'Extra aflossen fiscaal verstandig'

De belasting gaat volgend jaar omlaag, maar dat betekent ook dat u minder terug krijgt van uw aftrekposten. Extra aflossen op de hypotheek kan daardoor aantrekkelijker worden.

 Lees verder
Bevat:
 

Geldtips voor als je gaat samenwonen

Wie voor het eerst gaat samenwonen, moet ook voor het eerst samen gaan betalen. En omdat goede financiële afspraken belangrijk zijn voor een goede relatie, wat tips om de geldzaken in goede banen te leiden.

 Lees verder
 

Geldtips voor het samenwonen

Wie voor het eerst gaat samenwonen, moet ook voor het eerst samen gaan betalen. En omdat goede financiële afspraken belangrijk zijn voor een goede relatie, wat tips om de geldzaken in goede banen te leiden.

 Lees verder
 

Fiscus weer dichter bij verstopt zwart geld

De fiscus verhevigt de jacht op Nederlanders die zwart geld hebben verstopt in het buitenland.

 Lees verder
 

Wiebes: 'Geen heffing op stijging waarde van huis'

Er komt geen belasting op de waardestijging van het eigen huis. Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes van financiën naar aanleiding van een rapport van het CPB over vermogensbelasting.

 Lees verder
 

'Vermogensheffing kan eenvoudiger en gelijker'

Het systeem rondom de vermogensheffing kan eenvoudiger en meer gelijk worden getrokken, zonder dat het belastingstelsel op schop hoeft. Dat zegt het Centraal Plan Bureau (CPB).

 Lees verder
 

Fiscus spekt investeerder Rembrandt

De Belastingdienst maakt het voor rijke particulieren aantrekkelijker om te investeren in de aanschaf van de twee schilderijen van Rembrandt die het kabinet en het Rijksmuseum naar Nederland willen halen.

 Lees verder
Bevat:
 

Dividendtax mogelijk in strijd met EU-regels

De Nederlandse dividendbelasting kan in bepaalde gevallen in strijd zijn met het vrij verkeer van kapitaal in Europa. Dat stelde het Europese Hof van Justitie donderdag in een arrest. De Belastingdienst moet hierdoor mogelijk te veel geïnd gaan terugbetalen. Om wat voor bedragen het gaat, is nog niet duidelijk.

 Lees verder
 

Voortaan ook e-bike leasen van de zaak

Behalve een auto van de zaak kunnen werknemers nu een supersnelle elektrische fiets leasen. De high-speed e-bike, die een snelheid van 45 kilometer per uur kan behalen, moet een oplossing vormen voor het verduurzamen van het woon-werkverkeer.

 Lees verder
 

CDA keert zich tegen spaartaks

De nieuwe vermogensrendementsheffing van het kabinet staat op losse schroeven. Het CDA vraagt het kabinet het voorstel voor de nieuwe taks los te knippen uit het Belastingplan waarin de 5 miljard euro aan lastenverlichting voor burgers en bedrijven wordt geregeld. Op die manier kan het CDA straks wel de lastenverlichting steunen, maar heeft het de handen vrij de vermogenstaks als een baksteen te laten vallen.

 Lees verder
 

Hoge Raad: iPad is computer

Het gerechtshof in Amsterdam vond van niet, maar de Hoge Raad heeft nu het finale oordeel geveld: een iPad is wel degelijk een computer. Dat blijkt uit een arrest dat het hoogste rechtscollege vorige week heeft gewezen in een geschil tussen een werkgever en de Belastingdienst.

 Lees verder
 

Spaartaks zorgt voor run op BV's

Rijke spaarders brengen hun vermogen massaal onder in belastingvriendelijke BV's. Zij willen daarmee de nieuwe spaartaks omzeilen die per 2017 ingaat.

 Lees verder
 

Plan kent juridische en praktische bezwaren

'Spaartaks maakt geen enkele kans'

Fiscalisten zijn ervan overtuigd dat de nieuwe spaartaks gaat sneuvelen bij de rechter. De belasting vertoont namelijk dezelfde gebreken als de veel bekritiseerde vermogensrendementsheffing.

 Lees verder
 

Milieubelastingen brengen 24 miljard op

De Nederlandse overheid heeft vorig jaar 23,9 miljard euro ontvangen aan milieuheffingen en -belastingen. Van elke euro nemen particulieren 66 en bedrijven 34 eurocent voor hun rekening. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

 Lees verder
 

Nieuwe vermogensbelasting: zoveel gaat u erop voor- of achteruit

De vermogensrendementsheffing gaat op de schop. Dat betekent dat u vanaf 2017 een ander tarief betaalt over uw belastbare vermogen. In deze grafieken kunt u zien hoeveel u erop vooruit of achteruit gaat.

 Lees verder
 


14.9 °C
ZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 433.21
+ / - +2.52%

Stelling DFT Geld

'De uitstoot van auto's is belangrijk voor mij'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie