Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: SALVERIUS, COR
do 31 jan 2013, 05:30

Ozb fors omhoog

door Sameer van Alfen
AMSTERDAM - 

Huizenbezitters moeten fors meer betalen aan onroerendezaakbelasting (ozb) dan vorig jaar. Het tarief voor deze lokale last is in veel gemeenten flink verhoogd.

Abusievelijk vermeldde deze website en de krant vanmorgen dat het ozb-tarief in de gemeente Druten met 98% is gestegen. Dat is helaas onjuist. De werkelijke stijging bedraagt 8%. De stijging in de gemeente Sluis is niet 31,4% maar 3,44%.

Dat komt naar voren uit een onderzoek bij 292 gemeenten. Hieruit blijkt dat de stijging van het ozb-tarief gemiddeld 7,6% bedraagt. Bijna zestig gemeenten zadelen hun inwoners op met een plus van minstens 10 procent en er zijn uitschieters van zelfs 100 procent, aldus juridisch dienstverlener WOZ-specialisten.

Bij veel Nederlanders ploft dezer dagen de gemeentelijke ozb-beschikking op de deurmat. Het tarief dat een gemeente hanteert, is belangrijk voor de hoogte van de ozb. Dat wordt namelijk vermenigvuldigd met de waarde die de gemeente op het huis heeft geplakt, de zogeheten woz-waarde.

In het pdf-bestand bij dit artikel vindt u een lijst van ozb-tarieven in alle gemeenten. Zo kunt u zien wat uw gemeente voor u in petto heeft.

 


9.6 °C
Z5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%

Stelling DFT Geld

'Registratie studieschuld bij BKR is een goed idee'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie