Geheimpje

Bart Combée

Schenken aan de koude kant

Ernst Loendersloot

Pensioen met kopzorgen

De Nationale ombudsman

Is er licht aan het einde van de...

Henny van den Hurk

Crisiswet is nodig voor binnenstad

Ger Jaarsma

Kifid-brevet van onvermogen

Anton Rietveld

Wachten tot de kust veilig is...

Arnout van Rijn

Lekker meewaaien met Meewind?

Herman Bouter

'Het moet anders!'

Theo Gommer

Laagste prijs

Manno van den Berg

Goede voornemens?!

Gabriëlla Bettonville

Filmpje pakken?

Patrick Damen

Een bedrijf starten vanuit een...

Bruno Bruins

Ook hoogste rentes dalen onder 1...

Amanda Bulthuis

Wat zijn de financiële gevolgen...

Marjet van Yperen-Groenleer

Ik hoef maar één ding voor...

Olaf Simonse

Zorgverzekeraar verliest zijn haren

Patricia Boon

Rentemiddeling, de nieuwe melkkoe?...

Harrie-Jan van Nunen

Haiku

Dubbele nota NLE

Ferdi Hilverda

Hoe u voorzichtig kunt beleggen, 10 slimme tips

BELEGGEN Financiële markten zijn per definitie grillig en onzeker. Particuliere beleggers kunnen daar maar beter op voorbereid zijn. OverGeld geeft u als particuliere belegger 10 tips.
 

Zeven beurswijsheden van het 'Orakel van Omaha'

BELEGGEN Ook u kunt beleggen als Buffett met zeven eenvoudige beleggingswijsheden van het ’orakel van Omaha’.
 

Duurzaam beleggen is stilletjes uitgegroeid tot een substantiële, voor aanbieders, aantrekkelijke markt. Van elke door Nederlandse particulieren belegde euro is inmiddels 12% duurzaam belegd.

 Lees verder
 

Oktober 2015 Jupiter Global European Growth Fund

Tegendraads beleggen

Welke financiële producten bieden waar voor hun geld? Elke maand kiest DFT er een uit op onder meer risico, rendement en kosten. In oktober valt de keuze op het Jupiter Global European Growth Fund.

 Lees verder
 

'Dieselclaim' gedupeerde beleggers VW

Volkswagen krijgt nog een collectieve claim van Nederlandse beleggers voor zijn kiezen. De organisatie ConsumentenClaim begint een eigen zaak voor gedupeerden die veel geld verloren, nadat vorige week grootschalig gesjoemel met dieselauto's aan het licht kwam.

 Lees verder
Bevat:
 

Vertrouwen Nederlandse beleggers afgenomen

De populariteit van beleggen is onder Nederlanders in het tweede kwartaal van 2015 afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Robeco, waarbij het vertrouwen in sparen en beleggen wordt gemeten.

 Lees verder
 

Dividend biedt belegger basis

Bij afronding van elk jaar storten beleggers zich op de bekende indexlijstjes: de jaarresultaten van de grote aandelenindices in Amerika, Azië en Europa. De meeste missen een groot stuk beleggingsrendement: het dividend.

 Lees verder
 

Beleggers hebben meer oog voor dividend

Beleggers hebben meer oog voor directe inkomsten uit beleggingen. Aandelen die elk jaar een goed dividend opleveren zijn populair. Daardoor is ook de aandelenkoers stabieler. Maar een hoog dividend kan ook verblinden.

 Lees verder
 

Analyse Herman Bouter

Belegger, kies uw eigen graadmeter

Hoe goed doet een vermogensbeheerder zijn werk? Hoe goed presteert een beleggingsfonds. Zij meten dit zelf af aan een index, een mandje met aandelen en of obligaties. Dit is de benchmark of beleggingsgraadmeter. Beleggers zouden echter ook hun eigen benchmark moeten kunnen kiezen.

 Lees verder
 

Groei onder druk

Chinese draak blaast stoom af

China heeft op veel beleggers een magische uitwerking. De Chinese draak verliest echter hoogte en snelheid. De angst voor een harde landing is inmiddels gesleten, maar beleggers maken zich op voor lagere groei en ingrijpende hervormingen.

 Lees verder
 

'Familiebedrijf goede belegging voor lange termijn'

Beursgenoteerde familiebedrijven mogen niet in de portefeuille van beleggers ontbreken. Deze ondernemingen zijn vaak succesvol, omdat zij gericht zijn op de lange termijn en weigeren zich diep in de schulden te steken.

 Lees verder
 

Haagse MKB-beurs komt op stoom

Particuliere beleggers en ambitieuze mkb-bedrijven weten elkaar steeds vaker te vinden op de Nederlandse Participatie Exchange (NPEX). Inmiddels zijn al 11.000 beleggers actief op deze beurs uit Den Haag waar voor €165 miljoen aan aandelen, obligaties en beleggingsfondsen staat genoteerd.

 Lees verder
 

Goud is de levensader van India

Goudbeleggers volgen India iedere september met een extra scherpe blik. Dan begint het ‘huwelijksseizoen’, de maand met miljoenen trouwerijen en grote festiviteiten. Families slaan karrenvrachten goud in.

 Lees verder
Bevat:
 

Dalende rente lokt perverse prikkel uit

De voortdurende daling van de rente lokt een ’pervers proces’ uit. „Klanten hebben een risicoprofiel gekozen. Dat profiel is niet veranderd, maar de rendementen die bij dat profiel passen zijn wél fors omlaag gegaan. Dat leidt ertoe dat men ongewild een hoger risico gaat nemen om toch aan wat rendement te komen. Dat is een perverse prikkel als gevolg van het beleid.”

 Lees verder
 

GELD Analyse Herman Bouter

Is een windpark in Duiven een goede belegging?

Door een lezer word ik gewezen op de aanbiedingen die te vinden zijn op www.duurzaaminvesteren.nl. Dit zijn voornamelijk windparken van Yard Energy Group, waarvoor nog financiering wordt gezocht. Een van die aanbiedingen is het windpark Duiven. Interessant?

 Lees verder
 

Gastcolumn: Zijn aandelen momenteel duur, of juist niet?

Veel beleggers vragen zich op dit moment af of de waardering van aandelen niet te hoog is opgelopen. Dat is ook niet vreemd. Sinds het dieptepunt van de financiële crisis in maart 2009 zijn de aandelenkoersen sterk gestegen. De MSCI All Country World Index stond begin vorige maand op de hoogste stand ooit, net als veel andere aandelenindices.

 Lees verder
 

'Particulier kan beter niet zelf beleggen'

Particuliere beleggers kunnen hun geld beter steken in een indexfonds dan zelf actief handelen op de beurs, concluderen twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht.

 Lees verder
 


8.8 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%

Meest gelezen op OverGeld.nl