'Treinen moeten sneller opstarten na storing'

Als er een storing op het spoor is geweest, moet het treinverkeer sneller dan nu worden hervat. Een gezamenlijk team van de Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail werkt aan maatregelen om dat voor elkaar te krijgen.

 Lees verder
 

Spaarrente ABN Amro en ING  onder de 1 procent

ING verlaagt op 29 april de spaarrente naar 0,9 procent voor de vrij opneembare spaarrekeningen. ABN Amro volgt op 30 april. Vorige maand doorbrak Rabobank al als eerste grootbank de psychologische grens van 1 procent. Alle drie de banken bieden nu nog 0,9 procent rente op een vrij opneembare spaarrekening.

 Lees verder
Bevat:
 

Sla je slag op Koningsdag!

Op Koningsdag gaan naar schatting twee miljoen Nederlanders op koopjesjacht op de vrijmarkt. Met deze tips komt u met de beste spullen thuis!

 Lees verder
Bevat:
 

'Hogere zorgpremie voor hogere inkomens'

De zorgpremie voor mensen met een hoog inkomen zou omhoog moeten. Dat vindt ruim de helft van de Nederlanders. Groepen met een hoger gezondheidsrisico, zouden daarentegen geen hogere zorgpremie moeten betalen.

 Lees verder
 

Toeristen besteden 10,2 miljard in Nederland

De 14 miljoen toeristen en zakenreizigers die Nederland vorig jaar bezochten, gaven in totaal 10,2 miljard euro uit aan hun bezoek.

 Lees verder
 

Booking.com staat prijsconcurrentie toe

Hoteliers die kamers aanbieden via hotelboekingsite Booking.com mogen voortaan op andere verkoopkanalen goedkopere prijzen hanteren. Dat heeft Booking.com toegezegd na klachten in Frankrijk, Italië en Zweden over oneerlijke concurrentie.

 Lees verder
 

Acht tips om te besparen op lekkere gewoontes!

Lekker hoor, die cappuccino in de trein. En dat croissantje erbij heb je soms ook echt verdiend! Deze lekkere gewoontes hebben vaak verstrekkende gevolgen voor je portemonnee. Hier vindt je 8 lekkere gewoontes waarop je eenvoudig kunt besparen.

 Lees verder
 

'Hoge prijzen door fusies ziekenhuizen'

De ziekenhuisfusies van de laatste jaren hebben tot flinke prijsstijgingen geleid in de zorg en slechtere bereikbaarheid van ziekenhuizen in de regio. Volgens de berekeningen van de NZa kunnen de prijzen bij veel fusies met meer dan 5 procent stijgen.

 Lees verder
 

Amsterdam laat hulpbehoevenden te veel betalen

De gemeente Amsterdam laat inwoners te veel betalen voor voorzieningen als een scootmobiel, invalidenwagen of badlift. De eigen bijdrage in geval van huur valt in sommige gevallen uiteindelijk hoger uit dan de aankoopprijs terwijl dat volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning niet is toegestaan.

 Lees verder
 

Dijsselbloem: geen commissie woekerpolissen

Er komt geen nationale commissie die de woekerpolisaffaire voor eens en altijd moet afronden, zoals de Consumentenbond heeft voorgesteld. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat woensdag gezegd in een Kamerdebat.

 Lees verder
 

Prijzen koffie en suiker blijven laag

De prijzen van koffie en suiker blijven op een laag niveau. De suikerprijs daalde sinds begin van dit jaar met 15 procent, de koffie- en cacaoprijzen gingen met 11 en 6 procent omlaag, meldt ABN AMRO in een woensdag verschenen rapport.

 Lees verder
 

Spaarders zoeken alternatief

Wanneer de spaarrente negatief wordt, dreigen spaarders massaal een beter heenkomen te zoeken.

 Lees verder
 

'Maak een back-up en klik niet op elke link'

Mensen moeten erom denken dat ze regelmatig een kopie van hun computergeheugen maken, op een externe harde schijf of op een usb-stick. Ook moeten ze niet op elke link in een mail klikken en niet elke bijlage openen. Cybercriminelen gijzelen steeds vaker harde schijven van burgers en bedrijven, om ze pas na betaling van losgeld weer vrij te geven. Dat probleem van 'ransomware' zal de komende jaren alleen maar groter worden.

 Lees verder
 

Consumentenbond wil commissie woekerpolissen

De Consumentenbond wil dat de politiek in Den Haag meer doet voor de compensatie van gedupeerden in de woekerpolisaffaire. De bond pleit onder meer voor het instellen van een onafhankelijke commissie die per verzekeraar een aanvullende vergoeding vaststelt, zo staat in een maandag naar buiten gekomen brief aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

 Lees verder
 

Kilometerheffing lastig uitvoerbaar

Een kilometerheffing voor personenauto’s alleen op drukke wegen, en alleen in de spits, is gunstig voor de welvaart van Nederland, maar blijft in de praktijk lastig uitvoerbaar.

 Lees verder
 


13.6 °C
WZW4
 
files 303
278 km.
Beurs AEX
AEX 504.01
+ / - +0.2%

Stelling DFT Geld

‘Schaf seniorendagen voor oudere werknemers af'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie