Ski-ongeluk? Pas op voor luxe klinieken!

Luxe klinieken bij ski-oorden opereren wintersporters uit het buitenland onnodig vaak terwijl het letsel niet spoedeisend is. Slecht voor de gezondheid én de portemonnee, waarschuwt het Verbond van Verzekeraars. Dit omdat Nederlandse zorgverzekeraars alleen medisch noodzakelijke zorg in het buitenland vergoeden.

 Lees verder
 

Gezinnen betalen ruim 3,8 miljard euro voor onderwijs

Huishoudens in Nederland betalen ruim 3,8 miljard euro aan onderwijs. Het meeste hiervan gaat op aan les- en collegegelden. Verder wordt het geld besteed aan schoolactiviteiten en de ouderbijdrage.

 Lees verder
 

Prijsdalingen in eurozone zetten door

Het leven in de eurolanden is deze maand opnieuw goedkoper geworden. Goederen en diensten waren gemiddeld 0,6 procent goedkoper dan in januari 2014, meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting.

 Lees verder
 

Grootste banken storten 82,5 miljoen euro chipknip-saldo terug

De grootste banken in ons land hebben de afgelopen weken in totaal 82,5 miljoen euro chipknip-saldo teruggestort op de rekeningen van hun klanten.

 Lees verder
 

Gratis reizen op jaartrajectkaart

Bezitters van een NS Jaartrajectkaart kunnen al ruim een jaar buiten het traject gratis reizen.

 Lees verder
 

Slimme meter privacy-gevoelig

De energiegegevens van consumenten die een slimme meter gebruiken, kunnen eenvoudig door door derden worden opgevraagd. Door naam, adres en telefoonnummer van bijvoorbeeld de buurman in te vullen, kunnen online zijn verbruiksgegevens worden ingezien.

 Lees verder
 

Consument maakt zich geen zorgen om dalende prijzen

Dalende prijzen, waardoor consumenten hun aankopen uitstellen. Economen gruwen ervan. De dreiging van de zogeheten deflatie was de belangrijkste reden voor de Europese Centrale Bank om €1140 miljard in de Europese economie te pompen. Consumenten maken zich minder zorgen over het dalende prijspeil en de gevolgen daarvan voor de economie.

 Lees verder
 

'Werkloosheid groter probleem dan deflatie'

Acht op de tien consumenten maken zich nauwelijks of geen zorgen over deflatie. Slechts 2 procent ziet dalende prijzen als het grootste probleem van de Nederlandse economie.

 Lees verder
 

VVV verkoopt meer cadeaubonnen

De cadeaubon van de VVV is het afgelopen jaar in populariteit gestegen. Met in totaal meer dan 8,1 miljoen verkochte bonnen behaalde VVV Nederland een omzet van ruim 124 miljoen euro. Dat komt neer op een stijging van 2,5 procent vergeleken met een jaar eerder.

 Lees verder
 

Flink meer valse eurobiljetten onderschept

In de tweede helft van vorig jaar zijn beduidend meer valse eurobiljetten onderschept dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag bekend.

 Lees verder
 

Lang niet iedereen gaat erop vooruit in 2015

Veel mensen met een baan krijgen dit jaar wat meer koopkracht. Maar dat geldt niet voor iedereen, zo meldt het Nibud.

 Lees verder
 

Slechte zorgbestuurder harder aanpakken

Het kabinet neemt maatregelen om te voorkomen dat zorgbestuurders er een potje van kunnen maken. Onbehoorlijk bestuur en wanbeleid bij zorginstellingen worden harder aangepakt. Een verplichte registratie en accreditatie van zorgbestuurders moet leiden tot beter toezicht en betere kwaliteit van bestuurders.

 Lees verder
 

Besparen door delen caravan

Daar waar het delen van privéauto’s ingeburgerd raakt, klopt nu ook het fenomeen caravandelen op de deur.

 Lees verder
 

Ruim eenderde Nederlanders bereid zieke buur te verzorgen

Ruim eenderde van de Nederlanders geeft aan te willen zorgen voor zijn buurman of buurvrouw wanneer deze ziek is. Meer dan tachtig procent wil helpen bij het doen van (eenvoudig) huishoudelijke klussen.

 Lees verder
 

Verpleeg- en verzorghuizen hebben de afgelopen maanden in totaal ruim 188.000 terugbetaald aan meer dan driehonderd cliënten. Deze mensen hadden onterecht een rekening gekregen voor diensten waarvoor zij niet hoefden te betalen.

 Lees verder
 


5.3 °C
NNW3
 
files 156
121 km.
Beurs AEX
AEX 450.39
+ / - -0.46%

Stelling DFT Geld

‘Ik heb mijn uitvaart financieel goed geregeld’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie