Nederlanders sterk optimistischer over economie

Nederlanders zien de toekomst zonniger in. In oktober steeg het consumentenvertrouwen weer, na een daling in september. Vooral de stemming over de economie verbeterde flink.

 Lees verder
 

Energieprijzen volgend jaar omlaag

De tarieven voor gas en stroom gaan per 1 januari omlaag. Energiebedrijven Eneco en Essent gaan de kosten voor energie verlagen, omdat de marktprijzen zijn gedaald.

 Lees verder
 

2,5 miljoen Nederlanders onder armoedegrens

In Nederland leven 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens. Dat betekent een toename van 1 procent in 5 jaar, zo staat in een onderzoek naar de ontwikkeling en aanpak van armoede in Europa, dat vrijdag op de internationale dag tegen de armoede is gepubliceerd.

 Lees verder
 

'Vrouwen zijn negatiever over economie'

Vrouwen hebben de laatste tijd beduidend minder vertrouwen in de economie dan mannen. Dat blijkt uit een analyse van het economisch bureau van ING op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 Lees verder
 

Consumenten kopen meer spullen voor woning

Winkels in woninginrichting hebben in augustus voor de tweede maand op rij meer verkocht ten opzichte van een jaar geleden. Dat is sinds het begin van 2008 niet meer voorgekomen. Deze positieve ontwikkeling houdt mogelijk verband met de aantrekkende woningmarkt, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

 Lees verder
 

'Tweede Kamer wil af van ov-chipkaart'

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil af van de ov-chipkaart. Dat schrijft het AD.

 Lees verder
 

Vervangende pas ABN Amro volgend jaar voordeliger

Goed nieuws voor ABN Amro-klanten die hun betaalpas vaak kwijtraken of kapotmaken. Een vervangende pas bij de bank kost volgend jaar geen €7,50 meer, maar €3,50.

 Lees verder
 

Blinden kunnen in hele ov op rekening reizen

Blinden en slechtzienden kunnen binnenkort in het hele openbaar vervoer op rekening reizen. Dat kon al in de trein, maar op aandringen van de Tweede Kamer wordt dat ook mogelijk in het stads- en streekvervoer.

 Lees verder
 

'Zuinige koelkast bespaart 40 euro per jaar aan stroomkosten'

Bijna 5,5 miljoen koelkasten in ons land, de helft van alle apparaten, zijn zo oud en energieslurpend dat ze omwille van de portemonnee en het milieu snel moeten worden vervangen.

 Lees verder
 

Bijna geen aangifte na babbeltruc

Ongeveer één op de vijf ouderen heeft een keer te maken gehad met oplichting. Slechts een kwart van hen doet echter aangifte.

 Lees verder
 

'Student beter voorlichten over grote schuld'

De overheid moet altijd aansturen op een snelle aflossing van schulden, zeker als het om de studieschuld gaat die in het nieuwe leenstelsel fors hoger wordt. Elke student moet vooraf goed ingelicht worden over het aangaan van zo'n grote schuld, de kosten van levensonderhoud tijdens de studie en hoe de schuld zo snel mogelijk kan worden afgelost.

 Lees verder
 

Internetbankieren Rabobank enkele uren plat

Klanten van de Rabobank konden woensdagmiddag een aantal uren niet betalen via internetbankieren. Ook de apps van de bank lagen plat en betalingen via iDeal konden tijdelijk niet worden verwerkt.

 Lees verder
 

Stroomrekening lager door delen stroom

Nederlandse consumenten en bedrijven gaan voortaan jaarlijks in totaal zo'n 7 miljoen euro minder aan stroom betalen. Dat komt doordat Nederland met de ons omringende landen heeft afgesproken om tekorten en overschotten aan elektriciteit met elkaar te delen. Dat maakte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag bekend.

 Lees verder
 

Pinnen in horeca steeds populairder

Afrekenen in een café of restaurant gebeurt steeds vaker met een pinpas. In de horeca is in 2013 ruim 190 miljoen keer gepind, een stijging van 24 procent ten opzichte van 2012. Het is ook een veel sterkere toename dan het totaal aantal pinbetalingen te zien geeft: dat steeg in 2013 met 7,5 procent.

 Lees verder
 

Steeds meer Nederlanders delen hun auto

Een eigen auto is uit. Steeds meer Nederlanders delen hun auto met buren, vrienden of via een autodeelplatform.

 Lees verder
 


15.7 °C
W4
 
files 230
155 km.
Beurs AEX
AEX 383.07
+ / - -1.03%

Stelling DFT Geld

‘Het is goed dat pensioenfondsen na herstel de indexatie moeten uitsmeren over vijf jaar'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT Geld