Vlucht vertraagd? U kunt tot €600 terugkrijgen

Na een periode van hard werken bent u toe aan uw welverdiende vakantie. Gepakt en gezakt staat u op het vliegveld, maar op het bord ziet u het al: vertraging.

 Lees verder
 

AFM krijgt 1000 meldingen per maand van consumenten

De Autoriteit Financiële Markten heeft de eerste zes maanden bijna 1000 meldingen per maand van consumenten binnengekregen - 5.653 meldingen tijdens het eerste halfjaar van 2015. Volgens de AFM kunnen de meldingen van consumenten leiden tot signalen voor risico-gestuurd toezicht.

 Lees verder
 

Duitsland loopt in op Frankrijk als vakantiebestemming

Frankrijk is nog altijd het favoriete vakantieland van de Nederlander, maar het wordt op de hielen gezeten door Duitsland. Bijna 1,5 miljoen van de 9,6 miljoen zomervakanties gingen vorig jaar naar Duitsland. Frankrijk is echter nog altijd het favoriete vakantieland in de zomerperiode, met ruim 1,7 miljoen vakanties.

 Lees verder
 

Verzekeraar moet duidelijker informeren over reisverzekering

De informatie die verzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren aanbieden, moet beter. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren naar de reisverzekeringen van de keurmerkhouders.

 Lees verder
 

Modewebwinkels informeren beter bij retour

Honderden webwinkels in de modebranche hebben informatie op hun website over terugbetaling bij retourzendingen aangepast na acties van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit heeft de mededingingswaakhond woensdag bekendgemaakt.

 Lees verder
 

Huurders krijgen meer te vertellen

Huurders van corporatiehuizen krijgen met ingang van woensdag meer te vertellen. Dat komt door de vernieuwing van de Woningwet, die die dag ingaat.

 Lees verder
 

Geen roamingkosten in EU vanaf 2017

Het is bijna gedaan met de torenhoge kosten voor het bellen, sms'en en internetten vanaf de vakantiebestemming. Vanaf 15 juni 2017 worden in landen in de Europese Unie geen roamingkosten meer gerekend voor het bellen, sms'en en internetten met de mobiele telefoon. Hierover hebben de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese raad overeenstemming bereikt.

 Lees verder
Bevat:
 

Tien geldtips voor uw Griekenland-vakantie

De banken in Griekenland zijn dicht en pinnen wordt mogelijk steeds lastiger. Tien geldtips indien u op vakantie naar Griekenland gaat:

 Lees verder
 

Prorail bereidt zich voor op hittegolf

ProRail gaat spoorbruggen waar nodig extra koelen met water. De spoornetbeheerder doet dit met oog op de verwachte tropische hitte de komende dagen. „Spoorstaven kunnen bij hitte uitzetten. Vooral spoorbruggen moeten dan extra in te gaten worden gehouden, omdat bij uitzetting de brug niet meer goed kan openen of sluiten”, aldus ProRail maandag.

 Lees verder
 

NN waarschuwt voor phishingmails

Nationale Nederlanden waarschuwt voor valse e-mailberichten. In de mails wordt volgens de verzekeringsmaatschappij verwezen naar Online Nationale Nederlanden/Account, zogenaamd namens Nationale Nederlanden. ,,Let op, deze e-mails zijn niet afkomstig van Nationale-Nederlanden."

 Lees verder
 

Maak prijsafspraken tegen dure medicijnen

Ziekenhuizen, zorgverzekeraars, medisch specialisten en apothekers moeten een inkoopmacht creëren om dure en nieuwe medicijnen van geneesmiddelenfabrikanten goedkoper te maken. Dat staat in een maandag gepubliceerd rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de beschikbaarheid van medicijnen in de toekomst.

 Lees verder
 

Amsterdam betaalt te hoge fraudeboetes terug

Amsterdam gaat alle boetebesluiten die te maken hebben met uitkeringsfraude uit 2013 en 2014 herzien. De boetes waren destijds gebaseerd op de Fraudewet maar die bleek veel te streng. De boetes waren in sommige gevallen niet terecht of te hoog.

 Lees verder
 

Meer duidelijkheid voor mensen met schulden

Mensen met schuldeisers op hun dak krijgen meer duidelijkheid over de zogeheten beslagvrije voet. Dat is het deel van het inkomen waar geen schuldeiser aan mag komen, omdat het nodig is om van te leven.

 Lees verder
 

Banken moeten klantgegevens delen

Nederlandse banken moeten partijen met een betaalvergunning zoals Google en Apple toegang verlenen tot de betaalgegevens van klanten.

 Lees verder
 

Amsterdam gaat wielklem weer gebruiken

In Amsterdam komt de wielklem terug. Het gebeurt vooral in de strijd tegen buitenlandse toeristen die hun parkeerboetes niet betalen. De hoofdstad loopt jaarlijks daardoor miljoenen mis.

 Lees verder
Bevat:
 


19.0 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 474.14
+ / - -0.59%

Stelling DFT Geld

'Het is goed dat boetes tegen zwartrijden in het openbaar vervoer worden verdubbeld'


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT