Plasterk: meer geld naar aanpak adresfraude

Het kabinet gaat extra investeren om adresfraude tegen te gaan. Dat moet jaarlijks ongeveer 30 miljoen euro opleveren, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 Lees verder
 

DNB: consument moet minder lenen en minder sparen

De Nederlandse consumenten moeten minder lenen of sparen. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag in een onderzoek naar de vermogensopbouw van huishoudens.

 Lees verder
 

Rekening ziekenhuis stuk duidelijker in 2016 

Rekeningen van het ziekenhuis worden vanaf 2016 stukken duidelijker. Behandelingen op de spoedeisende hulp en eenvoudige poliklinische behandelingen worden voortaan ingedeeld in lichte, middelzware of zware behandelingen.

 Lees verder
 

Beperkt woningaanbod voor starters

Starters op de woningmarkt die dolgraag een woning met een tuin willen kopen, moeten goed zoeken: dit aanbod is zeer beperkt. In appartementen is meer keus.

 Lees verder
 

Consumenten besteden opnieuw iets meer

Consumenten hebben in december 0,5 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in december 2013. Het is de derde maand op rij met een lichte stijging. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

 Lees verder
 

Bestaande koopwoningen ook in januari duurder

Bestaande koopwoningen waren in januari 2,1 procent duurder dan in januari 2014. Al tien maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.

 Lees verder
 

Zonsverduistering stelt stroomnet op de proef

De populariteit van zonnepanelen in Duitsland legt onze oosterburen geen windeieren. Op zonnige dagen in de zomer kan 's middags meer dan de helft van de gevraagde energie in Duitsland worden opgewekt uit de zon. Het 'plotseling' uitvallen van de zon kan het stroomnet echter danig op de proef stellen, en dat gaat mogelijk op 20 maart dit jaar gebeuren.

 Lees verder
 

'Ouderen moeten goed sleutelkastje nemen'

Ouderen die een sleutelkastje naast de voordeur plaatsen voor de thuishulp, moeten daar niet op bezuinigen. „Een beetje blik hebben inbrekers snel gekraakt. Een gecertificeerd sleutelkastje is „enkele tientjes” duurder, maar je krijgt er meer veiligheid voor terug.

 Lees verder
 

Persoonlijke gevolgen invoering WMo nog steeds onduidelijk

Nog steeds tasten veel mensen in het duister over de gevolgen van de overheveling van zorg naar gemeenten. Ze weten niet of en wat er voor hen verandert: goede, persoonlijke voorlichting hierover ontbreekt.

 Lees verder
 

Accijnsopbrengst diesel 102 miljoen hoger

De schatkist heeft vorig jaar 102 miljoen euro meer binnen gekregen aan accijns op diesel en lpg dan in 2013. Staatssecretaris Eric Wiebes heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer gemeld. Het kabinet verhoogde begin vorig jaar de accijns op diesel en lpg, ondanks fel protest van de oppositie, van tankhouders in de grensstreek en van organisaties als de Bovag.

 Lees verder
 

Zes tips tegen phishing

Phishingmails, waarmee naar bankgegevens wordt gehengeld, worden steeds geraffineerder. Blonken de phisingmails vroeger uit in spelfouten waardoor ze eenvoudig te herkennen waren, nu zijn ze bijna niet meer van echte mails te onderscheiden. Hoe zorgt u er voor dat u de cybercriminelen voorblijft?

 Lees verder
 

Wat wel en wat niet doen met energielabel? Tips!

De brief met daarop het voorlopige energielabel is bij menigeen al binnengekomen, bij anderen gebeurt dat een dezer dagen. Vereniging Eigen Huis geeft een aantal handige tips over wat niet en wat wel te doen.

 Lees verder
 

Provisieverbod levert consument besparing van 15% op

Het provisieverbod dat 1 januari 2013 werd ingevoerd, heeft de consument een besparing opgeleverd van 15%.

 Lees verder
 

Meer afhankelijkheid van bijstand in Noorden

De afhankelijkheid van de bijstand neemt vooral in Noord-Nederland toe, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds 2004 is het percentage mensen met een bijstandsuitkering vooral groter geworden in gemeenten in het Noorden. In plaatsen als Pekela en Oldambt groeide hun aandeel zelfs met ruim 2 procentpunt.

 Lees verder
 

Eerste stijging winkelverkopen sinds 2008

Nederlandse winkeliers hebben hun verkopen afgelopen jaar voor het eerst sinds 2008 zien groeien. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

 Lees verder
 


6.5 °C
NW4
 
files 190
129 km.
Beurs AEX
AEX 480.71
+ / - -0.36%

Stelling DFT Geld

‘De werkgevers hebben gelijk: cao's zijn ouderwets'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie