’Personeel Belastingdienst snel duidelijkheid geven’

Er moet snel duidelijkheid komen voor de vijfduizend medewerkers van de Belastingdienst die de komende jaren weg moeten. De Tweede Kamer is verontwaardigd dat de plannen voor een grootschalige reorganisatie deze week via de media naar buiten kwamen, maar staatssecretaris Wiebes (Financiën) kan nog geen helderheid scheppen.

 Lees verder
 

Geen parkeerbelasting voor foutparkeerder

Het Gerechtshof Amsterdam heeft een parkeerbon van een man verscheurd, omdat hij fout geparkeerd stond.

 Lees verder
 

Oppassen met intrekken bezwaarschrift

Wordt een bezwaarschrift schriftelijk ingetrokken, dan kan dit niet meer ongedaan worden gemaakt. Dit heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld.

 Lees verder
 

Reistijd voor baan telt niet voor urengrens deeltijdondernemer

De tijd die een ondernemer die ook in loondienst is maakt voor het woon-werkverkeer van zijn baan, telt niet mee bij berekening van het urencriterium.

 Lees verder
 

Toch rittenadministratie nodig na overstap naar elektrische auto

De overstap naar een elektrische auto van de zaak is een leaserijder duur komen te staan. Doordat hij in zijn nieuwe elektrische auto geen rittenadministratie bijhield, moest hij een naheffing betalen over de maanden waarin hij zakelijke ritjes maakte in zijn andere auto.

 Lees verder
 

Meer belastingaangiften binnen dan vorig jaar

Ruim 8,5 miljoen mensen hebben voor 1 mei hun aangifte voor de inkomstenbelasting 2014 ingestuurd. Dat zijn er meer dan vorig jaar in de periode tot 1 april die gebruikelijk is om aangifte te doen. Dit jaar kregen mensen een maand langer de tijd en die termijn is donderdag nog eens verlengd tot en met 5 mei.

 Lees verder
 

Erfgenamen moeten betalen voor schenking aan onbekende

Erfgenamen kunnen een belastingaanslag krijgen voor een schenking die de erflater aan een onbekende persoon heeft gedaan.

 Lees verder
 

Betaalt u volgend jaar minder vermogensbelasting?

Minister Dijsselbloem heeft gesproken: er komt een rechtvaardiger spaartaks. De vraag is wel hoe deze eruit komt te zien. Wordt het eerlijker? Wie gaat er meer betalen. Wie minder?

 Lees verder
 

Helft woonlasten ex-vrouw aftrekbaar van belasting

Een man die in afwachting van definitieve echtscheiding alle woonlasten van de echtelijke woning betaalde, mocht die voor de helft - namelijk het deel van zijn aanstaande ex - aftrekken van zijn inkomstenbelasting.

 Lees verder
 

Fiscus zucht onder 'ouwelullendagen'

Bij de Belastingdienst blijft veel werk liggen door extra vrije dagen voor oudere ambtenaren. Dat meldde directeur-generaal Peter Veld van de Belastingdienst op een interne blog, zo bevestigde zaterdag een woordvoerder berichtgeving daarover van de NOS.

 Lees verder
 

Peperdure cursus persoonlijke ontwikkeling niet aftrekbaar

Een vrouw die voor 30.000 euro aan cursussen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling volgde, mag die niet aftrekken van de belasting.

 Lees verder
 

Fiscus waarschuwt voor fouten in aangifte

Consumenten die voor 27 maart jongstleden hun belastingaangifte hebben ingestuurd, moeten in sommige gevallen de aangifte extra goed controleren. Dat meldt de Belastingdienst.

 Lees verder
 

Belastingmeevaller minder vaak gespaard

Consumenten zijn minder vaak geneigd hun belastingteruggave opzij te zetten nu het economisch wat beter gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau. Iets minder dan de helft van de ondervraagden, die geld terugkrijgen van de belasting, zet het op een spaarrekening. 

 Lees verder
 

Ruim 6 miljoen aangiftes binnen bij fiscus

Ruim zes miljoen mensen hebben sinds 1 maart aangifte gedaan voor de inkomstenbelasting over 2014. Ruim 152.000 keer werd aangifte gedaan via de speciale aangifte-app. Dat heeft de Belastingdienst woensdag bekendgemaakt.

 Lees verder
 

Verhuurders kunnen beroep doen op lagere economische waarde pand

Mensen die hun box 3-woning verhuren en waarbij de huurders onder de huurbescherming vallen, kunnen onder voorwaarden in de aangifte inkomstenbelasting 2014 rekening houden met de waarde in het economische verkeer van die woning in plaats van de hogere leegwaarderatio.

 Lees verder
 


13.4 °C
W4
 
files 311
235 km.
Beurs AEX
AEX 493.56
+ / - -1.73%

Stelling DFT Geld

‘Ik ga deze zomer lekker op vakantie'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie