'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie