Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Stevig herstel in vertrouwen beleggers

04 FEB 2013

Particuliere beleggers zien de toekomst weer wat zonniger tegemoet, voor het eerst sinds lange tijd zijn er meer optimisten dan negatief gestemde particuliere beleggers. Dit blijkt uit het nieuwe maandelijkse vertrouwenscijfer onder beleggers, de ING Beleggersbarometer. De stand is in januari uitgekomen op 103, fors hoger dan de 86 punten van de maand ervoor.

Foto: ANP

Beleggers hebben zich in januari duidelijk laten leiden door oplopende aandelenkoersen en de uitlatingen van een hele rits (financiële) bestuurders dat het ergste in de eurozone achter de rug is. Economisch herstel in de VS en China en betere verwachtingen dus voor de eurozone, zijn zaken die beleggers graag horen.

Indrukwekkende stijging

"Het is heel hard gegaan", vat Bob Homan, hoofd ING Investment Office, de opmars van het vertrouwenscijfer samen. Van 86 naar 103 is een indrukwekkende stijging in een maand tijd. "Het is bijna alsof we met de start van een nieuw kalenderjaar positiever zijn gaan kijken, vorig jaar was alles nog kommer en kwel. Ook daagt het besef dat het tijdperk van obligaties wel eens voorbij kan zijn, de rente zou op kunnen lopen en dat betekent dat aandelen aantrekkelijker worden."

Lees verder in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%

Meest gelezen op OverGeld.nl