'Baten extra inzet Belastingdienst onduidelijk'

Het is onduidelijk hoeveel de Belastingdienst meer binnenkrijgt doordat de jacht op verzwegen inkomsten of verkeerde aangiften is geïntensiveerd. De dienst kan niet aantonen welke opbrengsten staan tegenover de kosten, ondanks jaarlijks 150 miljoen euro extra voor meer belastingambtenaren.

 Lees verder
 

Andere belastingaangifte voor ondernemers

Ongeveer 1,2 miljoen ondernemers moeten dit jaar op een nieuwe manier aangifte doen van hun inkomstenbelasting. Door de nieuwe werkwijze kunnen ze nu voor het eerst samen met hun partner aangifte doen.

 Lees verder
 

'Veel mensen vinden digitale aangifte lastig'

Opnieuw trekt een organisatie aan de bel over de digitalisering van de belastingaangifte. Dit keer is het vakbond FNV, die steeds vaker meldingen krijgt van mensen die grote moeite hebben om aangifte te doen.

 Lees verder
 

Belastingdienst te druk met starters

De Belastingdienst kan de grote toeloop van startende ondernemers niet aan.

 Lees verder
 

Blauwe envelop voor toeslagen blijft nog even

De blauwe envelop van de Belastingdienst met de definitieve beschikking over toeslagen blijft nog even. Dat verzekerde staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) donderdag op verzoek van de Tweede Kamer.

 Lees verder
 

Gemeenten innen meer belasting

Gemeenten vangen volgend jaar meer dan 9 miljard euro aan belastingen. Vijf jaar geleden inden gemeenten nog 8 miljard aan heffingen.

 Lees verder
 

Kabinet en D66 eens over Belastingplan

De belastingverlaging is gered. Het kabinet heeft met D66 een deal gesloten over het Belastingplan voor volgend jaar. Omdat ook het CDA aan boord is, is er nu een ruime meerderheid in de Eerste Kamer en is de lastenverlichting ter waarde van 5 miljard euro gered.

 Lees verder
Bevat:
 

Zwartspaarder gaat anderhalf jaar cel in

Oud-oncoloog Gerrit S. die door de mand viel bij een onderzoek naar zwartspaarders is veroordeeld tot 1,5 jaar cel. De rechter achtte bewezen dat hij zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan belastingontduiking en witwassen.

 Lees verder
 

Ombudsman hekelt afschaffen blauwe envelop

De Nationale ombudsman start een grootschalig onderzoek naar de digitaliseringsdrift van de Belastingdienst. De toezegging van staatssecretaris Wiebes dat de blauwe envelop beschikbaar blijft voor 'schrijnende gevallen' is het onafhankelijk klachtenloket niet voldoende.

 Lees verder
 

Fiscus zet ’ongepast’ filmpje alsnog online

Het ludieke maar 'ongepaste' filmpje van de Belastingdienst is nu toch te zien. Na de aanslagen in Parijs werd het tv-spotje vorige week van de buis gehaald.

 Lees verder
Bevat:
 

Betaling toeslagen fiscus niet afgerond

De Belastingdienst heeft nog lang niet alle toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag  kunnen uitbetalen.

 Lees verder
 

Herrie om einde blauwe envelop

De Nationale Ombudsman bereidt een onderzoek voor naar de digitaliseringsdrift van de Belastingdienst. Sinds deze maand verstuurt de fiscus minder brieven per post. De blauwe envelop waarin wordt gevraagd aangifte te doen moet in 2017 helemaal verdwijnen. Sindsdien regent het klachten bij de Ombudsman.

 Lees verder
 

Storing Belastingdienst, toeslagen te laat

Ongeveer 1,2 miljoen mensen krijgen hun toeslagen pas maandag op hun rekening gestort. Dat meldde een woordvoerder van de Belastingdienst. Door een storing bij de fiscus liep de uitbetaling van bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag vrijdag vertraging op.

 Lees verder
 

Naheffing bij sneuvelen belastingplan

De Belastingdienst dreigt flink in de problemen te komen als het belastingplan, met daarin 5 miljard euro aan lastenverlichting, door de Eerste Kamer in december naar de prullenbak wordt verwezen.

 Lees verder
Bevat:
 

Dijsselbloem: akkoord belastingplan komt er

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën verwacht een akkoord met oppositiepartijen over de belastingplannen van de regering. Het kabinet van VVD en PvdA heeft de oppositie nodig omdat de regeringspartijen in de Eerste Kamer niet over een meerderheid beschikken.

 Lees verder
Bevat:
 


.2 °C
O2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 391.86
+ / - +2.42%

Stelling DFT Geld

'Contactloos betalen met je bankpas is onveilig'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT