Energienota 25 euro omlaag door goedkoper transport

Elektriciteit en gas worden in 2015 25 euro goedkoper. Netbeheerders mogen volgend jaar in totaal 260 miljoen euro minder vragen voor het transport en aansluiting van energie.

 Lees verder
 

'Huizenbezitters opnieuw meer kwijt aan ozb'

De onroerendezaakbelasting (ozb) voor woningen stijgt komend jaar gemiddeld met 2,4%, blijkt uit de jaarlijkse steekproef van Vereniging Eigen Huis (VEH). De belangenorganisatie voor huizenbezitters spreek van een „gematigde stijging”.

 Lees verder
 

Zorgaanbieder ondanks verbod gewoon verder

Zorgaanbieder Ascensio Zorg in Hilversum lijkt niet van plan de deuren te sluiten, zoals staatssecretaris Martin van Rijn van VWS de organisatie vorige week opdroeg. Hij deed dat na een vernietigend rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Op hetzelfde adres is nu Infinitus Zorg van dezelfde directie gevestigd.

 Lees verder
 

Ruzie maken kost jaarlijks 10 miljard

(V)echtscheidingen, conflicten met de buren of onenigheid op de werkvloer. Ruziemaken kost jaarlijks ongeveer 10 miljard euro aan bemiddeling.

 Lees verder
 

'Rond kerst dreigen lege pinautomaten'

Geld pinnen kan tegen de feestdagen nog wel eens moeilijk worden. De circa duizend medewerkers van transportbedrijf Brink's dreigen met stakingen vanwege een grote aangekondigde bezuinigingsronde.

 Lees verder
 

Fietsenverkoop leeft op door einde fietsplan

De verkoop van fietsen trekt deze maand flink aan. Met het einde van het fiscaal voordelige Fietsenplan in zicht, is er zeker sprake van „een opleving”, zegt algemeen directeur Wouter Jager van fietsenproducent Accell Nederland.

 Lees verder
 

Passagier niet meer dupe van failliete luchtvaartmaatschappij

Passagiers van luchtvaartmaatschappijen mogen niet meer de dupe zijn, mocht een maatschappij om financiële redenen een vlucht van of naar Europa annuleren. Dat is de strekking van een nieuwe regeling die brancheorganisatie IATA dinsdag presenteerde.

 Lees verder
 

'Kwaliteit van ons leven hoog maar onhoudbaar'

Nederlanders geven het leven dat ze leiden gemiddeld bijna een acht, maar dat rapportcijfer lijkt niet te handhaven.

 Lees verder
 

Webwinkels nalatig met terugbetalen

Veel webwinkels houden zich niet aan de regels als het op terugbetalen aankomt. Zo wordt geld van de teruggestuurde artikelen in bijna veertig procent van de gevallen niet binnen twee weken terugbetaald. En wordt het geld wel teruggestort, dan klopt vaak de hoogte van het bedrag niet.

 Lees verder
Bevat:
 

Webwinkels houden zich niet aan terugbetaalwet

Veel webwinkels houden zich niet aan de regels als het op terugbetalen aankomt. Zo wordt geld van de teruggestuurde artikelen in bijna veertig procent van de gevallen niet binnen twee weken terugbetaald. En wordt het geld teruggestort, dan klopt vaak de hoogte van het bedrag niet.

 Lees verder
 

Nederlander laat zich leiden door korting bij online shoppen

Korting bij het online shoppen vormt - net zoals de uitverkoop in de winkelstraten - een belangrijke keuzefactor. Meer dan de helft (55%) baseert zijn of haar keuze voor de eerste aankoop in een online winkel op de te krijgen korting.

 Lees verder
 

Hoe zit het met de eigen zorgbijdrage?

Naast het betalen van de zorgpremie en het eigen risico, komt er in sommige gevallen nog een derde rekening bij: die van de eigen wettelijke bijdrage. Hier leest u wat de verschillen zijn en wanneer u wat moet betalen.

 Lees verder
 

Vaker vals geld te koop

De politie signaleert een nieuwe groep valsemunters. Hoewel de meeste valse biljetten in Nederland nog steeds afkomstig zijn van Italianen en Bulgaren, zijn de Nederlandse huis- tuin- en keukenvervalsers in opkomst.

 Lees verder
 

Jonge huizenbezitters bezorgd over woonlasten

Huizenbezitters tussen de 18 en 24 liggen in toenemende mate wakker van hun financiële situatie. Ze maken zich zorgen over de betaalbaarheid van hun hoge woonlasten. Ruim 1 op de 10 jonge huizenbezitters heeft een betalingsachterstand op de hypotheek.

 Lees verder
 

Acht procent minder ongevallen met vrachtauto’s

In 2013 is het aantal ongevallen met vrachtauto’s met 8 procent afgenomen ten opzicht van 2012.

 Lees verder
 


7.4 °C
O3
 
files 905
1473 km.
Beurs AEX
AEX 425.75
+ / - +0.42%

Stelling DFT Geld

‘Het loont steeds meer om een huis te gaan kopen’


Verstuur
Populair
Actueel
Tips van redactie