Banken maken bankieren duurder

Voor klanten van ABN Amro en Rabobank wordt bankieren volgend jaar duurder. De kosten gaan bij deze twee banken gemiddeld met 5 procent omhoog.

 Lees verder
 

'Stop met kosten voor rijklaar maken auto' 

Autoverkopers moeten stoppen met het in rekening brengen van kosten om voertuigen ’rijklaar’ te maken. Volgens de Consumentenbond maken deze kosten het namelijk lastig voor autokopers om prijzen te vergelijken.

 Lees verder
 

Meldpunt woekerpolis overspoeld met klachten

Meer dan 20.000 mensen hebben de afgelopen twee weken contact gezocht met het meldpunt van de Vereniging Woekerpolis.nl. Volgens de claimorganisatie toont dit aan dat het bedroevend gesteld is met de oplossingen die verzekeraars treffen voor consumenten die nog met zo'n dure beleggingsverzekering zitten opgescheept.

 Lees verder
 

Tanken eindelijk goedkoper

Automobilisten kunnen waarschijnlijk weer een beetje lachen aan de pomp. De daling van de olieprijs is nu namelijk ook te merken bij het tanken. In tien dagen tijd is de benzineprijs al met zo'n tien cent is gedaald: het laagste prijsniveau sinds jaren.

 Lees verder
Bevat:
 

Consumptie stijgt hardst in bijna vier jaar

Consumenten hebben in augustus 1,5 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dat is de grootste consumptiegroei in bijna 4 jaar. Vooral aan duurzame goederen gaven consumenten meer uit. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

 Lees verder
 

Nederlanders sterk optimistischer over economie

Nederlanders zien de toekomst zonniger in. In oktober steeg het consumentenvertrouwen weer, na een daling in september. Vooral de stemming over de economie verbeterde flink.

 Lees verder
 

Energieprijzen volgend jaar omlaag

De tarieven voor gas en stroom gaan per 1 januari omlaag. Energiebedrijven Eneco en Essent gaan de kosten voor energie verlagen, omdat de marktprijzen zijn gedaald.

 Lees verder
 

2,5 miljoen Nederlanders onder armoedegrens

In Nederland leven 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens. Dat betekent een toename van 1 procent in 5 jaar, zo staat in een onderzoek naar de ontwikkeling en aanpak van armoede in Europa, dat vrijdag op de internationale dag tegen de armoede is gepubliceerd.

 Lees verder
 

'Vrouwen zijn negatiever over economie'

Vrouwen hebben de laatste tijd beduidend minder vertrouwen in de economie dan mannen. Dat blijkt uit een analyse van het economisch bureau van ING op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 Lees verder
 

Consumenten kopen meer spullen voor woning

Winkels in woninginrichting hebben in augustus voor de tweede maand op rij meer verkocht ten opzichte van een jaar geleden. Dat is sinds het begin van 2008 niet meer voorgekomen. Deze positieve ontwikkeling houdt mogelijk verband met de aantrekkende woningmarkt, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

 Lees verder
 

'Tweede Kamer wil af van ov-chipkaart'

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil af van de ov-chipkaart. Dat schrijft het AD.

 Lees verder
 

Vervangende pas ABN Amro volgend jaar voordeliger

Goed nieuws voor ABN Amro-klanten die hun betaalpas vaak kwijtraken of kapotmaken. Een vervangende pas bij de bank kost volgend jaar geen €7,50 meer, maar €3,50.

 Lees verder
 

Blinden kunnen in hele ov op rekening reizen

Blinden en slechtzienden kunnen binnenkort in het hele openbaar vervoer op rekening reizen. Dat kon al in de trein, maar op aandringen van de Tweede Kamer wordt dat ook mogelijk in het stads- en streekvervoer.

 Lees verder
 

'Zuinige koelkast bespaart 40 euro per jaar aan stroomkosten'

Bijna 5,5 miljoen koelkasten in ons land, de helft van alle apparaten, zijn zo oud en energieslurpend dat ze omwille van de portemonnee en het milieu snel moeten worden vervangen.

 Lees verder
 

Bijna geen aangifte na babbeltruc

Ongeveer één op de vijf ouderen heeft een keer te maken gehad met oplichting. Slechts een kwart van hen doet echter aangifte.

 Lees verder
 


14.3 °C
Z3
 
files 236
163 km.
Beurs AEX
AEX 409.81
+ / - +1.51%

Stelling DFT Geld

‘De Belastingdienst moet blauwe enveloppen blijven sturen’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT Geld