Belastingtelefoon helpt zoeken op site fiscus

De Belastingtelefoon gaat mensen die bellen met vragen, vaker helpen het antwoord zelf te vinden op de website van de Belastingdienst. Het afgelopen jaar is daar al mee proefgedraaid en dat wordt nu uitgebreid. Volgens de Belastingdienst zijn de antwoorden op de meeste vragen gewoon op de site te vinden. Het past ook in het streven van de fiscus om zo veel mogelijk digitaal af te handelen.

 Lees verder
 

Accijns op benzine omhoog in 2015

De accijns op autobrandstoffen gaat per 1 januari opnieuw omhoog. De accijns op benzine wordt met 0,9 procent verhoogd en gaat 76,6 cent per liter bedragen.

 Lees verder
 

Wegenbelasting brengt weer meer in het laatje

De overheid verwacht volgend jaar voor 5,5 miljard euro aan wegenbelasting te innen, 69 miljoen euro meer dan dit jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

 Lees verder
 

Belastingdienst ontziet 40.000 gezinnen

De Belastingdienst zal het kindgebonden budget van zo'n 40.000 alleenstaande ouders ongemoeid laten. De toeslagen zullen niet worden verrekend met geld dat eerder te veel werd uitgekeerd. De Belastingdienst wil voorkomen dat de gezinnen onder het bestaansminimum zouden komen. De Nationale Ombudsman heeft dat zondag bekendgemaakt in het programma Reporter Radio.

 Lees verder
 

Zaak zwijgende FIOD-ambtenaren sneller voor Hoge Raad

De Hoge Raad gaat het cassatieberoep van twee FIOD-ambtenaren in een zwartspaarzaak sneller behandelen. Het duo weigerde in die zaak de naam van een tipgever te onthullen.

 Lees verder
 

Extra tijd voor iedereen met belastingaanslag

Iedereen die de Belastingdienst volgend jaar geld moet betalen over de inkomstenbelasting van dit jaar, krijgt daarvoor vier maanden uitstel. Het uitstel gold al voor de mensen die een naheffing van de fiscus krijgen, maar staatssecretaris Eric Wiebes breidt het nu uit naar iedereen die volgend jaar een aanslag krijgt.

 Lees verder
 

'Roep om scherpere belastingregels in Europa'

Duitsland, Frankrijk en Italië roepen Brussel op om met strengere regels te komen zodat een eind kan worden gemaakt aan belastingvoordelen voor bedrijven. Als het aan de drie grootste economieën van Europa ligt, worden de regels eind 2015 ingevoerd, zo meldt de Britse krant Financial Times op basis van een brief van de ministers van Financiën van die landen aan eurocommissaris Pierre Moscovici.

 Lees verder
 

Britse expert: ontzie werkenden, belast ouderen

’Belastingstelsel te complex en ontmoedigend voor werk’

Het is een goed idee om belasting te verschuiven van arbeid naar btw. Kapitaal zwaarder belasten blijft een harde dobber.

 Lees verder
 

Fiscus sluit net om wanbetaler

De Belastingdienst heeft dit jaar ruim 50 miljoen euro meer geïnd van wanbetalers dan in 2013. Dat zegt directeur Hans Blokpoel van de Belastingdienst donderdag in het AD. Door een verbeterde aanpak en toezicht sluit het net zich rond mensen die hun belastingschulden niet betalen. Blokpoel denkt dat de dienst de gestelde doelstelling van 600 miljoen extra innen per jaar op den duur gaat halen.

 Lees verder
 

Fiscus jaagt op burgemeester Londen

De burgemeester van Londen, Boris Johnson, heeft de Amerikaanse belastingdienst achter zich aan. De fiscus wil ruim £100.000 aan belasting zien, maar Johnson weigert te betalen.

 Lees verder
 

Wiebes zit prostituees achter de broek

Sekswerkers die geen contract hebben met de overheid en toch hun bedrijf uitoefenen, krijgen vaker de fiscus achter de broek.

 Lees verder
 

Wiebes jaagt op alle extra’s

Grote groepen werkenden met een middeninkomen leveren volgend jaar tot ruim 12 procent in van hun vakantiegeld. Het is het rechtstreekse gevolg van de nivelleringspolitiek die het kabinet aanhangt.

 Lees verder
 

Wiebes: vier maanden extra voor naheffing

De 5 tot 6 miljoen Nederlanders die volgend jaar een naheffing van de fiscus krijgen, krijgen daarvoor 4 maanden extra tijd om te betalen. Over die tijd hoeft geen rente te worden betaald. De vier maanden komen boven op de gebruikelijke betalingstermijn bij de fiscus van 6 weken.

 Lees verder
 

Controle leaserijder nog strenger

De Belastingdienst gaat nog strenger controleren of zakelijke rijders de boel niet bedonderen en een correcte kilometeradministratie bijhouden.

 Lees verder
 

Belastingdienst aast op personeelsfeest en telefoon van de zaak

Niet alleen parkeervergoedingen, ook personeelsfeestjes en telefoons van de zaak zijn vanaf volgend jaar vaker prooi voor de Belastingdienst.

 Lees verder
 


7.5 °C
W6
 
files 61
59 km.
Beurs AEX
AEX 418.37
+ / - +0.46%

Stelling DFT Geld

‘Ik ontvang graag een kerstpakket van de baas’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT