Mailadressen Rabo-klanten op straat

Door een fout bij het verzenden van een mail zijn ruim 900 mailadressen van klanten van de Rabobank Roermond-Echt op straat beland.

 Lees verder
 

'Nog veel gedoe bij klachten over producten'

Consumenten voelen zich nog altijd vaak van het kastje naar de muur gestuurd door verkopers, als zij vragen of opmerkingen hebben over gekochte producten. Om van het gedoe af te zijn, overwegen veel consumenten om reparaties dan maar zelf te betalen of om een geheel nieuw product te kopen.

 Lees verder
 

Energiekosten blijvend omlaag

De energierekening kan op korte termijn wellicht met 66 tot 132 euro per jaar omlaag, nu stroom en gasprijzen 10 tot 20 procent zijn gedaald.

 Lees verder
 

Loterijverlies kent voorlopig alleen verliezers

De meer dan honderdduizend mensen die zich hebben aangemeld bij de stichting Loterijverlies worden door hun deelname eigenlijk alleen maar armer.

 Lees verder
 

Vijf tips voor een goedkoop festival

Festivals zijn populairder dan ooit, maar de prijzen groeien mee. Daarom wat tips om de festivalkosten binnen de perken te houden.

 Lees verder
 

’Gebruik van stroom moet veel slimmer’

Wasmachine alleen nog in daluren aan

Consumenten moeten vaker wassen op het moment dat de elektriciteitsprijzen het laagst zijn. En energieleveranciers en app-makers moeten hen hierbij helpen, spoort de ACM de bedrijven aan.

 Lees verder
 

Aantal online winkelende consumenten stijgt

Het aantal Nederlanders dat vaak online boodschappen doet, is gestegen van 7,5 miljoen in 2013 naar 7,9 miljoen vorig jaar. Het aantal e-shoppers dat af en toe via internet zijn slag slaat, bleef met 2,5 miljoen onveranderd. Bij elkaar komt dat neer op 10,4 miljoen online winkelende Nederlanders. Rond de 2 miljoen internetgebruikers kocht in 2014 niets online. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

 Lees verder
 

Autocheck bij grens voorkomt gedoe onderweg

Een auto of caravan fatsoenlijk inpakken is nog een hele kunst en ook met lampen, stekkers en het oliepeil is vaak iets mis. Experts van de ANWB onderwerpen daarom zaterdag het vakantieverkeer aan een uitgebreide controle. Vakantiegangers kunnen net voordat ze bij Hazeldonk, onder Breda, het land uitrijden, nog even hun auto en caravan laten nalopen.

 Lees verder
 

Huismerk loont voor consument

Voor klanten van supermarkten loont het om huismerkproducten in hun karretje te laden. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken is namelijk groter geworden terwijl er nauwelijks kwaliteitsverschil is.

 Lees verder
 

Uitgaven consumenten nemen verder toe

De uitgaven van consumenten in Nederland zijn in mei verder gegroeid. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

 Lees verder
 

Hagelslag en aardappelen mee in de caravan

Nederlandse vakantiegangers nemen nog steeds veel etenswaren mee van thuis. Koffie, thee, hagelslag, pindakaas, kaas en aardappelen zijn veel genoemde zaken die meegaan in de caravan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Bovag, waarvoor 931 mensen werden ondervraagd.

 Lees verder
 

‘Nederlander vertrouwt overheid niet met persoonlijke data’

Meer dan tweederde van de Nederlanders vertrouwt de overheid niet met hun persoonlijke gegevens. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Lieberman in opdracht van informaticabedrijf Unisys. Maar liefst 69 procent van de mensen denkt dat er in de komende 12 maanden een datalek bij een overheidsinstantie plaatsvindt.

 Lees verder
 

’Babbeltruc op straat zwaarder aanrekenen’

De politie moet veel meer werk maken van het oplossen van babbeltrucs, waarbij ouderen door een gewiekste smoes worden beroofd van hun geld en waardevolle bezittingen.

 Lees verder
 

Online klagen over banken

Consumenten kunnen sinds begin juni online klachten indienen tegen banken, verzekereraars en andere financiële dienstverleners bij het Financiële Klachteninstituut Kifid. Het is de bedoeling dat een klacht zo sneller wordt ingediend en dat het efficiënter gaat.

 Lees verder
 

Zelfstandige pakketbezorgers opnieuw in actie

Een onbekend aantal zelfstandige pakketbezorgers is woensdag voor de tweede opeenvolgende dag niet aan het werk gegaan voor PostNL. Anders dan dinsdag worden geen depots geblokkeerd, zei een woordvoerder van het postbedrijf.

 Lees verder
 


Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

'Schaf seniorendagen voor oudere werknemers af'


Verstuur