Honderden euro's per jaar meer kwijt

Verkeerde zorgpolis dure grap voor consument

Een op de vijf mensen heeft moeite met het kiezen van een goede zorgverzekering. Daarnaast weten mensen vaak niet welke polis ze hebben afgesloten voor de basiszorgverzekering. Dat komt omdat er teveel polissen zijn, het ingewikkeld is en er te weinig informatie wordt gegeven. „Zorgwekkend, want een verkeerde polis kan mensen duur komen te staan.” Honderden euro's extra per jaar zijn daarbij echt geen uitzondering meer.

 Lees verder
 

Telecombedrijven lopen miljoenen mis

Telecombedrijven houden er rekening mee dat ze tientallen miljoenen euro's moeten afschrijven. Incassobedrijven innen al maanden geen geld meer bij wanbetalers die een telefoonabonnement hebben afgesloten met een telefoon erbij. De Hoge Raad oordeelde dat zulke abonnementen vernietigbaar kunnen zijn, wat tot paniek leidde bij incassobureaus.

 Lees verder
 

TenneT: Voordeel van €130 miljoen bij grensovergang

De opbrengsten van de verkoop van transportruimte op stroomkabels waarmee het Nederlandse stroomnetwerk is verbonden met andere landen, leveren volgend jaar een voordeel van €130 miljoen op.

 Lees verder
 

‘We hebben de bank niet meer nodig’

Voor de bank blijft in de toekomst slechts een rol over als verschaffer van betaalinfrastructuur. Overleven kan wellicht alleen door te veranderen in een prijsvechter.

 Lees verder
 

Consumentenclubs: stop verkoop 'foute' VW's

Het Volkswagen-concern moet onmiddellijk stoppen met de verkoop en distributie van auto's die zijn uitgerust met uitstootverbloemende software. Dat eisen consumentenorganisaties uit 31 Europese landen vrijdag in een brief aan de nieuwe Volkswagen-baas Matthias Müller.

 Lees verder
 

Onbegrip voor hoger eigen risico

De verhoging van het eigen risico naar €385 in 2016 roept veel reacties op. Vooral chronisch zieken, ouderen en mensen met een laag inkomen zijn verontwaardigd over de hoogte van het eigen risico.

 Lees verder
 

De consument wordt volledig in de kou gezet"

Tsunamie woekerpolisclaims

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) schrijft aan consumenten die een woekerpolisklacht hebben ingediend dat het vol zit. De wachttijden bij dit klachtenloket lopen inmiddels op tot meer dan een jaar, meldt de Stichting ODIN, die opkomt voor gedupeerden van woekerpolissen. 

 Lees verder
Bevat:
 

Boodschappen steeds vaker online

Het online winkelen wint rap aan terrein. Vooral het niet meer hoeven sjouwen met zware boodschappen, het buiten openingstijden kunnen winkelen en tijdsbesparing worden als de grootste voordelen genoemd. Dat blijkt uit onderzoek van ING onder 1100 Nederlanders.

 Lees verder
 

ACM beperkt prijsstijging postzegel

De prijs van een postzegel mag volgend jaar verder worden verhoogd, maar PostNL krijgt daarvoor minder ruimte dan het had gewild. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag bekend.

 Lees verder
 

'Zuiptaks om schade alcohol te vergoeden'

Het kabinet moet meer accijns heffen op alcoholhoudende drank.

 Lees verder
 

'Versterk positie consumenten in de zorg'

De consument moet een sterkere positie krijgen tegenover zorgaanbieders. Dat vindt een zestal patiënten- en consumentenorganisaties, dat een beroep doet op de Eerste Kamer om het Wkkgz-wetsvoorstel aan te nemen.

 Lees verder
 

Ziekteverzuim verschilt aanzienlijk per bedrijfstak

In het tweede kwartaal van 2015 kwam het ziekteverzuimpercentage uit op 3,7 en verschilde daarmee niks met dezelfde periode vorig jaar. Het ziekteverzuim was het hoogst in het onderwijs, de zorg en het openbaar bestuur. In de horeca melden medewerkers zich het minst vaak ziek. Dit meldt het CBS vandaag.

 Lees verder
 

'Garantie op seksspeeltjes schiet tekort'

De garantie op seksspeeltjes schiet tekort. Ook zijn er te veel nepprofielen op datingsites en is het niet altijd even gemakkelijk om automatische incasso's op te zeggen. Het is een greep uit de klachten die consumentenloket ConsuWijzer binnenkreeg bij de speciale actie 'Durf te melden'.

 Lees verder
 

Collectieve verzekering minder voordelig

Een collectieve zorgverzekering wordt steeds minder voordelig in vergelijking met een individuele verzekering. Het prijsverschil nam dit jaar met ruim 20 procent af, concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in de Marktscan Zorgverzekeringsmarkt 2015.

 Lees verder
 

Consumentenclubs eisen betere testen auto's

Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, eisen dat de manier waarop de uitstoot van auto's wordt getest in de Europese Unie snel verbetert. Het dieselschandaal bij Volkswagen toont volgens hen aan dat dit "bittere noodzaak" is.

 Lees verder
 


Populair
Actueel
Tips van redactie

Meest gelezen op DFT

Stelling DFT Geld

‘Eigen bijdrage van €10 betalen aan huisarts vind ik een goed idee’


Verstuur