Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nederlandse belegger wars van risico

16 JUL 2012

Particuliere beleggers in Nederland zijn op dit moment relatief risicoschuw ten opzichte van andere Europeanen. Ze peinzen er niet over om met een deel van hun spaargeld te beleggen, terwijl in Europa 12 procent dit juist wel overweegt. De andere kant van de medaille is dat Nederlandse beleggers zich relatief weinig financiële zorgen maken.

Foto: EPA

Dit blijkt uit een grote Europese peiling van vermogensbeheerder Schroders. Van de Europeanen blijken de Belgen het minst honkvast op de spaarrekening: 27 procent overweegt nu met spaargeld te beleggen. De gedaalde aandelenkoersen worden wellicht als een goed instapmoment gezien.

Vastgoed in Nederlandn niet populair

Ook overweegt 33 procent van de Europese beleggers in vastgoed te beleggen, terwijl in Nederland slechts 11 procent dit overweegt. Nederlanders hebben echter wel een wat actievere benadering. Een kwart van de Nederlanders verandert niets aan zijn beleggingen, maar in Europa is dat maar liefst 34 procent.

Geen spijt

Zorgen of spijt kent de Nederlandse belegger nauwelijks. Of het nu gaat om baanzekerheid, inflatie of de gemaakte beleggingskeuzes, de Nederlander ligt er doorgaans niet van wakker. Het meeste zorgen maken zich de Italianen, de Britten en de Spanjaarden.

Terughoudend

Michel Vermeulen, algemeen directeur Schroders Benelux: „Wellicht is het crisisbesef hier minder ver doorgedrongen dan in andere landen? Feit is wel dat Nederlanders terughoudend zijn in hun toekomstige financiële stappen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.4 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 520.62
+ / - +0.22%

Meest gelezen op OverGeld.nl