Het fijnste na de vakantie: in eigen bed slapen

Aanstaande maandag, 31 augustus, is de zomervakantie officieel voor heel Nederland weer voorbij. Naar verwachting zijn zo’n 11 miljoen Nederlanders op vakantie geweest. Maar hoe leuk het verblijf elders ook was, we vinden het heerlijk om weer thuis te komen. Het meest kijken we ernaar uit om in ons eigen bed te kunnen slapen.

 Lees verder
Bevat:
 

Spaarder levert nog steeds fors in bij nieuw plan vermogensbelasting

Spaarders die meer dan €25.000 op hun spaarrekening hebben, leveren met de nieuwe belastingplannen alsnog fors in.

 Lees verder
 

Grootste omzetstijging in 4,5 jaar

Consument spekt de horeca

De horeca beleeft een goed kwartaal. Niet sinds 2010 gaf de consument zoveel uit aan hotels, restaurants, snackbars en cafés. Dit maakt het CBS bekend.

 Lees verder
 

Autoverzekering in Utrecht het duurst

Utrecht, Den Haag en Den Bosch zijn dit jaar de duurste provinciehoofdsteden om een personenauto te verzekeren. Utrecht spant de kroon met een gemiddelde premie van €30,61 per maand.

 Lees verder
 

Ook bewoners van één-hoog of twee-hoog betalen ander bedrag

Huisnummer bepaalt verzekeringspremie

De premie voor de inboedel van een woonhuis of autoverzekering blijkt per postcode, huisnummer of zelfs huisnummertoevoeging te kunnen verschillen. De Consumentenbond vindt het beleid van verzekeraars hierin erg ondoorzichtig en pleit ervoor dat verzekeraars zich baseren op schadestatistieken die voor iedereen zijn in te zien.

 Lees verder
 

Online shopper vaker doelwit

Cybercriminelen richten hun pijlen in toenemende mate op online shoppers. Het aantal mensen dat is opgelicht bij een aankoop op internet is de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

 Lees verder
 

Brandstof wederom goedkoper

Automobilisten kunnen morgen voor de tweede achtereenvolgende dag goedkoper tanken. De benzineprijs daalt woensdag met 0,6 cent, terwijl ook diesel 0,6 cent voordeliger wordt. De prijs van lpg zakt met 0,4 cent.     

 Lees verder
 

Tankbeurt opnieuw goedkoper

Tanken aan de pomp wordt dinsdag voor de derde keer binnen een week goedkoper dankzij de val van de olieprijs. De benzineprijs zakt met 0,8 cent per liter, terwijl ook diesel 0,8 cent voordeliger wordt. Lpg-rijders betalen 0,2 cent minder per liter.                

 Lees verder
 

Webwinkels blijven regels overtreden

Webwinkels lappen massaal de wettelijke regels die gelden voor het terugsturen van aankopen door consumenten aan hun laars. De bedrijven betalen vaak te laat of een onjuist bedrag terug aan de klant.

 Lees verder
 

Rugzak vol eten kost attracties kapitalen

De horeca in dierentuinen, musea en pretparken loopt jaarlijks miljoenen euro’s mis. De hoge prijzen houden consumenten weg bij de horecazaken tijdens een dagje uit.

 Lees verder
Bevat:
 

Rugzak vol eten kost attracties kapitalen

De horeca in dierentuinen, musea en pretparken loopt jaarlijks miljoenen euro’s mis. De hoge prijzen houden consumenten weg bij de horecazaken tijdens een dagje uit.

 Lees verder
Bevat:
 

Korting bij meer gereisde kilometers

Proef met regionale ov-kaart

Zes vervoersbedrijven die actief zijn in Zuid-Holland en Zeeland zijn een proef begonnen met een gezamenlijk ov-kaart voor reizen op saldo, de Reisbonus. Mensen die in deze regio's regelmatig met het openbaar vervoer reizen moeten nu vaak verschillende abonnementen aanschaffen. Met de Reisbonus hoeft dat niet meer, zegt initiatiefnemer HTM. De gebruikers betalen achteraf en krijgen al gelang ze meer reizen korting.

 Lees verder
 

Burger vindt zelf weg naar buurtbemiddeling

Burgers weten in geval van burenoverlast steeds beter zelf de weg te vinden naar buurtbemiddeling. Afgelopen jaar kreeg de organisatie 12.000 meldingen binnen, een stijging van circa 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Van de meldingen kwam 45 procent direct van burgers zelf, de andere meldingen kwamen van derden, blijkt uit cijfers van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

 Lees verder
 

'Schuldenvrij afstuderen steeds lastiger'

Het verdwijnen van de basisbeurs plaatst ouders voor een lastig dilemma: financieel extra bijspringen of de schulden van de studerende kroost laten oplopen? De kinderen schuldenvrij houden in het nieuwe systeem is voor veel gezinnen onhaalbaar. 

 Lees verder
 

Olieprijs komende tijd nog verder omlaag

Tankbeurt iedere dag goedkoper

Automobilisten zijn momenteel vrijwel elke dag goedkoper uit aan de pomp. De benzineprijs is binnen een week met ruim 6 eurocent gedaald. Dat komt neer op 2 à 3 euro per tankbeurt.

 Lees verder
 


21.1 °C
NNO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 445.96
+ / - +0.59%
Populair
Actueel
Tips van redactie

Stelling DFT Geld

'Het is terecht dat vaders vijf dagen vrij krijgen na de geboorte van hun kind'


Verstuur