Dure miscommunicatie

De Nationale ombudsman

Rentemiddeling, de nieuwe melkkoe?...

Harrie-Jan van Nunen

Comfort-klasse in luchtvaart

Bart Combée

Haiku

Koop in 2015 en ontvang in 2017...

Ernst Loendersloot

Gemiste kans

Ger Jaarsma

Belasting op vermogen 2.0 - Gaan...

Amanda Bulthuis

Winnaar of verliezer?

Manno van den Berg

In hoeverre zijn...

Marjet van Yperen-Groenleer

Pensioen? Ze weten het echt niet...

Theo Gommer

Dubbele nota NLE

Ferdi Hilverda

Ouderen willen werken

Bruno Bruins

Let op voor de...

Henny van den Hurk

Gedrochtcode

Anton Rietveld

China: wilde stier wordt...

Arnout van Rijn

Nieuwe pensioenregels nadelig bij...

Diede Panneman

Ouders van eerstejaars studenten,...

Olaf Simonse

Pensioenknip doekje voor het...

Herman Bouter

De Griekse zomer van 2015

Anne Zuidema

Wie kan mijn erfenis afwikkelen?

Regina de Valk

Hoe u voorzichtig kunt beleggen, 10 slimme tips

BELEGGEN Financiële markten zijn per definitie grillig en onzeker. Particuliere beleggers kunnen daar maar beter op voorbereid zijn. OverGeld geeft u als particuliere belegger 10 tips.
 

Zeven beurswijsheden van het 'Orakel van Omaha'

BELEGGEN Ook u kunt beleggen als Buffett met zeven eenvoudige beleggingswijsheden van het ’orakel van Omaha’.
 

'Dieselclaim' gedupeerde beleggers VW

Volkswagen krijgt nog een collectieve claim van Nederlandse beleggers voor zijn kiezen. De organisatie ConsumentenClaim begint een eigen zaak voor gedupeerden die veel geld verloren, nadat vorige week grootschalig gesjoemel met dieselauto's aan het licht kwam.

 Lees verder
Bevat:
 

Vertrouwen Nederlandse beleggers afgenomen

De populariteit van beleggen is onder Nederlanders in het tweede kwartaal van 2015 afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Robeco, waarbij het vertrouwen in sparen en beleggen wordt gemeten.

 Lees verder
 

Dividend biedt belegger basis

Bij afronding van elk jaar storten beleggers zich op de bekende indexlijstjes: de jaarresultaten van de grote aandelenindices in Amerika, Azië en Europa. De meeste missen een groot stuk beleggingsrendement: het dividend.

 Lees verder
 

Beleggers hebben meer oog voor dividend

Beleggers hebben meer oog voor directe inkomsten uit beleggingen. Aandelen die elk jaar een goed dividend opleveren zijn populair. Daardoor is ook de aandelenkoers stabieler. Maar een hoog dividend kan ook verblinden.

 Lees verder
 

Analyse Herman Bouter

Belegger, kies uw eigen graadmeter

Hoe goed doet een vermogensbeheerder zijn werk? Hoe goed presteert een beleggingsfonds. Zij meten dit zelf af aan een index, een mandje met aandelen en of obligaties. Dit is de benchmark of beleggingsgraadmeter. Beleggers zouden echter ook hun eigen benchmark moeten kunnen kiezen.

 Lees verder
 

Groei onder druk

Chinese draak blaast stoom af

China heeft op veel beleggers een magische uitwerking. De Chinese draak verliest echter hoogte en snelheid. De angst voor een harde landing is inmiddels gesleten, maar beleggers maken zich op voor lagere groei en ingrijpende hervormingen.

 Lees verder
 

'Familiebedrijf goede belegging voor lange termijn'

Beursgenoteerde familiebedrijven mogen niet in de portefeuille van beleggers ontbreken. Deze ondernemingen zijn vaak succesvol, omdat zij gericht zijn op de lange termijn en weigeren zich diep in de schulden te steken.

 Lees verder
 

Haagse MKB-beurs komt op stoom

Particuliere beleggers en ambitieuze mkb-bedrijven weten elkaar steeds vaker te vinden op de Nederlandse Participatie Exchange (NPEX). Inmiddels zijn al 11.000 beleggers actief op deze beurs uit Den Haag waar voor €165 miljoen aan aandelen, obligaties en beleggingsfondsen staat genoteerd.

 Lees verder
 

Goud is de levensader van India

Goudbeleggers volgen India iedere september met een extra scherpe blik. Dan begint het ‘huwelijksseizoen’, de maand met miljoenen trouwerijen en grote festiviteiten. Families slaan karrenvrachten goud in.

 Lees verder
Bevat:
 

Dalende rente lokt perverse prikkel uit

De voortdurende daling van de rente lokt een ’pervers proces’ uit. „Klanten hebben een risicoprofiel gekozen. Dat profiel is niet veranderd, maar de rendementen die bij dat profiel passen zijn wél fors omlaag gegaan. Dat leidt ertoe dat men ongewild een hoger risico gaat nemen om toch aan wat rendement te komen. Dat is een perverse prikkel als gevolg van het beleid.”

 Lees verder
 

GELD Analyse Herman Bouter

Is een windpark in Duiven een goede belegging?

Door een lezer word ik gewezen op de aanbiedingen die te vinden zijn op www.duurzaaminvesteren.nl. Dit zijn voornamelijk windparken van Yard Energy Group, waarvoor nog financiering wordt gezocht. Een van die aanbiedingen is het windpark Duiven. Interessant?

 Lees verder
 

Gastcolumn: Zijn aandelen momenteel duur, of juist niet?

Veel beleggers vragen zich op dit moment af of de waardering van aandelen niet te hoog is opgelopen. Dat is ook niet vreemd. Sinds het dieptepunt van de financiële crisis in maart 2009 zijn de aandelenkoersen sterk gestegen. De MSCI All Country World Index stond begin vorige maand op de hoogste stand ooit, net als veel andere aandelenindices.

 Lees verder
 

'Particulier kan beter niet zelf beleggen'

Particuliere beleggers kunnen hun geld beter steken in een indexfonds dan zelf actief handelen op de beurs, concluderen twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht.

 Lees verder
 

'Kwaliteit beleggingsadvies moet beter'

Veel banken en vermogensbeheerders moeten nodig de kwaliteit van hun beleggingsadvies verbeteren. Bij het merendeel is de dienstverlening nog onder de maat, schrijft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrijdag op basis van onderzoek bij 13 ondernemingen.

 Lees verder
 

'Beleggingsfondsen in trek bij particulieren'

Nederlandse huishoudens richten zich bij hun beleggingen steeds meer op beleggingsfondsen. Dat stelde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van eigen onderzoek.

 Lees verder
 


9.7 °C
OZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 422.58
+ / - +0.9%

Meest gelezen op OverGeld.nl