Kamerhuurder goedkoper uit

Huurders van kamers en etages zijn straks goedkoper uit. Zij hoeven geen bemiddelingskosten meer te betalen wanneer een bemiddelaar zowel voor de huurder als voor de verhuurder optreedt.

 Lees verder
 

Beperkte schadevergoeding na stroomstoring

Of burgers of bedrijven recht hebben op een vergoeding wegens een stroomstoring is afhankelijk van de duur en het type aansluiting dat ze hebben. Een normaal huishouden met een aansluiting van maximaal drie keer 25 ampère kan pas na 4 uur zonder stroom rekenen op een vergoeding en die bedraagt dan 35 euro.

 Lees verder
Bevat:
 

Nieuw ontslagrecht nu al van belang

Werkgevers kijken al volop naar het nieuwe ontslagrecht, dat op 1 juli ingaat. Juristen onderzoeken in opdracht van werkgevers of het goedkoper is om juist nu al iemand te ontslaan of te wachten tot na 1 juli als er een minder hoge vergoeding betaald hoeft te worden.

 Lees verder
 

Huizenprijzen knallen omhoog

De prijzen van bestaande koopwoningen blijven scherp stijgen. Afgelopen februari waren de huizen 2,4 procent duurder dan in februari 2014. Februari was de elfde maand op rij waarin de prijzen van koopwoningen op jaarbasis stegen.

 Lees verder
 

Collectant met pinapparaat vangt meer geld

Collectanten die met een pinapparaat op pad gaan, krijgen bij een pindonatie vijf keer zoveel geld als wanneer contant zou worden gegeven. Het gemiddelde bedrag komt uit op ruim 5 euro.

 Lees verder
 

Doorgegeven parkeerkaartje ongeldig

Parkeerwachters mogen mensen die een ’doorgegeven’ parkeerkaartje gebruiken beboeten, ook al is het kaartje nog uren geldig en niet kentekengebonden.

 Lees verder
Bevat:
 

Voor het eerst in 7,5 jaar

Consumentenvertrouwen weer positief

De consument ziet het weer zitten. Voor het eerst sinds de zomer van 2007 is het vertrouwen van consumenten weer positief. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 Lees verder
 

Duitse tolplannen leveren veel minder op

De tolplannen van de Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, rammelen op financieel vlak aan alle kanten. In plaats van de berekende inkomsten van 700 miljoen euro van buitenlandse automobilisten, komt er volgens een nieuwe studie maar ongeveer de helft binnen. 

 Lees verder
 

Schade fraude in betalingsverkeer gehalveerd

De schade door fraude met internetbankieren in Nederland is vorig jaar bijna gehalveerd. Het totale schadebedrag bedroeg 17,3 miljoen euro tegen 33,3 miljoen in 2013.

 Lees verder
 

Geen compensatie voor korting op AOW-toeslag

Duizenden ouderen die onterecht zijn gekort op hun AOW-partnertoeslag, kunnen fluiten naar compensatie daarvoor.

 Lees verder
 

'Online bestedingen bijna 14 miljard euro'

Nederlanders hebben vorig jaar bijna 14 miljard euro besteed aan aankopen via internet, een stijging van 8,4 procent vergeleken met 2013. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkels.

 Lees verder
 

Koopkracht stijgt snelst bij werkenden

De koopkracht stijgt dit jaar het hardst voor de werkende Nederlander. Gepensioneerden gaan er het minst op vooruit. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).

 Lees verder
 

Lakeman daagt Rabobanken wegens 'swapschade'

Financieel activist Pieter Lakeman gaat lokale banken van de Rabobank dagvaarden. Ze zijn volgens hem aansprakelijk voor schade die ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) lijden als gevolg van bij de banken afgesloten renteswaps.

 Lees verder
 

Ook vergoeding DES-kleinkind

Ook de kinderen van zogenoemde DES-dochters kunnen vanaf maandag aanspraak maken op een schadevergoeding.

 Lees verder
 

Gemeentelijk armoedebeleid voor velen ontoereikend

Honderdduizenden Nederlanders komen elke maand geld te kort om hun vaste lasten en basisbehoeften te betalen. Dat betekent dat ze te weinig geld hebben voor kleding, eten, verwarming en meubilair. Gemeenten hebben onvoldoende middelen om deze minima-huishoudens te redden.

 Lees verder
 


7.2 °C
WNW4
 
files 326
307 km.
Beurs AEX
AEX 485.73
+ / - -0.13%

Stelling DFT Geld

‘Ik haal mijn spaargeld van de bank'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie