Toch weer IBAN-omnummerdienst van Nederlandse banken

De Nederlandse banken komen gezamenlijk met een nieuwe, eenvoudige omrekendients voor IBAN-nummers. Deze vervangt de oude die 1 april jongstleden uit de lucht werd gehaald vanwege de hoge kosten.

 Lees verder
 

Over vier  jaar eindelijk snel geld overmaken

Geld overmaken en binnen vijf seconden op een andere rekening zien verschijnen. Over vier jaar pas moet het eindelijk mogelijk zijn.

 Lees verder
 

Consumenten besteden meer

Consumenten zien de toekomst steeds zonniger in. In de maand maart hebben ze 1,9 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in maart 2014, meldt het CBS vandaag. Verder is het vertrouwen van consumenten in mei licht toegenomen.

 Lees verder
 

Geklungel op terras door flexwet

Onervaren obers overspoelen binnenkort de horeca. Horecabedrijven zullen door de aangescherpte flexwet sneller ervaren seizoensarbeiders aan de kant zetten en kiezen voor nieuw personeel, vreest FNV Horeca.

 Lees verder
 

Kabouter Plop wil spaarcentjes Belgische burgers

Studio 100, onder andere bekend van Kabouter Plop en Samson, gaat geld ophalen bij Belgische spaarders. Het entertainmentbedrijf wil nog voor de zomer maximaal €90 miljoen ophalen via de uitgifte van obligaties.

 Lees verder
 

Zondag koopdag consument

De zondag is voor consumenten steeds vaker ’koopdag’ voor de aanschaf van kleding en schoenen. Dit gaat op voor zowel aankopen via het internet als in de winkelstraat.

 Lees verder
 

Bellen op fiets mag

Bellen op de fiets blijft toegestaan. Ministers Schultz van Haegen (Infrastructuur) en Van der Steur (Justitie) willen hier geen wettelijk verbod voor instellen.

 Lees verder
 

DNB komt met app om briefgeld te controleren

Zelf controleren of eurobiljetten echt of vals zijn. Dat kan vanaf maandag met een nieuwe app, die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft laten maken.

 Lees verder
 

Nederlander verwent zichzelf op 'uitbetaaldag'

Bijna driekwart van de Nederlanders weet precies wanneer het salaris wordt uitbetaald. Voor de meeste werkenden is dat op de 23e van de maand. Voor veel mensen is de dag waarop het salaris wordt gestort, reden voor een extraatje.

 Lees verder
 

Helft kent eigen IBAN niet

Meer dan de helft van de Nederlanders kent zijn IBAN-nummer nog niet uit zijn hoofd.

 Lees verder
 

Slijtersbon failliet: bon nog inwisselbaar

Wie nog een slijtersbon in zijn of haar bezit heeft, kan die alleen nog inwisselen bij de drankenzaak of winkelketen waar de bon is aangeschaft. Dat meldt de Consumentenbond. Dinsdag werd de Nationale Slijtersbon door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard.

 Lees verder
 

Consument dupe kolendeal

Consumenten en bedrijven zijn de sigaar door een dure kolendeal uit het energieakkoord.

 Lees verder
 

Duitse tolplannen gaan door

Op wegen in Duitsland wordt in de toekomst tol geheven. De Bondsraad, de Duitse Eerste Kamer, heeft vrijdag ingestemd met de plannen van minister Alexander Dobrindt van Verkeer. Eerder had de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, haar goedkeuring aan de invoering van de tol gehecht.

 Lees verder
 

ING blokkeert bankpassen op Bonaire en Curaçao

Vakantiegangers op Bonaire en Curaçao en klanten van ING die daar wonen moeten oppassen als ze gaan pinnen. ING heeft vanmorgen 500 bankpassen geblokkeerd omdat er klachten binnenkwamen over skimming op de eilanden.

 Lees verder
 

AFM waarschuwt opnieuw voor fraudeurs

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor vijf nieuwe frauduleuze partijen. Beleggers moeten niet ingaan op het aanbod van deze zogeheten boiler rooms, aldus de toezichthouder woensdag.

 Lees verder
 


Stelling DFT Geld

‘Ik ga deze zomer lekker op vakantie'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie