Waterschapsbelasting volgend jaar omhoog

Volgend jaar betalen huiseigenaren gemiddeld 1,7% hogere waterschapslasten. De rekening voor ‘droge voeten en schoon water’ bedraagt gemiddeld €320 per huishouden met een eigen woning.

 Lees verder
 

Verzekeraar moet dure medicijnen betalen

Een twaalfjarig meisje met een zeer ernstige zeldzame en pijnlijke ziekte krijgt dure geneesmiddelen toch vergoed. Het medicijn Bosentan is voor kinderen niet opgenomen in het wettelijk verzekerd pakket (basispakket). De Hoge Raad heeft vrijdag beslist dat de verzekeraar de kosten toch op zich moet nemen.

 Lees verder
 

Apps duurder door dichtgooien sluiproute btw

Apple gooit in het nieuwe jaar de fiscale sluiproute via Luxemburg dicht. Apps in de App Store worden daardoor duurder, omdat de belastingtarieven omhoog gaan, meldt de Volkskrant.

 Lees verder
 

Consument nog steeds ontwetend over zorgverzekering

Consumenten zijn nog steeds slecht op de hoogte van hun zorgverzekering. Zo is het verschil tussen een natura- en restitutiepolis velen niet duidelijk. Ook over waar je als verzekerde terecht kunt, blijkt nog vele ontwetendheid te zijn. 

 Lees verder
Bevat:
 

Ritje naar dorp te duur voor taxichauffeurs

Het is in kleine dorpen bijna onmogelijk geworden om een taxi te krijgen. Dat komt door het wettelijk vastgelegde maximum starttarief van 2 euro en 89 cent dat taxichauffeurs mogen vragen aan klanten.

 Lees verder
 

'Hobbelige weg naar economisch herstel'

De economie herstelt volgend jaar. Maar ondernemers en consumenten moeten zich meer dan ooit voorbereiden op tegenvallers.

 Lees verder
 

Consument na huisbezoek van regen in de drup

AFM waarschuwt voor ’hersteladvies’

De Autoriteit Financiële Markten waarschuwt voor partijen die consumenten met een woekerpolis onder het mom van ’hersteladvies’, een nieuwe beleggingsverzekering willen aansmeren.

 Lees verder
 

Banken laten klant wachten op chipknipsaldo

Consumenten die het saldo van hun chipknip terug willen hebben, kunnen dat het beste deze maand terug laten boeken. Anders duurt het maximaal drie maanden voordat de bank het geld automatisch terugstort. 

 Lees verder
 

Kerstgeld rolt, maar niet bij minima

Consumenten zijn weliswaar somberder gestemd over hun financiële toekomst, maar met de kerstdagen laten ze het geld rollen.

 Lees verder
 

Patiënt maakt nauwelijks gebruik van wachtlijstbemiddeling zorgverzekeraar

Als patiënten te lang moeten wachten voor een bepaalde behandeling in het ziekenhuis, moet de zorgverzekeraar zorgen voor een passend alternatief. Patiënten maken nog nauwelijks  gebruik van deze wachtlijstbemiddeling. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen moeten patiënten hier beter over informeren.

 Lees verder
 

'Kerstverkopen meer op zondag en 's avonds'

Winkeliers moeten het deze kerstperiode meer hebben van de openstelling op zondag en de verkoop in de vroege avond na het werk. Consumenten doen hun kerstinkopen vooral op momenten dat het hun uitkomt, constateert brancheorganisatie Detailhandel Nederland woensdag.

 Lees verder
 

VVD blokkeert aanpassing fraudewet niet

De VVD is tegen vergaande aanpassingen in een wet om fraude met uitkeringen te bestrijden, maar de partij zal plannen daarvoor niet blokkeren. Dat bleek woensdag bij een debat van de Tweede Kamer met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

 Lees verder
 

Inwoners probleemwijken voelen zich onveiliger

Inwoners van probleemwijken, ook aandachtswijken genoemd, voelen zich vaker onveilig in de eigen buurt dan andere inwoners in Nederland. Bijna vier op de tien inwoners van de veertig aandachtswijken in Nederland voelden zich in 2013 wel eens onveilig in hun woonomgeving, dat is twee keer zo veel als het landelijk gemiddelde.

 Lees verder
 

Bijna 20% bezuinigt op medische zorg

Huizenbezitter ligt wakker van financiën

Zorgen over de financiële huishouding houdt 35% van de huizenbezitters wakker. Bijna een derde (29%) heeft aan het eind van de maand geen euro meer op zijn betaalrekening. Een vijfde van de huizenbezitters heeft zelfs een betalingsachterstand op zijn hypotheek.

 Lees verder
 

Bijna twee miljoen Nederlanders op kerstvakantie

Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo'n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode. Wel blijven de vakantiegangers dit jaar iets vaker in eigen land. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing).

 Lees verder
 


7.5 °C
W6
 
files 63
59 km.
Beurs AEX
AEX 418.37
+ / - +0.46%

Stelling DFT Geld

‘Ik ontvang graag een kerstpakket van de baas’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie