'Geurtje en wijn goedkoper voor cupido'

Prijsbewuste Nederlanders die hun geliefde voor Valentijnsdag een aardigheidje cadeau willen geven, doen er goed aan een geurtje te kopen. Het economisch bureau van ING heeft uitgerekend dat veel populaire valentijnscadeautjes afgelopen jaar in prijs zijn gestegen, maar parfums zijn juist zo'n 1,5 procent goedkoper geworden.

 Lees verder
Bevat:
 

Biljet 500 euro mogelijk in de ban

Het biljet van 500 euro gaat mogelijk in de ban. Bovendien komt er misschien een plafond op het doen van betalingen in contanten. Dit alles om het moeilijker te maken voor terroristen om financiering te krijgen.

 Lees verder
 

Geliefde geeft 16 euro uit aan Valentijnscadeau

Valentijnsdag - dat elk jaar op 14 februari wordt gevierd - wordt magertjes gevierd in ons land. Een op de vijf consumenten gaat wat kopen voor een geliefde. Gevers verwachten daar dit jaar gemiddeld 16 euro aan te spenderen.

 Lees verder
Bevat:
 

Toename betalingsachterstanden komt ten einde

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op leningen is afgelopen halfjaar nauwelijks meer toegenomen. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) telt nu nog 777.788 mensen die hun betalingsverplichtingen niet nakomen. Dat waren er in juli nog 777.767.

 Lees verder
 

Op wintersport? Tank hier goedkoop!

Stapt u een dezer dagen in de auto om op wintersport te gaan? Let dan goed op in welk land u brandstof tankt. Als u het handig aanpakt, kunt u al snel 40 euro besparen.

 Lees verder
Bevat:
 

Van Dam wil voedseldatabase

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam (PvdA) wil een voedseldatabase waarin consumenten de herkomst van producten kunnen achterhalen. Te beginnen bij varkensvlees.

 Lees verder
 

Toezichthouder ACM krijgt weer tik op vingers

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een tik op de vingers gekregen omdat het in 2012 een voorgenomen overname blokkeerde van beschuitmerk Bolletje door bakkersconcern Continental Bakeries. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vernietigde die beslissing donderdag, vanwege een slechte onderbouwing.

 Lees verder
 

Jumbo roept zalm terug

Supermarktketen Jumbo roept consumenten op gerookte zalmsnippers en gerookte zalmplakken niet te consumeren. Uit een steekproef is gebleken dat op de vis een bacterie aanwezig kan zijn, waarvan een bovenmatige hoeveelheid gevaarlijk voor de gezondheid kan zijn.

 Lees verder
 

Valentijn op zondag remt bloemenverkoop

Zondag is geen goede Valentijnsdag, althans niet voor de bloemenverkoop. Hoewel veel winkels zondag open zijn, zullen zij minder goede zaken doen dan wanneer 14 februari op een doordeweekse dag zou vallen. Dat meldt brancheorganisatie voor de bloemengroothandel VGB.

 Lees verder
 

Vast bellen kwart duurder

Mobiel bellen is sinds januari 2010 20% goedkoper geworden terwijl het bellen met een vaste lijn een kwart duurder werd.

 Lees verder
 

'Bizar dat stoppen ov-kaart niet online kan'

Het is "bizar" dat studenten hun OV-jaarkaart niet via internet kunnen stopzetten. Dat zegt studentenorganisatie ISO. Studenten moeten naar een automaat op een station gaan om hun reisabonnement te stoppen.

 Lees verder
 

Forse boete ex-student voor vergeten ov

De gratis ov-kaart mondt voor bijna de helft van de studenten uit in een forse boete na hun studie. Zo'n 120 duizend ex-studenten vergaten in 2014 en 2015 hun ov-abonnement tijdig te annuleren.

 Lees verder
 

Cadeaubon vaak verspild

Een cadeaubon lijkt een praktisch cadeau om te krijgen. Maar lang niet iedereen wisselt die bonnen na ontvangt in.

 Lees verder
 

Minima meest gebaat bij nieuwe kindregelingen

Gezinnen onderaan de inkomensladder zijn het meest gebaat bij de nieuwe kindregelingen, die vanaf 2015 van kracht zijn.

 Lees verder
 

Contactloos zakkenrollen tot duizenden euro's

Met contactloos betalen blijken veel grotere bedragen te kunnen worden afgeschreven dan dat banken aan consumenten communiceren. Criminelen kunnen hiervan profiteren.

 Lees verder
Bevat:
 


2.5 °C
NNO4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 391.86
+ / - +2.42%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

'Contactloos betalen met je bankpas is onveilig'


Verstuur