Inflatiecorrectie geen reden voor opzegging telecomcontract

Telecombedrijven mogen hun tarieven verhogen met de inflatie. Deze prijsverhoging kan niet door consumenten worden aangegrepen hun contract op te zeggen.

 Lees verder
 

Anders consument extra kosten in rekening brengen

Banken zeggen 'nee' tegen nog meer regels

Banken willen dat de politiek stopt met het opleggen van nog meer regels en eisen aan de sector. Als politici doorslaan met het stapelen van regelgeving moeten de banken straks extra kosten in rekening brengen bij het verstrekken van een hypotheek of lening, vrezen ze.

 Lees verder
 

Huishoudens spenderen 75 euro aan Sinterklaas

De zak van Sinterklaas is dit jaar net zo goed gevuld als vorig jaar: huishoudens gaan er van uit voor bijna 75 euro aan cadeautjes te kopen. Dat is vrijwel evenveel als in 2014, zo meldt het ING Economisch Bureau.

 Lees verder
Bevat:
 

Nieuwe Nederlandse bank van start

Nederland heeft er een nieuwe bank bij: Bunq. Deze IT-start-up heeft een betaalapp online gezet waarmee gebruikers eenvoudig kunnen bankieren. Het is de eerste nieuwe onafhankelijke bank met een bankvergunning sinds DSB tien jaar terug.

 Lees verder
 

'Huurders in problemen door huurverhogingen'

Veel huurders zullen te kampen krijgen met financiële problemen als ze opnieuw een forse huurverhoging voor hun kiezen krijgen. Dat schrijft de Woonbond in een brief naar de Tweede Kamer.

 Lees verder
 

'Belasting maakt water steeds duurder'

Belastingen maken het drinkwater steeds duurder, zegt Vewin. Volgens de berekeningen van de koepelorganisatie van drinkwaterbedrijven betaalde een huishouden vorig jaar gemiddeld 180 euro voor het water uit de kraan tegen 162 euro in 2013. Exclusief belastingen steeg de jaarnota slechts met 1 euro, van 133 naar 134 euro.

 Lees verder
 

Sint zoekt op Marktplaats naar Lego en Barbie

Lego is in deze sinterklaastijd de meest gebruikte zoekterm op Marktplaats. Ook speelgoed als Playmobil (2), Märklin-treinen (3) en poppenwagens (8) doen het goed. Dat blijkt uit een analyse van de snelst stijgende zoekwoorden van de veilingsite.

 Lees verder
 

Sint zorgt voor pakjesdrukte bij PostNL

Sinterklaascadeaus worden in toenemende mate via internet gekocht. PostNL denkt op piekdagen in december meer dan een miljoen pakketjes per dag te versturen, net iets meer dan op de topdagen vorig jaar.

 Lees verder
 

KFC woedend op Wakker Dier

Fastfoodketen KFC is niet blij met het winnen van de Liegebeestprijs. Wakker Dier heeft KFC de prijs maandag toegekend omdat de keten het publiek het meest zou misleiden. Dinsdag stelt KFC de verkiezing te betreuren en zich er niet in te herkennen.

 Lees verder
 

Consumentenbond: Banken komen belofte van afgelopen zomer niet na

Drama’s na IBAN-fout onopgelost

De invoering van IBAN-rekeningnummers leidt nog steeds tot foute overboekingen en frustratie bij consumenten.

 Lees verder
 

Uitgaven veiligheidszorg dalen licht

De uitgaven aan veiligheidszorg - activiteiten die criminaliteit, verloedering en overlast moeten voorkomen of bestraffen - zijn in wederom 2014 gedaald. Per hoofd van de bevolking werd 757 euro uitgegeven. In 2013 was dit nog 766 euro. In totaal werd bijna 13 miljard euro betaald aan veiligheidszorg.

 Lees verder
 

'Voortbestaan geschillencommissies in gevaar'

Consumenten- en ondernemersorganisaties luiden de noodklok omdat volgens hen het voortbestaan van 55 geschillencommissies op de tocht staat.

 Lees verder
 

Consumentenbond waarschuwt voor Online.nl

De Consumentenbond heeft in een jaar meer dan 2000 klachten ontvangen over de belabberde service van telecomprovider Online.nl. Daarmee heeft het bedrijf de twijfelachtige eer om de klachtenlijst van de consumentenorganisatie aan te voeren, meldt de bond maandag.

 Lees verder
 

'Vergrijzing goed voor autobranche'

De vergrijzing zal de autobranche de komende enorm helpen. Het Economisch Bureau van ING rekende voor dat het wagenpark in Nederland de komende tien jaar met 10 procent zal groeien tot 8,8 miljoen in 2025, waarbij ouderen de "stuwende kracht" zullen zijn.

 Lees verder
 

Regels vergoeding nieuw medicijn achterhaald

De procedures om te beoordelen of nieuwe nieuwe medicijnen in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar zijn achterhaald en onnodig moeilijk. Dat constateert het Adviescollege toetsing regeldruk, kortweg Actal, in een maandag verschenen rapport.

 Lees verder
 


8.0 °C
WNW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.29
+ / - +0.9%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

’Ik geef meer geld uit aan Sinterklaascadeaus dan vorig jaar'


Verstuur